Κόσμος

Προετοιμάζεται πυρετωδώς, η ιταλική αεροπορία για αεροπορικές επιχειρήσεις στην Λιβύη

Σύμφωνα με το ιταλικό Υπουργείο Άμυνας στην  αεροπορική βάση Trapani (Μπίρτζι) κοντά στην πόλη της Σικελίας μετασταθμεύουν συνεχώς μαχητικά αεροσκάφη  AMX και  μη επανδρωμένα αεροχήματα  Predator, τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων  Ansa, επικαλούμενο ανακοίνωση του  ιταλικού Γενικού Επιτελείου.

Η απόφαση για την μεταφορά μαχητικών αεροσκάφων έγινε «υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων στην Βόρεια Αφρική», λόγω της «επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Ουσιαστικά όμως έχουμε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την συγκέντρωση όλων απαραιτήτων αεροπορικών δυνάμεων ενόψει της εισβολής του ΝΑΤΟ στην Λιβύη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα αεροσκάφη AMX θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της κατάστασης  σε  ξηρά και θάλασσα, καθώς θα συμμετάσχουν και σε δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών, όχι όμως  σε αποστολές βομβαρδισμού .

Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο ( Αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα έτοιμα για στρατιωτική εισβολή στην Λιβύη), είχαμε αναφέρει ότι ετοιμάζονται άνω των 6.000 στρατιωτών   υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, της  Βρετανίας, της  Γαλλίας και της Ιταλίας για να ξεκινήσουν  στρατιωτική εισβολή στην Λιβύη με σκοπό να εξουδετερώσουν  τον ISIS.

Η ασφάλεια στην Μεσόγειο είναι το κύριο μέλημα της ιταλικής κυβέρνησης. Ειδικότερα, η ιταλική κυβέρνηση στην Ρώμη παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Λιβύη και την Συρία.

Η Λιβύη μετά την ανατροπή και δολοφονία το 2011, του Δικτάτορα  Μουαμάρ Καντάφι βιώνει μια περίοδο οξείας κρίσης. Η  χώρα έχει χωριστεί στα δύο. Από την μία πλευρά υπάρχει η κυβέρνηση του  Τομπρούκ στα ανατολικά, και  από την άλλη οι  Ισλαμιστές  του  Εθνικού Κογκρέσου στην Τρίπολη.

Ο ISIS   εκμεταλλεύεται  τα έσοδα από την διακίνηση του  πετρελαίου στην Λιβύη, και τώρα «επιθυμεί» να κερδίσει  περισσότερο  χερσαίο έλεγχο  στην  χώρα αυτή,  με σκοπό την χρηματοδότηση και  νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Η χώρα μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Συρία , έχει  γίνει ο κύριος τόπος συγκέντρωσης των τζιχαντιστών , που θέλουν να την μετατρέψουν σε βάση για  μελλοντικό πόλεμο στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ