Αρχείο

«Πανηγυρίζουν» οι Τούρκοι για την πώληση του ξενοδοχείου «Αστήρ Παλάς» σε αραβο-τουρκικό Fund

Η υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας ανακοίνωσε στις 03 Ιανουαρίου 2016,  την υπογραφή της ιδιωτικοποιήσεως  του πολυτελούς  παραθαλάσσιου θέρετρου «Αστήρ Παλάς» , με τίμημα 400.000.000 ευρώ, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μας είχε μπλοκάρει προσωρινά  την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος τον  Μάρτιο, με την αιτιολογία ότι το χωροταξικό σχέδιο που υπέβαλε η εταιρία παραβίαζε την ελληνική νομοθεσία.

Σε αυτό αναφέρονταν η κατασκευή ενός μεγάλου αριθμού  κατοικιών που θα αλλοίωνε το φυσικό και αστικό περιβάλλον της περιοχής.

Η «Jermyn Street Real Estate Fund», στην συνέχεια υπέβαλε ένα νέο αναθεωρημένο ειδικό χωροταξικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος προς το  Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ). Το νέο σχέδιο έγινε τελικά δεκτό και η αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε .

Το αραβο-τουρκικό Fund  αντιπροσωπεύει επενδυτές από την Τουρκία, Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Αραβικά εμιράτα.

Η  συμφωνία εξασφάλισε ότι το σχέδιο ανάπτυξης για το συγκρότημα  ρυθμίστηκε με την σύμφωνη  γνώμη του δικαστηρίου.

«Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016», ανακοίνωσε το  ΤΑΙΠΕΔ.

Ο οργανισμός αναμένεται να λάβει άμεσα  περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ από την συμφωνία. Το υπόλοιπο των εσόδων θα διατεθεί στην Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι  ο μεγαλύτερος δανειστής της ελληνικής κυβέρνησης και η  οποία κατέχει περίπου το 85 τοις εκατό του  τουριστικού αυτού θέρετρου.

Οι Ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν βασική προϋπόθεση για την  οικονομική διάσωση της χώρας μας  από το 2010, αλλά οι πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν προχωρήσει λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και η έλλειψη πολιτικής βούλησης, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Μέχρι στιγμής, η Αθήνα έχει συλλέξει  μόνο 3,5 δις ευρώ από τις πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τον αρχικό στόχο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η επένδυση έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ καταδεικνύει το σχέδιο του  συγκεκριμένου  fund για αγορά ολόκληρου του Αστέρα της Βουλιαγμένης και την επέκταση της επιρροή του σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Αττικής.

Ο τουρκικός όμιλος διαθέτει μέχρι σήμερα ισχυρές θέσεις σε ελληνικές μαρίνες, ελέγχοντας με τον όμιλο Λάτση αυτή του Φλοίσβου, ενώ έχει επίσης αποκτήσει βάσεις στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ετοιμάζεται να βάλει “πόδι” στο Ελληνικό επίσης με τον Όμιλο Λάτση.

Σε πρόσφατο άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma,gr, με τίτλο (Να γιατί ο Πούτιν είπε στους Αμερικανούς πολίτες «να μην παραδώσουν ποτέ τα όπλα τους»!!, είχαμε αναφέρει λεπτομερώς  για το σχέδιο εξαγοράς των αμερικανικών συνταξιοδοτικών ταμείων από τα  σουνιτικά-μουσουλμανικά έθνη που θα γίνουν οι νέοι  «αφέντες» της Αμερικής.!

Φανταστείτε τώρα τι έχουν ετοιμάσει όλοι αυτοί για την μικρή Ελλάδα , αγοράζοντας πραγματικά «φιλέτα» σε εξευτελιστικές τιμές.  

Το πετρέλαιο των χωρών του Κόλπου «τελειώνει» ως παγκόσμιο καύσιμο , και όλοι αυτοί οι Σεΐχηδες επενδύουν τα δις. δολάρια που έχουν σε  άλλα μέρη. Παράλληλα μας στέλνουν χιλιάδες μουσουλμάνους για να αλλοιώσουν την εθνολογική υφή της χώρας μας , αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...