Κόσμος

Ο Ερντογάν Βάζει στα «Σίδερα» Δημάρχους και Τοπικούς Άρχοντες – Διωγμοί χωρίς Όρια …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Ο Δικτάτορας Ερντογάν το είπε … και πλέον το κάνει πράξη. Μόλις τελειώσω με τις εκλογές θα τους καθαρίσω όλους, είχε δηλώσει προεκλογικά. Σε συνδυασμό λοιπόν με την εκκαθάριση των μαχητών του PKK, από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, είναι σε πλήρη εξέλιξη και το πλάνο πολιτικών διώξεων. Μετά την απειλή του, που αναμένουμε να γίνει πράξη σύντομα για έκδοση κατηγορητηρίου και σύλληψη των Κούρδων πολιτικών ηγετών Selahattin Demirtas και Figen Yüksekdağ, σειρά παίρνουν και όλοι οι άλλοι Κούρδοι δήμαρχοι ή εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους οποίους μέσω στημένων εισαγγελέων προσπαθεί να κατηγορήσει για προσπάθεια κατάλυσης του συντάγματος και διαίρεσης της ενιαίας Τουρκίας. Κάτω βέβαια από την τρομοκρατία με την οποία όλα κινούνται στην Τουρκία φαίνεται ότι δεν θα του είναι δύσκολο να τα καταφέρει.

Έτσι, σύμφωνα με τον Τουρκικό και Διεθνή Τύπο, περισσότεροι από 100 δήμοι ερευνούνται, ενώ ήδη έχουν φυλακιστεί δέκα δήμαρχοι στην ΝΑ Τουρκία. Οι δήμαρχοι αυτοί φυσικά προέρχονται από τα φιλοκουρδικά κόμματα DBP και HDP και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα γίνεται έρευνα προς τους δημάρχους και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης για απόδοση συγκεκριμένων κατηγορητηρίων, που αφορούν ΄΄προσπάθεια διαμελισμού της ενότητας της χώρας΄΄, ΄΄συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και πραγματοποίηση τρομοκρατικής προπαγάνδας΄΄ και  ΄΄παροχή βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση΄΄.

Οι Δήμαρχοι που έχουν συλληφθεί είναι ο Dilek Hatipoğlu στο Hakkari, ο Seyit Narin του Diyarbakır’s (περιοχή Sur),  ο Sabri Özdemir του Batman,  ο Leyla İmret του Cizre, ο Abdulsamet Bilgin του Diyarbakır’s (περιοχή Dicle), ο Hüseyin Kılıç στο Eruh, ενώ αριθμός άλλων τελούν σε υποχρεωτική παραμονή στα σπίτια τους.

Επιπλέον 11 συνδήμαρχοι (ο θεσμός συνδημάρχου έχει καθιερωθεί από τα φιλοκουρδικά σχήματα και είναι πάντα ένας άνδρας και μια γυναίκα) και 44 μέλη δημοτικών συμβουλίων των περιοχών αυτών έχουν επίσης κατηγορηθεί και αυθαίρετα έχουν φυλακισθεί.

Θεωρούμε ότι, όλος ο Πολιτισμένος κόσμος έχει υποχρέωση να στρέψει το ενδιαφέρον του και να προστατέψει αφενός τα ανθρωπινά δικαιώματα των Τούρκων πολιτών αφετέρου θα πρέπει ο Ερντογάν να χαρακτηριστεί ως απειλή για την παγκόσμια κοινότητα και να εξουδετερωθεί άμεσα πριν τα πράγματα οδηγηθούν σε απόλυτα ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ιδιαίτερα αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Ρωσίας προς αυτή την κατεύθυνση, που δεν έχει καμία δέσμευση συμμαχίας με αυτό το στυγνό δικτάτορα που θέλει να αιματοκυλίσει τον κόσμο.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ