Αρχείο

Ο Β. Πούτιν δήλωσε ανοιχτά ότι η Δύση «σιωπά» για αυτά που πράττει η Τουρκία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε ανοιχτά την άποψη  ότι η Τουρκία  με πρόεδρο τον Ρ. Ερντογάν είναι θερμός  «υποστηρικτής  των τρομοκρατών». Ένα γεγονός που αναφέρεται όλο και πιο συχνά στην Δύση το τελευταίο διάστημα .

Σύμφωνα με τον δυτικό τύπο  , η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Συρία, σπαταλώντας έτσι την φήμη της  ως αξιόπιστου συνεργάτη της δυτικής  συμμαχίας  ανάμεσα στη Δύση, αναφέρει δημοσίευμα.

«Σε απάντηση του περιστατικού της  καταρρίψεως του ρωσικού βομβαρδιστικού  Su-24, ο Πούτιν αποκάλεσε την κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Ερντογάν,  ως  «υποστηρικτές των τρομοκρατών ».

Διατυπώνοντας  ανοιχτά την κατηγορία αυτή , η  Δύση συνεχίζει να «ομιλεί» σε  πιο διπλωματικούς  τόνους. Η Τουρκία εμπορεύεται δια μέσω των τουρκο-συριακών συνόρων  πετρέλαιο που κλάπηκε από τους ισλαμιστές, δημιουργώντας μια «δική της» αγορά στην οποία διακινείται άφθονο  μετρητό και πολλά  όπλα .

Η Τουρκία επίσης ήταν ένας από τις  πρώτες χώρες που ενεπλάκησαν   στην σύγκρουση της Συρίας.

Η  Άγκυρα από την αρχή των εχθροπραξιών κινήθηκε  για  την ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσαντ, επιθυμώντας  να γίνει η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή. Η κατάσταση στη Συρία έχει αλλάξει, αλλά η στρατηγική της  Τουρκίας,  όχι.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της χώρας αυτής διεξάγεται ένας εμφύλιος  πόλεμος εναντίον των Κούρδων ,  αλλά και στην  Συρία. Οι Κούρδοι  όμως πολεμούν  συγχρόνως και με τους τζιχαντιστές .

Άγκυρα και «Ισλαμικό κράτος» αποτελούν μέρος ενός οργανωμένου δικτύου  τρομοκρατίας, η οποία εξάγεται  τώρα και στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η Άγκυρα συμφώνησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την  χρησιμοποίηση των  δύο αεροπορικών βάσεων στην Τουρκία για την διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών σε στόχους του ISIS.

Η ίδια βάση χρησιμοποιήθηκε όμως και για την επίθεση εναντίον των Κούρδων σε Ιράκ και τη Συρία.

«Η κυβέρνηση Ερντογάν ασχολείται πιο πολύ με την καταστολή των Κούρδων στη Συρία, παρά τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών », εκτιμά δυτικός  εμπειρογνώμονας.

Η αμερικανική εφημερίδα WSJ σημειώνει ότι, αρχικά η Δύση αντιλαμβάνονταν  την Τουρκία ως μεσολαβητή της περιφερειακής σταθερότητας, αλλά με την πάροδο του χρόνου η Άγκυρα έχει μετατραπεί σε "χορηγό της διεθνούς τρομοκρατίας."

Η Τουρκία μετατράπηκε από σύμμαχος του ΝΑΤΟ, σε ένα  «σύμμαχο επικίνδυνο», ο οποίος  ωθεί την  συμμαχία σε μια ανεπιθύμητη σύγκρουση με τη Ρωσία, καταλήγει ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας .

Σε παλαιότερο άρθρο που πρώτοι μεταδώσαμε από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr,με τίτλο: Με διαταγή του Β.Πούτιν ενεργοποιήται η δημιουργία κοινής αεράμυνας με την Αρμενία ‘’τοποθετώντας‘’ την Τουρκία ανάμεσα σε δύο ‘‘πυρά‘‘ (Συρία-Αρμενία , ο Πούτιν πήρε τα «μέτρα του» για την Τουρκία με την δημιουργία  ενός κοινού περιφερειακού συστήματος αεράμυνας στην περιοχή του Καυκάσου με την Αρμενία .

Κλείνοντας από παντού τις "διόδους" και περικυκλώνοντας την Τουρκία , έχει στρέψει τις «κάνες των όπλων του» καταπάνω στην Άγκυρα.

Με την πρώτη ευκαιρία θα πυροδοτήσει, διότι γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διαπραγματευθεί με τους Οθωμανούς, σε καμία περίπτωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ