Αρχείο

Οι Τούρκοι με βολές πυροβολικού σκότωσαν 200 ισλαμιστές στην Συρία

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα yeni Safak , οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την χρήση πυροβολικού εντός του τουρκικού εδάφους,  εξουδετέρωσαν ισλαμιστές μετά την  θανάσιμη επίθεση αυτοκτονίας στην καρδιά της ιστορικής περιοχής Sultanahmet της Κωνσταντινούπολης.

Η είδηση αυτή δεν επιβεβαιώνεται από καμία άλλη πηγή .

Οι πηγές των  τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι εξουδετέρωσαν  τουλάχιστον δύο ανώτερους διοικητές του ισλαμικού στρατού.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πιθανόν να πρόκειται για επιχείρηση Τούρκων και Τουρκομάνων στις περιοχές που ελέγχουν αυτοί στην βόρειο Συρία .  Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει η παρουσία Αμερικανών ανδρών των ειδικών δυνάμεων  οι οποίοι ευρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Οι Τούρκοι μιλούν για τον θάνατο Βόρεια της πόλης  του Χαλεπίου,   του πολέμαρχου  Αμπού αλ-Χουμάν Ζαρκάουι, ο οποίος είχε τον έλεγχο μιας περιοχής περίπου 200 χιλιομέτρων μεταξύ Χαλέπι και Raqqa για περισσότερο από ένα έτος, και ο ίδιος φέρεται να σκοτώθηκε  στο χωριό  Doudyan  κοντά στην πόλη Azaz της βόρειας Συρίας.

Ένας άλλος πολέμαρχος της τρομοκρατικής οργάνωσης,  ο Αμπού Ντογιάνα  ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την πόλη του Κομπάνι ,  επίσης  σκοτώθηκε  σε επιθέσεις του πυροβολικού της Τουρκίας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι Τούρκοι μιλούν  καθαρά για επιθέσεις πυροβολικού από το τουρκικό έδαφος και όχι για ένοπλη χερσαία εισβολή.

Τόσο η Τουρκία όσο και η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει την τουρκική επίθεση πυροβολικού κατά του  ISIS στην βόρεια Συρία .

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε  ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 200 ισλαμιστές  τρομοκράτες  δύο ημέρες μετά την θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση σε δημοφιλές τουριστικό προορισμό στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται πιθανότατα για ταινία επιστημονικής φαντασίας  made in Turkey με  συμπαραγωγή του Χόλυγουντ για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο εσωτερικό της Τουρκίας. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο .

Αυτό όμως που ισχύει είναι σύμφωνα με χθεσινό  άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Οι ΗΠΑ παίζουν στην κυριολεξία με την «φωτιά» νομιμοποιώντας την τουρκική επιθετικότητα στην Συρία), είναι η  προσπάθεια της Τουρκίας  με αμερικανική αρωγή να  δημιουργήσει  μια νεκρή ζώνη, με σκοπό να  ελεγχθεί  η περιοχή αυτή. Η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Ρωσίας θα δημιουργήσει  σαφώς νέα τετελεσμένα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...