Αρχείο

Οι Ιρανοί αποκαλύπτουν σχέδιο δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν, του «Μεγάλου Ισραήλ» και ενδοκουρδικού πολέμου !!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σήμερα, ο διοικητής της επίλεκτης δύναμης των Ιρανών Φρουρών πραγματοποίησε  μια σκληρή  δήλωση εναντίον του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορώντας τους για συμπαιγνία στο Ιράκ και την Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Ο διοικητής του  « Ισλαμικού Επαναστατικού  σώματος των φρουρών» (IRGC) Στρατηγός  Mohammad Ali Jafari εγγυήθηκε προσωπικά   ότι το Ιράν θα αντιταχθεί «στο  σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία ».

Μιλάμε για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Λεβάντε (ανατολική Μεσόγειο), σε αμερικανικό και ισραηλινό προτεκτοράτο . Ο ίδιος εννοεί την απόσχιση όλων των κουρδικών περιοχών και την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους.

Ο Ιρανός Στρατηγός έδωσε  στην ουσία  μια απάντηση στην χθεσινή δήλωση στήριξης του Ισραήλ στην κυοφορούμενη  ίδρυση ενός ανεξάρτητου  Κουρδιστάν.

Η ισραηλινή  υπουργός Δικαιοσύνης Aeylet Shaked από το   δεξιό  κόμμα «Εβραϊκό Σπίτι» κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει «το δικαίωμα των Κούρδων για ένα αυτόνομο  κράτος», το οποίο θα πρέπει να «συνορεύει με την Τουρκία και το Ιράκ».

izrail-nil-evfrat

Η ίδια προέτρεψε ακόμη την αλλαγή των κανόνων  του διεθνούς δικαίου, αναφερόμενη  στην καταστροφή των «εθνών-κρατών» στην Μέση Ανατολή, κάτω από την « ταχεία εξάπλωση της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι, στην ομιλία της  Ισραηλινής  υπουργού για το Κουρδιστάν επισημάνθηκε η δημιουργία κουρδικού κράτους ανάμεσα σε  Ιράκ και  Τουρκία, χωρίς αναφέρεται η  Συρία, σύμφωνα και με άρθρο στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, και τίτλο (Ετοιμάζουν Κουρδικό κράτος με εδάφη από το Ιράκ , την Τουρκία και την Συρία!).

Σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο όλα ξεκινούν από το  σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, και προβλέπει την δημιουργία  του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ» .

Το  σχέδιο που  Πενταγώνου  ,  αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν  σε τρία μέρη,  σιιτικό, σουνιτικό  και κουρδικό. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ»  έως τον  Ευφράτη.

Για το Ιράν, η αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του αποκαλούμενου σιιτικού άξονα, και τον αποκλεισμό της πρόσβασης  των Ιρανών στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Επιπλέον, το Ιράν θα αποκτήσει στα  βορειοδυτικά  σύνορα του μακροπρόθεσμα έναν νέο    εχθρό με απεριόριστα στρατιωτικά μέσα.

Το Ιρακινό Κουρδιστάν αυτήν την στιγμή κινείται εκ νέου με δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του , αλλά το συριακό Κουρδιστάν δεν συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα που πραγματοποιούν οι Ιρακινοί Κούρδοι .

Το Κόμμα «Δημοκρατική Ένωση»PYD , μαζί με τις ένοπλο τμήμα  «Λαϊκές  Προστασίας Μονάδες προστασίας» YPG,  αντιτίθεται στο αποκαλούμενο  «Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο», που σχηματίζεται στο Κομπάνι από Κούρδους Peshmerga από το "Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν".

Ωστόσο, το ισραηλινό  σχέδιο προβλέπει «απάντηση» και  για αυτό το ενδεχόμενο . Αν οι Σύροι Κούρδοι συνεχίσουν να είναι εναντίον της απόσχισης από την Συρία, το ιρακινό Κουρδιστάν θα χρησιμοποιήσει βία εναντίον τους.

Μόνο που τους Σύρους Κούρδους τους έχουν αναλάβει  «εργολαβικά» οι Ρώσοι κα  τους έχουν  υπό την προστασία τους . Ο Β.Πούτιν αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι  χάλασε τα  όποια σχέδια υπήρχαν στην περιοχή αυτή.

Έτσι καταδεικνύεται , σύμφωνα με τους Ιρανούς  ότι το «παιχνίδι» που παίζεται στην περιοχή αυτή είναι απλά τεράστιο.  Δεν αφορά μόνο την μεταφορά υδρογονανθράκων και των αγωγών στην περιοχή, αλλά την ολοκληρωτική αλλαγή του χάρτη  καιτων χωρών της περιοχής .

Κράτη διαλύονται ενώ άλλα  «γεννιούνται». Πρόκειται για μία επίπονη κυοφορία η οποία «φέρνει» σχεδόν πάντοτε παγκόσμιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...