Αρχείο

Με ποία αρμοδιότητα οι Τούρκοι έκαναν αντιτρομοκρατική επιχείρηση κάτω από την Κρήτη;

Η Τουρκία πραγματοποίησε επιχείρηση σύλληψης πλοίου με  ναρκωτικά στα ανοικτά της Λιβύης, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.  

Πρόκειται όντως για μια επιχείρηση των ειδικών τουρκικών δυνάμεων κάτω από την Κρήτη σε περιοχή διεθνών υδάτων , όπως αναγράφουν οι Οθωμανοί Τούρκοι;

Είχαν ειδοποιηθεί οι ελληνικές αρχές και το ελληνικό κράτος για αυτή την παρα πολύ μυστηριώδη επιχείρηση από  τουρκικές επίλεκτες δυνάμεις ;    

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν  10 αλλοδαπούς πάνω σε ένα πλοίο με σημαία  Βολιβίας στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης ( κάτω από  την Κρήτη) αργά την Τρίτη, ανακοίνωσε η τουρκική  αστυνομία την Τετάρτη".

Το Υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα ανακοίνωσε  ότι ήταν η πρώτη επιχείρηση των δυνάμεων  ασφάλειας της Τουρκίας σε διεθνή ύδατα. !!

Το σκάφος κατασχέθηκε σε διεθνή ύδατα, και οι δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν 13 τόνους παράνομων ναρκωτικών.

Οι 13,6 τόνοι  μαριχουάνας σε μορφή σκόνης, σύμφωνα με πληροφορίες θα διακινούνταν  σε χώρες της Ευρώπης. Πρόσθεσαν  δε ότι η επιχείρηση ήταν επιτυχής παρά τις κακές καιρικές συνθήκες στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Το εμπορικό πλοίο με την βοήθεια  ρυμουλκού , οδηγείται  στο λιμάνι της Μερσίνας ή στο λιμάνι του Μαρμαρά, στα νοτιοδυτικά.

Το Τουρκικό υπουργείο ανακοίνωσε την συμμετοχή της  ειδικής μονάδας καταπολέμησης ναρκωτικών της τουρκικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, η οποία είχε  λάβει πληροφορίες σχετικά με το υπό  βολιβιανή σημαία πλοίο .

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από  λιμάνι της Συρίας, και τα ναρκωτικά που προορίζονταν για τις ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με μια έκθεση από το Πρακτορείο Anadolu (AA).

Οι πληροφορίες όμως δεν μας είπαν οι Τούρκοι,  από πού τις πήραν και για τι δεν ειδοποιήθηκε το ελληνικό λιμενικό ;

Πρόκειται προφανώς για μία ακόμη « μαχαιριά» στην ασφάλεια της Ελλάδος σε μια λίαν κρίσιμη περιοχή, στην οποία οι Τούρκοι κυριολεκτικά αλωνίζουν.

Σε άρθρο από την ιστσοελίδα pentapsoatgma.gr, με τίτλο («Σπόνσορας» της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη, η Τουρκία;), είχαμε τονίσει ότι εκατοντάδες Τουρκικές επαναληπτικές καραμπίνες με προορισμό το Βέλγιο κατασχέθηκαν στην Τεργέστη. Η σύλληψη εμπλέκει και την Ελλάδα και συνδέεται με την πρόσφατη κατάσχεση των ίδιων όπλων στην Κρήτη.

Οι ίδιοι που έδωσαν πληροφορίες στο ελληνικό λιμενικό για την επιχείρηση  και την σύλληψη  500.000 φυσσιγγιών  των 9 χιλιοστών αλλά και πυρομαχικά, από φορτηγό πλοίο με το όνομα  Haddad Ι, οι ίδιοι έδωσαν το «πράσινο φώς στους Τούρκους».

Το τουρκικό λιμενικό αλωνίζει στην Μεσόγειο και το Αιγαίο σε μια προσπάθεια να αυξήσει το βεληνεκές της τουρκικής επιρροής στην περιοχή αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ