Κόσμος

Η κόρη του Καντάφι ξεκίνησε αντάρτικο στην Λιβύη κατά του ΝΑΤΟ και των τζιχαντιστών

Για πρώτη φορά μετά από  τέσσερα χρόνια από τον Νοέμβριο του 2011, η κόρη του Λίβυου δικτάτορα Αΐσα,  έκανε έκκληση προς τους Λίβυους. Όπως προκύπτει από τις δύο επιστολές που δημοσιεύτηκαν, η ίδια ευρίσκεται κάπου  στην Ερυθραία μετά την «αιχμαλωσία» της στην Αλγερία και το Ομάν.

Η κόρη  του Καντάφι για πρώτη φορά ανακοίνωσε μετά την μετακίνηση της από την Αλγερία προς το  Ομάν, ότι η ίδια αποτελεί τον νέο  ηγέτη της λιβυκής αντίστασης σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα,  την  παραμονή της νέας επέμβασης του ΝΑΤΟ, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Ως πρώην Αντιστράτηγος του Λιβυκού Στρατού, η Αΐσα, ανέφερε την πίστη της στον πατέρα της , και κάλεσε τους Λίβυους να «ξυπνήσουν» για να κερδίσουν την νίκη, για να επιστρέψει η «κυβέρνηση Τζαμαχιρία».

Η «δραστήρια» κόρη του Καντάφι , έδωσε εγγυήσεις ότι κατά τους επόμενους μήνες θα φροντίσει για τον σχηματισμό  μιας «μυστικής  κυβέρνησης» με την ίδια φυσικά ως επικεφαλής.

liviya-tuaregi-pravitelstvo-natsionalnogo-soglasiya

Η κυβέρνηση αυτή θα στελεχωθεί   με  την  συνδρομή «γνωστών Λίβυων» πιστών στο καθεστώς  του Καντάφι, οι οποίοι  θα ενεργούν  ως πληρεξούσιοι της στη Λιβύη και στο εξωτερικό.

Αναλύοντας  η ίδια την σημερινή κατάσταση, επέκρινε την νυν αποκαλούμενη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» σαν «ένα τρελό μείγμα από αναρχικούς» , τις  άστοχες επιλογές  των οποίων πληρώνει ο λιβυκός λαός .

Η κόρη του Καντάφι τους κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιούν» παράνομα  την πράσινη σημαία της Τζαμαχιρία για την στρατολόγηση  οπαδών και για την ενίσχυση των φυλών στην «ψεύτικη» κυβέρνηση τους, ενώ στην ουσία «συμμαχούν» με τους ακραίους ισλαμιστές του ISIS. Οι φυλές των Τουαρέγκ και Toubou  κατηγορούνται  για αποσχιστικές τάσεις και συνωμοσία , ήδη από την κυβέρνηση του Τομπρούκ.

Η Αΐσα, κάλεσε τις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις να δώσουν  όρκο πίστης στην ίδια  ως αρχιστρατήγου  του λιβυκού στρατού  "για την ανοικοδόμηση της χώρας.

«Το όνομά μου επιβάλλει το καθήκον μου και μου δίνει το δικαίωμα να προΐσταται και να ζητήσω πίστη σε μένα  στην μάχη», αναφέρει  αυτή η γενναία γυναίκα, η οποία κατά την διάρκεια του πολέμου, έχασε τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά, τονίζει το δημοσίευμα .

«Σήμερα, η ίδια είναι έτοιμη να γίνει το  «σύμβολο του λιβυκού  έθνους», και με το  πορτρέτο του Καντάφι στα χέρια της  ζητάει  την «αναγέννηση και την εθνική ενότητα της Λιβύης », αναφέρουν οι υποστηρικτές της .

«Μιλώντας  στους Λίβυους ως «τα παιδιά μου», συγκρίνω τον εαυτό μου  με την «μητέρα» που θα παλέψει  για τα παιδιά τους», γράφει η Αΐσα, στην επιστολή της .

Μιλώντας και για την  "Αλ Κάιντα", η οποία ανέτρεψε τον Καντάφι το 2011, η Αΐσα  επεσήμανε προφητικά ότι θα τους διαλύσει διότι μετέτρεψαν  την χώρα  της σε ερείπια.

« Οι δικές μας επιθέσεις δεν θα συγκρίνονται σε τίποτα με εκείνες που οι ίδιοι προκάλεσαν», τονίζει η ίδια.  Η  Αΐσα, σημείωσε ότι «είναι έτοιμη για αυτόν τον θανάσιμο αγώνα» κατά το οποίο οι  ισλαμιστές τρομοκράτες θα αντιμετωπίσουν  ένα  ολόκληρο έθνος. Ωστόσο, η Αΐσα, καθιστά σαφές ότι ο πόλεμος "δεν θα τελειώσει με την νίκη μας."

Η επανεμφάνιση της κόρης του Μουαμάρ Καντάφι σε μια διαλυμένη από τον πόλεμο χώρα , αποδεικνύει «πόσο χάλια δουλειά » έκαναν  οι νατοϊκοί το 2011.

Η παρουσία χιλιάδων τζιχαντιστών, η αποστασία των  Τουαρέγκ και των Toubou, η παρουσία δύο κυβερνήσεων είναι το αποτέλεσμα της επέμβασης της δύσης. Τώρα ετοιμάζεται μια νέα επέμβαση , τα αποτελέσματα της οποίας είναι λίαν αμφίβολα λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους και ειδικά του «εχθρού».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ