Κόσμος

Η ΕΕ «αγνόησε» το κυπριακό βέτο και αποφάσισε να «ξεπαγώσει» πέντε κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας

Ενώ στην ίδια την Τουρκία διαπράττεται ακόμη μία γενοκτονία , και όλος ο πλανήτης μαθαίνει για τα εγκλήματα της τουρκικής κυβέρνησης . η ΕΕ «ξεπαγώνει» με το « έτσι θέλω» πέντε ενταξιακά  κεφάλαια που αφορούν την Τουρκία.   

Από ότι διαφαίνεται είναι οριστική και αμετάκλητη  η απόφαση της Κομισιόν να προχωρήσει στο «ξεπάγωμα» πέντε τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, τα οποία συνεχίζει να  μπλοκάρει  η Κύπρος , αναφέρει ο κυπριακός τύπος.

Η Κύπρος προσπάθησε να παρέμβει προς την ΕΕ  προκειμένου να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση , χωρίς ωστόσο κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, είχε πριν από μερικές βδομάδες ολιγόλεπτη συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο, Γιοχάνες Χαν.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ εξήγησε τις θέσεις της Λευκωσίας, επισημαίνοντας επίσης προς τον Αυστριακό αξιωματούχο της ΕΕ ότι ενδεχόμενη κίνηση για «ξεπάγωμα» των τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, θα προκαλούσε αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό, επιφέροντας εντονότατες αντιδράσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά, μεσούσης της προσπάθειας για διευθέτηση του προβλήματος, μέσω διενέργειας δημοψηφισμάτων.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ακολουθώντας την «γραμμή» που είχε πάρει από την Κομισιόν , (δηλαδή από την Γερμανία) άφησε να εννοηθεί καθαρά  ότι επρόκειτο για προειλημμένη  απόφαση. !!

Πρώτος «διδάξας» βέβαια  ήταν ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Κομισιόν και πολιτικός προϊστάμενος του Επιτρόπου Διεύρυνσης, ο οποίος «άνοιξε τις αγκάλες της Ευρώπης» στα τουρκικά άρματα μάχης   που σκοτώνουν  εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά στο Ντιγιαρμπακίρ.

Αυτή είναι η δημοκρατική Ευρώπη, η οποία αγνοεί τα εγκλήματα και τις θηριωδίες της Τουρκίας , ενώ σε άλλες περιπτώσεις ( Σερβία) καταδίκαζε με ψήφισμα κάθε μέρα, τις ενέργειες της κυβέρνησης της χώρας  .

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να ολοκληρώσει μαζί με την Τουρκία, το πρώτο τρίμηνο του 2016, την προπαρασκευαστική εργασία για το άνοιγμα των κεφαλαίων 15 (Ενέργεια), 23 (Απονομή Δικαιοσύνης και Θεμελιώδη Δικαιώματα), 24 (Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ασφάλεια), 26 (Παιδεία και Πολιτισμός) και 31 (Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια), χωρίς προκατάληψη στη θέση των κρατών-μελών», αναφέρει η ανακοίνωση παρωδία της Κομισιόν  .

Δηλαδή δεν φτάνει που  έδωσαν οι Βρυξέλλες στους Τούρκους «μπαχτσίς» 3 .δις ευρώ για να μας στέλνουν ακόμα πιο πολλούς μετανάστες, τώρα τους αφήνουν « μισάνοικτη» την πόρτα για είσοδο στην ένωση.

Το πλέον εκπληκτικό, τονίζει το δημοσίευμα  είναι ότι η Κομισιόν θεωρεί ότι "έχει" όρους εντολής για να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, επικαλούμενη την ομόφωνη απόφαση των 28 κρατών-μελών για την «επανενεργοποίηση» της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Μπορούμε να φανταστούμε το πώς ενεργεί η ( Ευρώπη Α.Ε.) σε άλλες περιπτώσεις και για άλλα θέματα.

Οι Κύπριοι συναισθανόμενοι το πρόβλημα δηλώνουν ότι δεν υποχωρούν και δεν πρόκειται να συναινέσουν στο άνοιγμα των πέντε  διαπραγματευτικών κεφαλαίων.

Αυτή η στάση θα φέρει την Κύπρο και την Κομισιόν  σε πορεία σύγκρουσης κάτι που επαναλήφθηκε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ελλάδα και Κύπρο  θα μπορούσαν να είχαν «ανοικτό» δίαυλο επικοινωνίας για το καλύτερο συντονισμό των ενεργειών τους. Η χώρα μας όμως διαπραγματεύεται δύσκολα και επικίνδυνα θέματα πριν την πρώτη αξιολόγηση.

Στο άρθρο με τίτλο: Γερμανός Επίτροπος: «Η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, ο  Γερμανός Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ ,  υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια άποψη που τον βάζει σε αντιπαράθεση με τους ηγέτες της ΕΕ και την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο λόγος της διαφωνίας του Γερμανού αξιωματούχου είναι οι θηριωδίες της Άγκυρας με τους Κούρδους.

Εδώ όμως ισχύει η παροιμία με τον « Κουφό και την πόρτα», απόλυτα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...