Κόσμος

Ετοιμάζεται η νέα ρωσική Φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων «Ναύαρχος Kasatonov»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε πραγματικό «οργασμό» ευρίσκεται η ρωσική αμυντική βιομηχανία ειδικά όσο αφορά την κατασκευή σκαφών επιφανείας αλλά και υποβρυχίων  .

Η δεύτερη υπερσύγχρονη Φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων «Ναύαρχος Kasatonov» είναι σε  έτοιμη σε ποσοστό 81%, ολοκληρώνοντας ένα πολύ μεγάλο επίπεδο εργασιών» , είπε στο RIA Novosti , η γραμματέας Τύπου των Ναυπηγείων «Σεβερνάγια Βερφ» Olga Danilevskaya, σύμφωνα με  σχετικό δημοσίευμα .

Η κατασκευή της Φρεγάτας  ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2014 και είναι κλάσεως «Ναύαρχος Gorshkov».  Σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής της και θα ξεκινήσει  θαλάσσιες δοκιμές.

Επίσης, στο υπόστεγο των ναυπηγείων  Σεβερνάγια , ευρίσκεται μία ακόμη Φρεγάτα με το όνομα «Ναύαρχος Golovko».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ναυπηγείων στην  φρεγάτα έχει τοποθετηθεί όλος ο ηλεκτρομηχανολογικός  εξοπλισμός , και γενικά όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου .

Οι  Φρεγάτες κλάσεως «Ναύαρχος Gorshkov» έχουν εκτόπισμα 4.500 τόνων, μήκος 135 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα. Διαθέτουν πυροβόλο 130 χιλιοστών  Α-192 "Armat" , 16 εκτοξευτήρες για αντιπλοικά  βλήματα Cruise  "Onyx" ή "Caliber-ΝΧΟ» και πυραύλους «Poliment-Redoute». Σύμφωνα με τα σχέδια του ρωσικού επιτελείου ναυτικού θα κατασκευαστούν  οκτώ φρεγάτες αυτής της κλάσεως .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Το νέο ρωσικό αντιτορπιλικό «Leader» με 200 πυραύλους Cruise που θα «οργώνει» την Μεσόγειο Θάλασσα !!), είχαμε αναφέρει την κατασκευή του  επαναστατικής σχεδίασης και μορφής αντιτορπιλικού  κατευθυνόμενων πυραύλων  «Leader», που θα αποτελέσει την βάση των νέων μονάδων επιφανείας του ρωσικού ναυτικού.

Το  πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τον στόλο του  με 50 πολεμικά πλοία φέτος, ως μέρος ενός μεγαλεπήβολου στρατιωτικού σχεδίου αναβάθμισης, μετά από εντολές  του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια χώρα για να κυριαρχήσει θέλει ισχυρό πολεμικό ναυτικό. Αυτό είναι γνωστό από την εποχή των Περσικών πολέμων. Η Ρωσία ετοιμάζει πυρετωδώς την δημιουργία ενός  ισχυρού πολεμικού ναυτικού ειδικά στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και στης Ανατολικής Μεσογείου . Οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς.

https://youtu.be/3hyPpir2JVw&w=700

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ