Εθνικά θέματα

Δύο ρωσικά αποβατικά πλέουν στο Αιγαίο με προορισμό την Συρία ενώ ο συριακός στρατός ευρίσκεται 12 χλμ από τα τουρκικά σύνορα. (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ρωσικά αποβατικά πλοία  «Αζώφ»  και «Μινσκ»  ευρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος κατάφορτα από πολεμικό υλικό και πλέουν με προορισμό την Συρία, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι τα  αποβατικά σκάφη  συμμετέχουν  στην μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού για τα  ρωσικά στρατεύματα  στην Συρία. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, έχουν ονομάσει την διαδικασία αυτή ως «συριακό Express».

Την ίδια στιγμή στρατεύματα του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της πολιτοφυλακής αλλά και της  ρωσικής πολεμικής αεροπορίας  προέλασαν κοντά στην πόλη  Salma στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας και απελευθέρωσαν τέσσερα χωριά κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, βασιζόμενο σε  στρατιωτική πηγή.

«Στο βόρειο τμήμα της Λατάκειας κατελήφθησαν τα χωριά  Al-Hur, Ara, Al-  Gnaymiya και Beit-Miru , που ευρίσκονται  κοντά στα υψώματα Jabal al-Tarry  και Kift al Kama  στην κορυφογραμμή Akrad, ανακοίνωσε το πρακτορείο.

Ο  συριακός στρατός με την κατάληψη περιοχών στα βόρεια της πόλης  Salma ευρίσκεται πλέον  12 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Η πόλη, αυτή  θεωρούνταν  ως το κύριο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης «Al-Nusra». Η κατάληψη της όμως ήταν  θέμα χρόνου μετά τον έλεγχο  όλων των  παρακείμενων υψωμάτων από τον συριακό  στρατό  και την πολιτοφυλακή .

Η απελευθέρωση  της πόλης  Χαν Ντοζ , από τις  κυβερνητικές δυνάμεις επίσης είναι σε θέση να αποκόψει έναν  από τους κύριους οδούς εφοδιασμού του ISIS , με τον  οποίο οι τζιχαντιστές  μετακινούσαν ενισχύσεις και πυρομαχικά από την πόλη Jisr al-Shugur  στην πρώτη γραμμή στο βόρειο τμήμα της Λατάκειας και την περιοχή Jabal  Al Turkman .

Πρόκειται για σαφές σχέδιο αποκοπής  των τζιχαντιστών από τις περιοχές των Τουρκμένων  , την ανακατάληψη ολόκληρης της βόρειας Συρίας , ώστε να μην υπάρχει κανένα «πάτημα» στην Άγκυρα να πράξει οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση στην περιοχή.

Ο συριακός στρατός δίνει αγώνα δρόμου  για να ανακαταλάβει και να ελέγξει τα σύνορα της χώρας του,  μετά από τέσσερα χρόνια πολέμου.

Πρόβλημα υπάρχει  όμως μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Συρία και το τι θα πράξει η Ρωσία επί αυτού του ζητήματος.   Όλα πλέον είναι ανοικτά .

https://youtu.be/hTxLdRMH8LA&w=700

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης