Πολιτική

Απολύθηκαν επτά υπάλληλοι της Βουλής με πλαστά πτυχία

Απολύθηκαν άλλοι επτά υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία.

Απολύθηκαν επτά υπάλληλοι της Βουλής με πλαστά πτυχία

Οι απολύσεις τους δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ ύστερα από απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Μετά από έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι 16 εργαζόμενοι της Βουλής είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία. Η έρευνα ξεκίνησε επί προεδρίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο από τον Νίκο Βούτση.

Οι απολύσεις αφορούν έναν επιστημονικό σύμβουλο στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για τον οποία δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο αίτησης αναγνώρισης καθώς και ο ατομικός φάκελός του από το τέως ΔΙΚΑΤΣΑ και νυν ΔΟΑΤΑΠ. Ο υπάλληλος προσελήφθη το 2011 και, όπως αναφέρει το ΦΕΚ, «προσκόμισε εν γνώσει του το φάκελο και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του…».

Εντοπίστηκαν ταυτόχρονα και δύο πλαστά απολυτήρια λυκείου, ενός συνεργάτη βουλευτή που μονιμοποιήθηκε στο διοικητικό-λογιστικό προσωπικό το 2003 και μιας δακτυλογράφου που μονιμοποιήθηκε το 1999.

Υπάρχουν και τέσσερις υποθέσεις ειδικών φρουρών που διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου. Συγκεκριμένα οι δύο πλαστογράφησαν τον βαθμό και οι άλλοι δύο δεν είχαν καν απολυτήριο Λυκείου. Από τους τέσσερις οι δύο είχαν προσληφθεί το 2003 και άλλοι δύο το 2007. Υπενθυμίζεται ότι το απολυτήριο λυκείου αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού.
Πριν από λίγο καιρό, δεν είχε ανανεωθεί η σύμβαση ενός υπαλλήλου, που επίσης είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ