Αρχείο

Αποκαλύπτουμε στο pentapostagma.gr: Πώς μέσω του συντάγματος τους, οι Τούρκοι ετοιμάζουν την νέα Οθωμανική αυτοκρατορία!

Η  νέα πρόταση για το σύνταγμα  από το κυβερνών κόμμα  ΑΚΡ, αναφέρει ότι  θα πρέπει να εξαλειφθούν εντελώς , οι λέξεις «Τούρκος πολίτης», και στην θέση τους να υπάρχει μόνο « των πολιτών», αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Πρόκειται σαφέστατα για σχέδιο που «απαντά» στην αναβίωση του νέο οθωμανικού κράτους και στα φιλόδοξα σχέδια για τα Βαλκάνια, στα οποία οι Τούρκοι επιθυμούν να επιστρέψουν διακαώς.

Έτσι εξηγείται η ρήση του Νταβούτογλου τον Οκτώβριο του 2009 από το Σεράγεβο, πως τα Βαλκάνια θα ξαναγίνουν Οθωμανικά:

«Επιθυμούμε μια νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, στην οικονομική αλληλεξάρτηση, στη συνεργασία και στην πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια» και συνέχισε:

  «Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μια επιτυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν. »

Θα υπάρχει επίσης  Προεδρικό σύστημα και ενιαίο κοινοβούλιο .  Ο πρόεδρος της χώρας θα μπορεί να διαλύει το κοινοβούλιο αλλά στην περίπτωση αυτή θα λήγει και η δική του θητεία .

Η απαλοιφή όμως του χαρακτηρισμού «Τούρκος πολίτης»  μας οδηγεί στο συμπέρασμα της  καταργήσεως  του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και της αναβίωσης μέσω του Ισλάμ της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία αναβιώνει  σιγά-σιγά  από το «σκοτεινό δίδυμο»  Νταβούτογλου και Ερντογάν  με  «όχημα»  τους  μουσουλμανικούς πληθυσμούς σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και κεντρική Ασία.

Παράλληλα οι Τούρκοι δίνουν πρώτη προτεραιότητα στη ναυτική ισχύ, πρωταρχικό παράγοντα της δυνάμεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ενώ  υποσκάπτουν τις σχέσεις με γειτονικές χώρες μετατρέποντάς τες σε προτεκτοράτα μέσα από την ύπαρξη των μουσουλμανικών μειονοτήτων τους, ( Βλέπε Βουλγαρία).

 

Souleiman4

Η σκιά της νέας Τουρκίας πέφτει πια από τους Ουιγούρους της Κίνας,  τους Αλβανούς της Αδριατικής,  τους Τσετσένους της Ρωσίας, τους Τουρκομάνους στην Συρία, τους μουσουλμάνους σε Βουλγαρία και Ελλάδα  έως ως τον Περσικό Κόλπο.

Ο  πρόεδρος της Συνταγματικής Επιτροπής  του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ , είπε  ότι το προτεινόμενο  προεδρικό σύστημα, είναι  εμπνευσμένο από το προεδρικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πολιτικός  MUSTAFA Şentop  μίλησε για «διάκριση των εξουσιών», αλλά τόνισε ότι δίνει περισσότερο έμφασή  στην αρχή του διαχωρισμού της αντιπολίτευσης.

Δηλαδή στο ζήτημα του κατά πόσον θα υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην   νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία. Καθώς και το κατά πόσο θα είναι   ανεξάρτητο  το δικαστικό σύστημα σε αυτό το  προεδρικού τύπου σύστημα.

Στην ουσία ο Ερντογάν ετοιμάζει για την θέση του εξουσίες "Σουλτάνου".

Ωστόσο, το σύστημα που προβλέπεται από το AKP ο "Πρόεδρος του Κοινοβουλίου δεν θα έχει  δυνατότητα  μομφής ή  επίβλεψης , π.χ των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων», δήλωσε ο Şentop.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορεί να κάνει επερωτήσεις, κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και  να ελέγχει τον τρόπο  συμπεριφοράς των πολιτικών .

Και ως εκ τούτου στην ουσία ακυρώνεται  η  νομιμότητα της κυβέρνησης, με δεδομένο ότι  ο Πρόεδρος εκλέγεται κατευθείαν από τον λαό,  και όχι από το κοινοβούλιο.

Υπάρχει μια σαφής αίσθηση της διάκρισης των εξουσιών σε ορισμένα καθήκοντα, αλλά ο εκάστοτε Πρόεδρος θα έχει την υποχρέωση να συνεργάζεται .

Σύμφωνα με το προεδρικό μοντέλο του ΑΚΡ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας  θα εκλέγεται για περίοδο 5 ετών. Το ανώτερο όριο θα είναι  οι δύο θητείες.

Στη δήλωσή  του Şentop  για στο νέο Σύνταγμα,  οι λέξεις   «Τούρκος πολίτης»  θα αντικατασταθεί από τις λέξεις  « των πολιτών», προφανώς εξυπηρετώντας την έννοια υπάρξεων και διαφορετικών εθνοτικών ομάδων όπως οι Κούρδοι , αλλά και άλλοι.

Στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, αναφερόμαστε πολλές φορές με τις   λέξεις Οθωμανοί Τούρκοι ,  κάτι στο οποίο επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά .

Η μετάλλαξη του Τουρκισμού σε Οθωμανισμό, δηλαδή της αλλαγής εμφάνισης μιας περιορισμένης κρατικής απήχησης της Τουρκίας, σε μια εκτεταμένη και ευρεία θρησκευτική απήχηση αυτοκρατορία μέσω του Ισλάμ,  που θα  υπερβαίνει εθνικές ταυτότητες και σύνορα. Αυτό  αποτελεί το επόμενο στάδιο της δημιουργίας μια νέας κατάστασης με  τις κοινότητες Μουσουλμάνων στα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Για αυτό και οι Ρως κατέβηκαν και είναι εδώ , στο Αιγαίο . Ήρθε ή ώρα οι Ρώσοι να ξεπληρώσουν το χρέος  τους εξαφανίζοντας τους Οθωμανούς από προσώπου γης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ