Απόψεις

Αναταραχή βιώνει το εσωτερικό της χώρας...

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, ώρα 10.24 πμ. Αναταραχή βιώνει το εσωτερικό της χώρας με το φραγμό των εθνικών οδών από τους  αγανακτισμένους αγρότες, που ωθούμενοι από το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλειας της Βουλής από την δεύτερη εκλεγμένη (μέσα σε ένα χρόνο) κυβέρνηση του προδοτικού ΣΥΡΙΖΑ, βρήκαν ως ύστατο τρόπο αντίστασης την έξοδο τους στους δρόμους.

Βέβαια η αναταραχή δεν αποτελεί έκπληξη στην ελληνική κοινωνία που μέσα σε ένα χρόνο, είδε την απαξίωση, την ύβρη και τον εξευτελισμό της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους Συμμάχους της χώρας, τον οικονομικό αποκλεισμό της χώρας με το κλείσιμο των τραπεζών και τον περιορισμό των κεφαλαίων που διηρκήσε σχεδόν 4 μήνες (στην περιπτωση της Κυπρου οι τράπεζες παρεμειναν κλειστές για 2 εβδομάδες), την ψήφιση απο τους τοπικούς άρχοντες (γιατί εδώ και καιρό οι Έλληνες βουλευτές έχουν πάψει να αποτελουν αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, και έχουν μετατραπεί σε αντιπροσώπους των Ευρωπαίων) της χειρότερης συμφωνίας δανεισμού με απαράδεκτους όρους, ενώ παράλληλα οι ελληνικές ακτές του πολύμοχθου Αιγαίου γεμίζουν καθημερινά με μετανάστες αμφιβόλου προέλευσης και καταγωγής.

Παράλληλα, σε υπερεθνικά θέματα, εκτός από το πρόβλημα των μεταναστών που ταλανίζει την ηπειρωτική Ευρώπη (η οποία για άλλη μια φορά βρίσκεται κατώτερη των περιστάσεων, γεγονός που γεννά πολλές αμφιβολίες ως προς την σχεδόν εθελοτυφλούσα εμπιστοσύνη που της δίνει η Ελληνική πλευρά) , ο πόλεμος συνεχίζεται ακάθεκτα στη Συρία με τη Ρωσία και το αυτοκηρρυσόμενο Ισλαμικό Κράτος καθημερινά να έρχονται σε σύγκρουση, ενώ οι ρώσσικες δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται στα σύνορα της Τουρκίας, γεγονός που πυροδοτεί τις απόψεις που υποστηρίζουν ότι μια ρωσοτουρκική σύρραξη είναι αρκετά κοντά (ύστερα βέβαια και από την κατάρριψη ρωσσικου αεροπλάνου από πλευράς Τουρκίας).

Το χρηματιστήριο καταγράφει μια διαρκή πτώση, και κύκλοι από οικονομικά φόρουμ εκφράζουν την μεγάλη τους ανησυχία για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας καθώς αυτή η αποσταθεροποίηση ύστερα απο ένα κύκλο επτά χρόνων απο το σύγχρονο παγκόσμιο κραχ του 2009, δείχνει ότι ο κύκλος της οικονομικής κρίσης όχι μονο δεν έχει κλείσει, αλλα αντιθέτως η κρίση είναι στο κατώφλι μας. Μεγάλες οικονομίες, όπως της Κίνας και της Ρωσίας καθημερινά τεστάρουν τις αντοχές τους, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα δοκιμάστουν εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, και των συνεχόμενων πτωχεύσεων τεράστιων εταιριών, που για τη βιωσιμότητα τους θα πληρώσει ο μέσος Αμερικανός πολίτης απο το εισόδημά του. Και τότε είναι που θα δείξει κατά πόσο το παρόν πολιτικό σύστημα της χώρας θα μπορέσει να ελέγξει την απογοήτευσή των πολιτών της χώρας.

Όλα τα πραπάνω, περιγράφουν εν πολλη συντομία την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης, μια κατάσταση που μόνο ζοφερή μπορεί να χαρακτηρισθεί, ενώ παράλληλα κανείς εκ της διοικούσας ελίτ δεν μπορεί να εκφράσει ενα αισιόδοξο σενάριο για το απότερο μέλλον.Ποία είναι τα σενάρια για την μικρή χώρα στα νότια των βαλκανίων;

Αξιοποιώντας τις ενέργειας των διουκούντων πολιτικών, η πικρή αλήθεια είναι ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να περιμένει κάτι θετικό από πλευράς τους, καθώς κατ επανάληψιν έχουν κριθεί το λιγότερο ελάχιστοι το περισσότερο ανίκανοι για τη θέση που τους έχει ανατεθεί.Το μεταναστευτικό σε λίγο καιρό, και σε συνδυασμό με την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας απο τη συνθήκη Σένγκεν που αποτελεί κρύφο μυστικό μετάξυ ανωτέρων στην ΕΕ, θα αποτελέσει μέγα ζήτημα για τη χώρα, αφού σε συνδυασμό με τους ήδη διαμένοντες αλλοδαπούς , η χώρα θα περιέχει στην επικράτεια της περι τα 4 εκατ. μετανάστες (αριθμός που ανέρχεται στο 40% του γηγενή πληθυσμού) και το γεγονός αυτό θα φέρει μια εκρηκτική κατάσταση μπροστά στα μάτια των Ελλήνων. Παράλληλα, ο μέσος Έλληνας θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κυβέρνηση που θα πιέζει με πιο βαρία οικονομικά δημοσιονομικά μέτρα. Έτσι, ο απλός πολίτης θα έχει τουλαχιστόν απέναντι του 2 τεράστια μέτωπα να παλέψει. Ποιός , λοιπόν , θα βρεθεί να συστρατευθεί πλάι στον Έλληνα; Τι θα πρέπει να κάνει ;

Σύμμαχος σε αυτό το σύγχρονο έπος που θα πρέπει να γράψει για άλλη μια φορά ο Έλληνας δεν μπορεί να βρεθεί στα πρόσωπα, ούτε πολιτικού, ούτε δημοσιογράφου, και γενικότερα σε όποιον έχει δημόσιο λόγο αυτή τη στιγμη.

Μόνος σύμμαχος, όπως γίνεται πάντα, είναι οι ελληνικές παραδόσεις και τα ελληνικά έθιμα, τα ελληνικά πρότυπα και τα ελληνικά ιδεώδη. Με δύο λέξεις: η Ελληνική Ψυχή. Η ταυτότητα του Έλληνα, είναι αυτή που θα στηρίξει τον αγανακτισμένο και απογοητευμένο κάτοικο αυτής της πανέμορφης χώρας, μια ταυτότητα που καθημερινά δέχεται σφοδρές και άνανδρες επιθέσεις έσωθεν και έξωθεν με σκόπο της απαλλοτρίωσης της. Γιατί αυτή η ταυτότητα είναι που συνοδεύει τον ΕΛΛΗΝΑ απο απαρχές του κόσμου, αυτή είναι που οδήγησε αυτό το ΕΘΝΟΣ στην καταξίωση απέναντι σε κάθε άλλο λαό που ήρθε αντιμέτωπός του και που τώρα ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε και να την κρατήσουμε ζωντάνη μπροστά στην λέλαπα που επιβάλλει ο σύγχρονος δυτικότροπος αποστειρωμένος πολιτισμός του χρήματος και της οικονομίας.

Ας αγκαλιάσουμε όλα εκείνα που ήλθαν σε μας απο μια αδιάκοπη σειρά γενεών, που κανένας κατακτητής, ούτε Βενετός, ούτε Τούρκος, ούτε Γερμανός κατάφερε ποτέ να διαλύσει και να εξαφανίσει και τα οποία μας στήριξαν σε δύσκολες στιγμές που το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. Ας θυμηθούμε τους Έλληνες συγγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους και διδάσκαλους του έθνους που με τον μεστό γεμάτο σοφία λόγο τους διαμόρφωσαν τα θεμέλια ώστε να φτάσει η ανθρώπινη διανόηση σε θεώρατα ύψη και που εδω και πολλές χιλιάδες χρόνια κανείς δεν κατάφερε να ξεπεράσει.Ας θυμηθούμε τη χριστιανική μας πίστη, που με μόνο ένα σύνθημα, την αγάπη, διδάσκει και πετυχαίνει την φιλειρηνική ελεύθερη συνύπαρξη των ανθρώπων, κάτι που ακούμε να προσπάθουν οι σύγχρονοι εξουσιαστές, αλλά που ποτέ δεν θα επιτύχουν, αφού μια τέτοια ιδέα που δεν περιέχει μέσα της Χριστό πως θα μπορέσει να είναι βιώσιμη;Ας θυμηθούμε έστω και τα απλά πράγματα που υπάρχουν έμφυτα στην ελληνική ψυχοσύνθεση, που η νέα τάξη πραγμάτων με τόσο απλοικό και εν τέλει χυδαίο τρόπο προσβάλλει και υποβαθμίζει, καθώς όπως λέγεται δεν ειναι «πολιτικώς ορθές στο σύγχρονο κόσμο τέτοιες συμπεριφορές». Και τέλος ας θυμηθούμε τον διπλανό μας, τον συνάνθρωπο μας, με τον οποίο τίποτα δεν έχει να μας χωρίσει, αλλά αντίθετα όλα μας ενώνουν μέσα σε μια διαγαλαξιακή αρμονία που έχει ορισθεί εκ καταβολής κόσμου.

Αυτά είναι τα λόγια και οι σκέψεις που μου παιρνούν από την ελάχιστη νόησή μου. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλα αυτά που θα εξείχθούν μπροστά μας και συνιστώ θετική στάση απέναντι σε όλα τα «κύματα» που θα έλθουν και θα παρέλθουν, χωρίς απογοήτευση και αρνητισμό. Όπως και οι πρόγονοι μας, σκοπός στην ζωή μας είναι να νικήσουμε και να καταξιωθούμε.

Εις το επανιδείν
ΑΚΡΙΤΑΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...