Αρχείο

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες: «Ο Σόρος χρηματοδοτεί την οργάνωση HRW για την προώθηση των προσωπικών του στόχων»

Από το 2010, όλες οι άμεσες επενδύσεις του «γνωστού»  δισεκατομμυριούχου Τζώρτζ Σόρος προς την οργάνωση HRW ήταν όχι λιγότερο 100 εκατ. δολάρια . Ο ίδιος  χρησιμοποιεί ένα ευρύ δίκτυο  μη κυβερνητικών οργανώσεων για να αποσταθεροποιήσει  καθεστώτα ανά τον κόσμο,  αναφέρουν Αμερικανοί ειδικοί.

Η οργάνωση αυτή χρησιμοποιείται για να αυξηθεί η επιρροή του και για να προωθήσει τις δικές του οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές συμφωνίες.

«Κάθε μη-κερδοσκοπικός οργανισμός,  αποδέχεται τις «εθελοντικές» χρηματικές  συνεισφορές και για αυτό δύναται τα μέλη να επηρεαστούν από τον χορηγό , όπως γίνεται στην περίπτωση της HRW, η οποία  δεν διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό », δήλωσε προς το  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων , ο  διευθυντής του Κέντρου για την Ειρήνη και την Ελευθερία, Ιβάν Λέντ .

Ο εκδότης του  αμερικανικού  περιοδικού  Executive Intelligence Review, Jeff Steinberg , με τη σειρά του, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι ο Σόρος εξακολουθεί να θεωρεί ως πανάκια  την αρχή της λεγόμενης  «ανοικτής κοινωνίας», η οποία συνέβαλε στην αποσταθεροποίηση των παραδοσιακών θρησκευτικών και πολιτικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο.

«Η υποστήριξη του Σόρος για την νομιμοποίηση των ναρκωτικών αποτελεί μέρος ενός παράλογου  μέρος του σχεδίου της « ανοιχτής κοινωνίας », το οποίο  χρησιμοποιεί ένα ευρύ δίκτυο  μη κυβερνητικών οργανώσεων για να αποσταθεροποιήσουν καθεστώτα,  που κατά την γνώμη μου είναι αντίθετα προς τις Δυτικές φιλελεύθερες  αρχές αυτής  της αποκαλούμενης « ανοιχτής κοινωνίας », δήλωσε ο Steinberg.

Πρόκειται για το  ίδιο σχέδιο που εφαρμόζεται επιτακτικά από το 2009 και στην Ελλάδα, με τόσα παράλογα νομοσχέδια και μνημόνια , με τελευταίο αυτό του περιβόητου « συμφώνου συμβίωσης» που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και στην πατρίδα μας .

Ο Αμερικανός   πολιτικός επιστήμονας προειδοποίησε επίσης ότι ο «γνωστός» δισεκατομμυριούχος δεν είναι αξιόπιστος, για την  «φιλανθρωπία του», αλλά δια μέσου αυτής προωθεί « χρωματιστές επαναστάσεις» , αλλαγή  καθεστώτων μαζί με την  κουλτούρα των ναρκωτικών.

Την Τετάρτη, η διεθνής οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch δημοσίευσε την ετήσια έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι το έντονο  αντι-δυτικό αίσθημα που υπάρχει στην Ρωσία,  έχει ανέλθει σε επίπεδα του Ψυχρού Πολέμου.

Η οργάνωση  επέκρινε την κατάσταση στην χώρα σε σχέση με την ελευθερία του λόγου , και επέκρινε επίσης τους νόμους που εγκρίθηκαν στην Ρωσία », οι οποίοι όλο και περισσότερο  απομονώνουν την  χώρα.

Η Human Rights Watch, είναι μια  μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία διεξάγει ελέγχους, σχετικά με την τεκμηρίωση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περισσότερες από 70 χώρες.

Σύμφωνα με  επίσημες δηλώσεις, ο οργανισμός δεν λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από κρατικούς φορείς, τα υπάρχοντα από δωρεές ιδιωτών.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Ρώσοι εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι το Ίδρυμα Σόρος είναι «απειλή» για την ρωσική εθνική ασφάλεια, το Γραφείο του ρωσικού Γενικού Εισαγγελέα αποφάνθηκε ότι το  Ινστιτούτο του Τζορτζ Σόρος  «Ανοικτή Κοινωνία» και μια άλλη οργάνωση αποτελούν  ανεπιθύμητες  οργανώσεις για την Ρωσία , ενώ  απαγορεύεται σε Ρώσους υπηκόους και  οργανώσεις η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα έργα τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...