Κόσμος

Τη σύλληψη του Τουρκμένου Alparslan Celik δολοφόνου του Ρώσου Χειριστή SU-24 απαιτούν οι Ρώσοι!

Η Μόσχα ζήτησε σήμερα από την Άγκυρα τη σύλληψη ενός προσώπου για το θάνατο του πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού , που καταρρίφθηκε από την Τουρκία τον περασμένο μήνα.

«Ζητούμε από τις τουρκικές αρχές να δράσουν άμεσα για τη σύλληψη του Alparslan Celik και των συνεργών του και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης για την δολοφονία του Ρώσου πιλότου” δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Celik είπε ότι η συνείδησή του “δεν ενοχλείται από έναν άνθρωπο που έριχνε βόμβες σε άμαχους στο Τουρκμενιστάν κάθε μέρα”, αναφερόμενος στο Ρώσο πιλότο.

«Η εκδίκηση είναι το πιο φυσικό δικαίωμα», είπε ο Celik στη συνέντευξη.

Η Ζαχάροβα ανέφερε ότι η δημοσίευση της συνέντευξης σε μια μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα έχει εξοργίσει και εκπλήξει τη Μόσχα, και κατηγόρησε τα τουρκικά ΜΜΕ ότι λειτουργούν ως πλατφόρμα για τρομοκράτες και δολοφόνους για να καυχιούνται για τα εγκλήματά τους και για να εξαπλώνουν μίσος κατά της Ρωσίας και του ρωσικού λαού.

Πρόσθεσε ότι τα σχόλια του Celik αποτελούν ομολογία για «άμεση εμπλοκή του στη δολοφονία του Ρώσου πιλότου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...