Αρχείο

Στην Κύπρο Εργάζονται για δύο ΝΑΙ στα Δημοψηφίσματα !!!!!!!!!!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Παρακολουθούμε καιρό τώρα, μια προσπάθεια να εκβιαστούν τα πράγματα προς μια λύση στο Κυπριακό, που για κάποιο λόγο να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους Τούρκους και συμβιβασμένους του Έλληνες και αυτό δεν είναι μυστικό ούτε κινδυνολογία εκ μέρους μας, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην πρόσφατη συνέντευξη του τ/κ ηγέτη Ακιντζί, όπου περιγράφει ο ίδιος τις τουρκικές απαιτήσεις τις οποίες πρέπει να αποδεχτεί η Ελλάδα και η Κύπρος.

Έτσι μετά την συνέντευξη, συνεχίζει σε νέες δηλώσεις του, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ,  να επιμένει ο Ακιντζί ότι, ΄΄στόχος μας είναι το 2016 να είναι η χρονιά της λύσης΄΄. Η δήλωση έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης του σήμερα προς τους λεγόμενους δημάρχους στα κατεχόμενα για την πορεία των συνομιλιών. Επιπλέον όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι αν συνεχιστεί η διαδικασία με την ε/κ πλευρά σε κλίμα αποφασιστικότητας και κατανόησης για το τι είναι εφικτό και τι όχι, τότε μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες και είναι σημαντικό να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Είπε ακόμη ότι "εργαζόμαστε για δύο ΝΑΙ στα δημοψηφίσματα" και ότι οι δύο κοινότητες πρέπει να ζουν σε συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας και "πολιτικής ισότητας" και η τ/κ κοινότητα είναι πάντα σε διάλογο με τις τουρκικές αρχές.

Θεωρούμε πολύ ανησυχητικές τις νέες δηλώσεις Ακιντζί για δύο λόγους. Πρώτον τι εννοεί όταν λέει εργαζόμαστε για δύο ΝΑΙ στα δημοψηφίσματα, δηλαδή έχουμε συμφωνήσει και ψάχνουμε τρόπο να πείσουμε τους Κύπριους πολίτες ; γιατί προφανώς οι Τούρκοι θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τις προτάσεις του φιλότουρκου Ειδικού Σύμβουλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό Νορβηγού Έσπεν Μπάρθ Άιντα. Δεύτερον η δήλωση ότι είναι σε διάλογο με τις τουρκικές αρχές προφανώς εννοεί ότι είναι και οι Τούρκοι απόλυτα σύμφωνοι με αυτό το σενάριο, θα θέλαμε να ξέρουμε αν και οι Ελληνικές αρχές είναι σύμφωνες με την φιλοτουρκική συμφωνία που προετοιμάζεται ή πάλι θα είναι πόντιοι πιλάτοι όπως συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία  χρόνια .

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ