Κοινωνία

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε μικρο-οφειλέτες και πληρώνει χρυσό τον λιγνίτη!

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό! Η ΔΕΗ την ώρα που έχει κόψει το ρεύμα σε πάνω από 100.000 συμπολίτες μας, μικροοφειλέτες -για χρέη άνω των 1.000 ευρώ, η ίδια προχωρά με απίστευτη σπατάλη και αναλγησία στην προμήθεια λιγνίτη, της πρώτης ύλης δηλαδή για τη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή της, σε τιμές ...χρυσού!!!

Όπως προκύπτει σε ρεπορτάζ ενεργειακών ιστοσελίδων, η ΔΕΗ διυλίζει τον κώνωπα από την μία, κόβοντας απάνθρωπα το ρεύμα στους συμπολίτες μας που λόγω κρίσης, απώλειας εργασίας ή γενικότερης πτώσης τους βιοτικού τους επιπέδου έχουν φτάσει να καθυστερήσουν την καταβολή του λογαριασμού ρεύματος - ενδεικτικό ότι αδυναμία πλέον έχουν κοντά στα 2 εκατομμύρια νοικοκυριά από το σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων πελατών της ΔΕΗ. Την ίδια ώρα όμως, η διοίκηση της ΔΕΗ καταπίνει την κάμηλο στη χονδρική προμήθεια της πρώτης ύλης του λιγνίτη, που ούτε λίγο ούτε πολύ έχει εκτιναχθεί σε διάστημα 7 ετών κατά 253%, με βάση τις τιμές και τα κόστη που έχουν γίνει γνωστά.

Πρόσφατα, λοιπόν, στις 12 Ιανουαρίου 2016 το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε μετά από διαγωνισμό την προμήθεια 550.000 τόνων λιγνίτη για τις ανάγκες των ΑΗΣ Μελίτης, Καρδιάς και Αγίου Δημητρίου συνολικής αξίας 18,7 εκατ. ευρώ. Η τιμή που προκύπτει από τη συγκεκριμένη ανάθεση στην εταιρεία ΜΕΤΕ ΑΕ που εκμεταλλεύεται τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Φλώρινας και Προσηλίου Κοζάνης, είναι 34 ευρώ ο τόνος!!! Το 2007 αντίστοιχα, το ΔΣ της ΔΕΗ είχε εγκρίνει σύμβαση προμήθειας με τη Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας για τη μακροχρόνια τροφοδοσία με λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης, με τη συμφωνηθείσα τιμή στα 13,4 ευρώ ο τόνος!!!

Με την οσμή ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ να είναι παραπάνω από αισθητή, αντί να υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και διαλλακτικότητα στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, παρατηρείται το εντελώς αντίθετο: ο συνδικαλιστής πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης έχει το θράσος να μιλά για "μπαταχτσήδες" πολίτες. Τα σκάνδαλα όμως της ΔΕΗ όμως ποιος θα τα κρίνει;

Πάνος Ιωακείμ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ