Κόσμος

Σε ύψιστη ετοιμότητα οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις για το 2016, με 100 ασκήσεις και 16 εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων

Σε πλήρη «οργασμό» ευρίσκονται οι στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας με την συνεχή πολεμική ετοιμότητα  40 συνταγμάτων βαλλιστικών πυραύλων , τα οποία θα  καλύπτουν όλη την επικράτεια , αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

« Ο μέγιστος βαθμός ετοιμότητας και οι διεργασίες θα μας επιτρέψουν την δημιουργία  πριν από το τέλος του έτους την πλήρη ετοιμότητα τουλάχιστον σαράντα συνταγμάτων  με διηπειρωτικούς πυραύλους υπό την διοίκηση των  Στρατηγικών Πυραυλικών  Δυνάμεων (RVSN)», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή, ο  εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου και Ενημέρωσης του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ταγματάρχης  Dmitri  Andreev.

«Σε κάθε περίοδο εκπαίδευσης που  θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016 θα έχουμε σε πλήρη πολεμικό ετοιμότητα  πάνω από 40 συντάγματα πυραύλων και κινητών μονάδων για  την παροχή προστασίας»,  δήλωσε ο Andreev.

Ο ίδιος τόνισε ότι  το 2016, οι  ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων θα συνεχίσουν την αποστολή τους, η οποία αποσκοπεί στην βελτίωση της κατάρτισης του προσωπικού, την πολυπλοκότητα των απαιτήσεων για την εκπαίδευση των στρατευμάτων σε συνθήκες  μάχης για την διατήρηση της  κατάλληλης ετοιμότητας στον  σύγχρονο πόλεμο  και την έγκαιρη ανάπτυξη νέων όπλων.

Μέσα στο έτος, οι στρατηγικές πυραύλων Δυνάμεις σχεδιάζουν να διεξάγουν περισσότερες από 100 ασκήσεις , τακτικού και ειδικού τύπου , καθώς και 16 εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Οι στρατηγικές  δυνάμεις πυραύλων οι οποίες  ιδρύθηκαν στις 17  Δεκεμβρίου του 1959, είναι σε διαρκή ετοιμότητα σε όλη την έκταση της αχανούς ρωσικής επικράτειας.

Οι ρωσικές βαλλιστικές δυνάμεις έχουν σχεδιαστεί για την πυρηνική αποτροπή μια πιθανής επίθεσης από τις ΗΠΑ .

Η κύρια βάση βαλλιστικών πυραύλων σε σιλό ευρίσκεται στην Δημοκρατία του Καζακστάν με πυραύλους  (RS-20V "BOEVODA»),  (RS-18 («Stillet»), RS-12m2 («Topol-M»).

Ως μέρος των κινητών μονάδων είναι οχήματα με πυραύλους PGRK "Topol", και  RS-12M "Topol-M", καθώς και συστήματα  PGRK "yars" με  πυραύλους RS-12M2R, τα οποία μετά από διαταγή του Β.Πούτιν κινούνται καθόλη την διάρκεια του χρόνου σε ακανόνιστα σημεία της Ρωσίας .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο («Μήνυμα χωρίς χρέωση»: Οι ΗΠΑ δεν αντέχουν σε ρωσική πυραυλική πυρηνική επίθεση), αναφέρουμε ότι  το διευρυμένο σήμερα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ είναι κατώτερο από το αντίστοιχο ρωσικό», σύμφωνα με τον διοικητή των ρωσικών  Στρατηγικών Δυνάμεων, Αντιστράτηγο Sergei  Karakayev.

Αποστολή τους  είναι η καταστροφή στρατηγικών σημείων του αντιπάλου  αλλά ολόκληρης της εχθρικής στρατιωτικής,  οικονομικής και βιομηχανικής υποδομής του εχθρού. Η Άγκυρα ακούει ;

http://ria.ru/defense_safety/20160110/1357333692.html

https://youtu.be/shPFFs-InC8?t=2

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...