Αρχείο

Ρώσος Πατριάρχης: « Η Ρωσία είναι κυρίαρχο κράτος, που έχει την δύναμη να υπερασπίζεται τον εαυτό της και τους φίλους της»

Ο Ρώσος προκαθήμενος διαισθανόμενος την γεωπολιτική και γενικότερη 'άσχημη κατάσταση  στην Ευρώπη,  προέβη σε μία βαρυσήμαντη δήλωση . Αυτή η δήλωση σαφώς και έχει ως αποδέκτη την δύση και ειδικά την Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων interfax.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και πασών των Ρωσιών πιστεύει ότι η Ρωσία, σε αντίθεση με πολλές δυτικές χώρες, παραμένει ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος.

«Η Ρωσία είναι πλέον ένα πλήρως κυρίαρχο κράτος και χρησιμοποιεί την  κυριαρχία της   για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους φίλους της», δήλωσε ο Πατριάρχης κατά την διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς στη Μόσχα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας  .

Ο Ρώσος Πατριάρχης δήλωσε ότι υπάρχουν πολύ λίγες πραγματικά κυρίαρχες χώρες που απέμειναν στην Ευρώπη,  και οι χώρες που διατηρούν  ακόμα την κυριαρχία τους βιώνουν μια αρνητική «επίθεση» από την Ευρωπαϊκή πλειοψηφία των υπολοίπων « υποταγμένων» χωρών.

Προφανώς αναφέρεται και στην Ελλάδα η οποία από ένα κυρίαρχο κράτος με τα απανωτά μνημόνια κατάντησε «κράτος –μαριονέτα» της ΕΕ.

«Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι αυτά τα συναισθήματα δεν θα πρέπει να αγνοηθούν,   διότι η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, ιδιαίτερα στον ανθρωπιστικό τομέα, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ζωή των ανθρώπων», τόνισε ο Ρώσος Πατριάρχης κκ. Κύριλλος.

Ο ίδιος είπε ότι ελπίζει ότι «οι Χριστιανοί και όχι μόνο οι Χριστιανοί» θα επιστρέψουν τελικά εκ νέου  στην Συρία μετά την λήξη αυτού του ανηλεούς πολέμου .

Εξέφρασε τις ανησυχίες του επίσης , σε σχέση  με την εξέλιξη της κατάστασης στο Μαυροβούνιο, το οποίο είναι στα πρόθυρα της εισόδου του στο ΝΑΤΟ.

«Όταν οι άνθρωποι είναι αντίθετοι με τα σχέδια ένταξης  στο ΝΑΤΟ και διαδηλώνουν για αυτό θα πρέπει να εισακούονται », τόνισε ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας , καλώντας τον λαό της Σερβίας να «διατηρήσει την  αδελφική αγάπη στην χώρα αυτή» .

Η στάση του Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών  στην γενικότερη κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο , ωθείται από  κάτι  που διαβλέπει ο ίδιος  και ίσως να είναι πολύ χειρότερο. Όπως θα ήταν η άνοδο του ακραίου εθνικισμού και η πρόκληση παγκόσμιου πολέμου.

Σε άρθρο με τίτλο: Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος ‘‘κρούει‘‘ τον κώδωνα του κινδύνου για τον ριζοσπαστικό εθνικισμό στην Ρωσία), από το pentapostagma.gr, ο ίδιος ο προκαθήμενος είχε τονίσει ότι , ο  ριζοσπαστικός εθνικισμός  θέτει  σε άμεσο κίνδυνο την ενότητα του ‘‘ρωσικού κόσμου‘‘, εννοώντας τις σχέσεις  Ρώσων και  Ουκρανών. Τώρα επέκτεινε τον  προβληματισμό τους και στην Ευρώπη.

Αυτό το μοντέλο πλήρους υποταγής των κρατών μέσω φανταστικών ή  πραγματικών χρεών και η πλήρη εξάρτησης τους από απρόσωπα κέντρα εξουσίας, προμηνύει δύσκολο το νέος έτος .

Το σχέδιο υποταγής όλου του πλανήτη σε μια υποτιθέμενη « παγκόσμια κυβέρνηση» που θα λύνει όλα τα προβλήματα είναι ο απώτερος στόχος τους , ο οποίος βέβαια δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...