Εθνικά θέματα

ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΑΚΙ! ΝΕΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ!

ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ “ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ… ΟΤΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ, ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!

Ο Μουζάλας τα είδε “αλλιώς” για το 2016! Λέτε να του ήρθε η Θεία Φώτιση; Μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα αφού προειδοποιεί για «μεγαλύτερες δυσκολίες το 2016 αν δεν ληφθούν συνολικά μέτρα σχετικά με το θέμα των μεταναστών.

Την επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών, όπως αυτό της Κορίνθου, που είχε αποκηρύξει στην αρχή της θητείας της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Παράλληλα όπως αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο αριστερής εφημερίδας….παραδέχεται «ανεπάρκειες της κυβέρνησης» και προειδοποιεί συγκεκριμένα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «φοβάμαι ότι το 2016 αν δεν ληφθούν συνολικά μέτρα, θα έχουμε μεγαλύτερες δυσκολίες».

«Η πρακτική αυτή δεν είχε σταματήσει, είχε ανασταλεί. Τα προαναχωρησιακά κέντρα δεν έπαψαν να λειτουργούν. Όσο η ροή των προσφυγων και των μεταναστών δεν έβρισκε κλειστά σύνορα, υπολειτουργουσαν. Από τη στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα, όσο κι αν αυτό ακούγεται πικρό, δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα περιορισμού της κατάστασης {…} Η Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορεί να δεχθεί ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών χωρίς χαρτιά. Το λέω με καθαρή τη συνείδησή μου, όσο κι αν η κράτηση ενός ανθρώπου είναι κάτι πάρα πολύ πικρό. Εμείς προσέχουμε να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες κράτησης, οι κρατούμενοι μετανάστες να διατηρούν τα δικαιώματά τους» δηλώνει χαρακτηριστικά σε γνωστή εφημερίδα.

Εξηγώντας τη λογική με την οποία θα γίνεται ο διαχωρισμός εξηγεί ότι «οικογένειες και ευάλωτες ομάδες προσπαθούμε να τις έχουμε σε ανοιχτές δομές όπως ο Ελαιώνας και το χόκεϊ. Στα προαναχωρησιακά κέντρα κυρίως πηγαίνουν άνθρωποι που δημιουργούσαν προβλήματα π.χ. στο Ταε Κβον Ντο είχαμε περιπτώσεις μαχαιρωμάτων».

Όσον αφορά το θέμα της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, τέλος, χαρακτηρίζει λάθος η Frontex να υπερβαίνει την εθνική κυριαρχία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...