Αρχείο

Ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι η συνεργασία με την Ρωσία θα σώσει την ΕΕ από την προσφυγική κρίση!!

Όχι δεν «γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος», αλλά ο περιβόητος Γερμανός Υπουργός «κατοχής» της Ευρώπης έκανε δηλώσεις υπέρ της Ρωσίας.  Αυτό από μόνο του ως γεγονός είναι τουλάχιστον ύποπτο.

«Η Ρωσία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση της σύγκρουσης της Συρίας, και ως εκ τούτου στο πρόβλημα των προσφύγων, για αυτό και απαιτείται  η συνεργασία με την Ρωσία για τις ευρωπαϊκές χώρες, αν θέλουν να σταματήσουν την ροή των μεταναστών», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Οι συνέπειες των γεγονότων όσον αφορά τις επιπτώσεις της Μέσης Ανατολής στην Ευρώπη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, και στην  προσπάθεια  επίλυσης της κρίσης, απαιτούν την ένωση των δυνάμεων των   πιο ισχυρών χωρών  του κόσμου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία», δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε άρθρο του για την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναμεταδίδει ο ρωσικός τύπος.

«Ξύπνησε» από το λήθαργο που ευρίσκονταν  ο « Καγκελάριος» της Γερμανίας  Β. Σόιμπλε , ή  μήπως βλέπει κάποιο τσουνάμι να έρχεται καταπάνω;

Η γερμανική οικονομία δεν έχει ευοίωνο μέλλον. Η κρίση στην Κίνα, η αθρόα είσοδο μεταναστών, σε συνδυασμό με την  πτώση των τιμών του πετρελαίου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους υπολογισμούς του Σόιμπλε σε πλήρες αδιέξοδο.

Η Μόσχα αποτελεί το διακαεί πόθο του « ζόμπι» της οικονομικής πολιτικής , ο οποίος επιθυμεί την συνεργασία με μια χώρα που διαθέτει τεράστιες πρώτες ύλες. Επίσης η παρουσία του Βλαδίμηρου Πούτιν προσδίδει ένα ιδιαίτερο κύρος στο « άνοιγμα» που θέλει να επιχειρήσει η «Λέσχη του Μονάχου» ( 100 πιο πλούσιοι Γερμανοί) τους οποίους εκπροσωπεί ο γνωστός  Βόλφανγκ Σόιμπλε .

Υπενθυμίζεται ότι η  Γερμανική οικονομία είχε σημαντική επιδείνωση τον Ιανουάριο όσον αφορά το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 107,3 μονάδες έναντι 108,6 μονάδων τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.

Επίσης πιθανόν να επιχειρείται σε  συνδυασμό με το  άνοιγμα της Γερμανίας στους  ιρακινούς Κούρδους στους οποίους τους προμηθεύει με όπλα, μια πιο διευρυμένη διείσδυση του Βερολίνου στην Μέση Ανατολή.

«Η ευρωπαϊκή στρατηγική για την Μέση Ανατολή και την Αφρική χωρίς τον Πούτιν είναι  αδιανόητη, όσο και  χωρίς τις ΗΠΑ.» λέει ο Γερμανός πολιτικός.

Ο Σόιμπλε είπε ότι, εκτός από το να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση στη Συρία, η Ρωσία δύναται επίσης να έχει σημαντική συμβολή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ άλλων αντιμαχομένων πλευρών στην Μέση Ανατολή, και να βοηθήσει στη μείωση των διαφορών μεταξύ του  σουνιτικού συνασπισμού που ηγείται η Σαουδική Αραβία με τον συνασπισμό που ηγείται το σιιτικό  Ιράν.

 

Οι Γερμανοί αναζητούν εταίρους και συμμάχους δίνοντας νέα προοπτική στην χώρα . Η Ρωσία πληροί αυτές τις προϋποθέσεις , για αυτό και ο  παμπόνηρος Γερμανός «προετοιμάζει» έντεχνα  το κλίμα για την άρση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Μόσχα από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος