Κόσμος

«Ξεκίνησαν βόλτες» σε επτά περιφέρειες οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι Topol-M» και «yars»

Κινητά  διηπειρωτικά πυραυλικά συστήματα  «Topol», «Topol-M» και  «yars», ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά ασκήσεις  μετασταθμεύοντας σε διαφορετικά σημεία   σε επτά ρωσικές περιφέρειες , συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Νοβοσιμπίρσκ, Σβερντλόβσκ , Ιρκούτσκ, επιβεβαίωσε το ρωσικό  Υπουργείο  Άμυνας σύμφωνα με  το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Συνολικά δέκα  συντάγματα  πυραύλων  ξεκίνησαν να κινούνται σε διαφορετικές θέσεις και τομείς , όντας σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα, κινούμενα σε επτά περιφέρειες με  κινητά  πυραυλικά συστήματα  «Topol» , «Topol-M» και  «yars», επιβεβαιώνουν όλα τα ΜΜΕ .

Σύμφωνα με τιε οδηγίες του ρωσικού ΥΠΑΜ , τα κινητά οχήματα με τους διηπειρωτικούς πυραύλους αλλάζουν τομέα ευθύνης, κινούμενα προς νέους "άγνωστους" τομείς , εξετάζοντας την λειτουργία μηχανολογικού εξοπλισμού, την συστήματα παραλαγής , και τις τεχνικές προστασίας και άμυνας στις νέες  θέσεις.

Σκοπός σύμφωνα με τους Ρώσους ανωτάτους αξιωματικούς,  είναι παραπλάνηση των αμερικανικών δορυφόρων και άλλων συστημάτων που «παρακολουθούν» την αχανή ρωσική επικράτεια, σε συνδυασμό με τον έλεγχο ετοιμότητας του προσωπικού και των πυραύλων κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες.

λήψη

Τα κινητά πυραυλικά συστήματα συνοδεύουν ΤΟΜΑ και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο είναι υπεύθυνο για την αποτροπή επιθέσεων   από σαμποτέρ.

Μεταξύ άλλων , έγινε χρήση  των οχημάτων μάχης «Τυφώνας-Μ», και με εδικά εξοπλισμένα  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Επίσης, εκατοντάδες  στρατιώτες διεξάγουν  παράλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τυχόν συνδυασμένες εχθρικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το 2016, οι στρατηγικές δυνάμεις διηπειρωτικών πυραύλων  θα πραγματοποιήσουν  περισσότερες από 100 στρατιωτικές  ασκήσεις, τακτικές  και εξειδικευμένες , στο πλαίσιο της  πρακτικής των αιφνιδιαστικών ελέγχων ετοιμότητας από το γενικό επιτελείο.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο (ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικά συστήματα Iskander με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της Τουρκίας !!!), είχαμε προειδοποιήσει ότι ο Βλαδίμηρος «κάρφωσε» τα τρομερά όπλα του γύρω-γύρω από την ΒΔ και ΒΑ Τουρκία με στόχους  την Κωνσταντινούπολη, τον Βόσπορο και το Αιγαίο αλλά και τον Πόντο ( σε καμία περίπτωση τυχαία).

Όλες αυτές οι «ασκήσεις» από τον ρωσικό στρατό δεν είναι ακριβώς ασκήσεις,  αλλά κυρίως επίδειξη ισχύος σε ΗΠΑ και Τουρκία . για τα τεκταινόμενα το αμέσως επόμενο διάστημα στην περιοχή μας.

https://youtu.be/EdLs0lzauIQ&w=700

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ