Αρχείο

Μυστική Συνάντηση Τσίπρα - Νταβούτογλου στο Νταβός – Μεγάλα Ερωτηματικά ...

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δεν μας έφτανε όλη αυτή η φαυλότητα στην οποία δυστυχώς συμμετείχαμε ενεργά  Ελλάδα και Κύπρος στο Νταβός και μάλιστα ‘’καμαρώναμε’’ τον τουρκοκύπριο ηγέτη να μας τον πλασάρουν σαν αρχηγό κράτους και με δική μας συναίνεση !!!!!! αφού δεν κάναμε τίποτα για να το αποτρέψουμε, είχαμε και μυστικές συναντήσεις και κρυφή ατζέντα των πρωθυπουργών Ελλάδας – Τουρκίας που ομολογουμένως μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Μακριά από τις κάμερες της δημοσιότητας και με απόλυτη μυστικότητα, μέσα σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα συναντήθηκαν στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το Κυπριακό και η συνεργασία των δύο χωρών στα πλαίσια της προσφυγικής κρίσης. Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν επίσης ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ανώτατος αξιωματούχος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν για επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Σμύρνη καθώς και για άνοιγμα κεφαλαίων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ. Στο θέμα της Κύπρου η Τουρκία εξέφρασε κάποιες ενστάσεις σχετικά με κάποια άρθρα του πακέτου λύσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της IBNA διαπιστώθηκε η βούληση και των τριών μερών για εξεύρεση λύσης.

Θεωρούμε εντελώς άστοχες και τις μυστικές συναντήσεις αλλά και την καλλιέργεια κλίματος εξεύρεσης λύσης κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες. Δηλαδή η Ελλάδα για ποιο λόγο να υποστηρίξει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, με ποιο όφελος και με ποια ανταλλάγματα. Δεν βλέπουμε την μεγίστη υποκρισία της Τουρκίας που κοροϊδεύει όλο τον κόσμο και ειδικά εμείς που υφιστάμεθα όλο το βάρος της αλαζονικής της πολιτικής.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ