Εκκλησία

Κυπριακός Τύπος: Στο νησί της Κρήτης τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η Οικουμενική Σύνοδος

Στην Κρήτη και όχι στην Κωνσταντινούπολη πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού τύπου , να υλοποιηθεί τον  Ιούνιο η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας .

Η σχετική απόφαση φέρεται να λήφθηκε στην Σύναξη όλων των προκαθημένων, οι εργασίες της οποίας διεξάγονται υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζί της Γενεύης, τονίζουν  οι Κύπριοι.

Σε άρθρο από την  ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο ( Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος πρότεινε την υλοποίηση της Οικουμενικής Συνόδου στο Άγιο Όρος !!), είχαμε αναφέρει ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του προκαταρκτικού Συμβουλίου των αρχηγών και εκπροσώπων των Ορθοδόξων εκκλησιών στα προάστια της Γενεύης Σαμπεζύ,  πρότεινε τη  διεξαγωγής της  Οικουμενικής Συνόδου στο Άγίο Όρος, όπως δήλωσε ο γραμματέας  τύπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Επίσκοπος  Αλέξανδρος Βολκώφ , στο πρακτορείο  ειδήσεων  RIA Novosti.

Δεν γνωρίζουμε εάν άλλαξε κάτι επίσημα από την πανορθόδοξη σύνοδο , η οποία έχει ως αποστολή όλες τις προκαταρτικές εργασίες για την επικείμενη Οικουμενική Σύνοδο. Σημασία έχει ότι η τοποθεσία της συνόδου είναι σε διαπραγμάτευση με το Πατριαρχείο της Μόσχας .

Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι  το  Πατριαρχείο της Μόσχας  , θεωρεί ως πολύ πιθανό  ότι λόγω της αύξησης των εντάσεων των σχέσεων  μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, η τοποθεσία της οικουμενικής Συνόδου  μπορεί να αλλάξει, από αυτής της Κωνσταντινούπολης .

Στην σύναξη της Γενεύης συμμετέχουν ένδεκα  11 από τους δεκατέσσερις προκαθημένους με τις αντιπροσωπείες τους. Απουσιάζουν τρεις: ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης και ο μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας, για λόγους υγείας, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και της Εκκλησίες Πολωνίας και Ελλάδος συμμετέχουν αντιπροσωπείες.

Η  πρόταση του Ρώσου Πατριάρχη, να γίνει οπουδήποτε αλλού εκτός από την Κωνσταντινούπολη η Οικουμενική Σύνοδο , αφορά όντως την αντιπαράθεση Τουρκίας –Ρωσίας ή έχει και προεκτάσεις στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με αυτό της Μόσχας ;

Τα εκατομμύρια των πιστών ορθοδόξων σε όλον τον κόσμο αναμένουν  σαφείς αποφάσεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα με σκοπό την αρμονικότερη συμβίωση όλων των Ορθοδόξων. Ειδικά τώρα που η νέα τάξη πραγμάτων έχει στοχοποιήσει ιδιαίτερα την ορθοδοξία σε Ελλάδα, Σερβία και Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...