Κόσμος

Η Rosoboronexport ετοίμασε την νέα γενιά αυτοκινούμενων αρμάτων μάχης /ρομπότ με την ονομασία «URAN-9»(ΒΙΝΤΕΟ)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ενώ για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην στρατιωτική κοινότητα στην Συρία  από Ρώσους ειδικούς, τα ρομπότ-άρματα «Platform-M», η αμυντική βιομηχανία της χώρας έχει έτοιμο το  νέο ρομποτικό υπερόπλο της .

Το ρομπότ/άρμα μάχης με την ονομασία «URAN-9» έχει σχεδιαστεί για αποστολές απομακρυσμένης αναγνώρισης και υποστήριξης με δραστικά άμεσα πυρά, διαθέτοντας τα κατάλληλα όπλα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το συγκεκριμένο ρομπότ/άρμα που εκτοξεύει ακόμα και  πυραύλους  , χρησιμοποιείται από την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών αλλά και από τις ειδικές μονάδες καταπολέμησης της τρομοκρατίας .

1351584482

Ο οπλισμός του περιλαμβάνει ένα  αυτόματου γεμίσεως πυροβόλο 30 mm 2A72 , ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 χιλιοστών, καθώς και αντιαρματικούς πυραύλους "Ataka” , παρόμοιους με αυτούς που μεταφέρει το BMP-T .

Ο πολεμικός εξοπλισμός μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Το Ρομπότ/άρμα είναι  εξοπλισμένο με λέιζερ και εξοπλισμό  ανίχνευσης, ταυτοποίησης και παρακολούθησης , οποιαδήποτε στόχου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εμπειρογνώμονες της «Rosoboronexport», το «URAN-9», είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την διάρκεια των τοπικών στρατιωτικών και αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων του αστικού πολέμου .

Η χρήση του είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μειώσει σημαντικά τις απώλειες μεταξύ του  στρατιωτικού προσωπικού σε  αστικές πολεμικές επιχειρήσεις .

original_ce8135cae1d82117f7589bea8aa4e26a

« Οι Ρώσοι προγραμματιστές έχουν όλες τις απαραίτητες ικανότητες για να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο στρατιωτικό ρομπότ/άρμα που θα έχει μεγάλη  ζήτηση στη διεθνή αγορά. Τα οχήματα /ρομπότ είναι ένα ενεργά αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς, στο οποίο  η «Rosoboronexport" θα οικοδομήσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική μάρκετινγκ για την προώθηση αυτών των μοντέλων , στο πλαίσιο των σύνθετων απαιτήσεων  ασφαλείας »,  δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος μακροπρόθεσμου  σχεδιασμού της  Rosoboronexport, Boris  Simakin.

Ο αστικός πόλεμος , αποτελεί ένα τομέα που θα μας απασχολήσει έντονα  σε μελλοντικές πολεμικές συρράξεις.  Λόγω της υπάρξεως μεγάλων και «απλωμένων» σε έκταση  πόλεων , η χρησιμοποίηση απλού πεζικού η ακόμη και μονάδων καταδρομών χωρίς επαρκή υποστήριξης πυρός είναι πολύ δύσκολη.

Αυτό ακριβώς έρχεται  να επιλύσει  η παρουσία αυτών των ρομποτικών οχημάτων. Η χρήση ρομπότ , θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη, καλύτερη και πληρέστερη αναγνώριση και εντοπισμό των στόχων,  καθώς και την ολοκληρωτική και άμεση εξουδετέρωση τους.

 

pentapostagma.gr

https://youtu.be/HE3f7oNFTlE&w=700

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ