Αρχείο

Η Άγκυρα είναι βυθισμένη στην σύγκρουση με τους Κούρδους ενώ η δύση «αγρόν ηγοράζει»

Διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιφανείς Τούρκοι ηγέτες,  κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον πόλεμο που διεξάγεται εντός τουρκικού εδάφους.

Κατά την άποψή τους, η χώρα κινείται σταθερά προς έναν τρομερό  εμφύλιο πόλεμο παρόμοιο με τον συριακό πόλεμο .

Η Τουρκο-κουρδική  αντιπαράθεση διήρκεσε περισσότερο για 20 χρόνια, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανέλθει  σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ο πληθυσμός στις νοτιο-ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου κυριαρχούν παραδοσιακά οι Κούρδοι, προσπαθεί να διαφύγει μαζικά  από τις μάχες, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι έχουν γίνει πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. Στις περισσότερες κοινότητες έχει κηρυχτεί  κατάσταση εκτάκτου  ανάγκης με  απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ στην διάρκεια της ημέρας οι πολίτες φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Υπάρχουν ελλείψεις στον εφοδιασμό τροφίμων και βασικών αγαθών, καθώς και συνεχείς  διακοπές ρεύματος.

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων έχουν καταστραφεί βασικές υποδομές των περιοχών αυτών . Συγχρόνως, όλες οι  πληροφορίες που προέρχονται από την περιοχή «φιλτράρονται» προσεκτικά  από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ .

Από τις ιστορίες που διέρρευσαν είναι σαφές ότι στις περιοχές των συγκρούσεων , βασιλεύει  το χάος και ο  πανικός.

Στην περιοχή της σύγκρουσης έχουν μετακινηθεί μονάδες  του τουρκικού πυροβολικού και μονάδες αρμάτων μάχης . Από αέρος πετούν συνεχώς  στρατιωτικά ελικόπτερα.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι, ως αποτέλεσμα των μαζικών επιθέσεων στις περιοχές των Κούρδων,  σκοτώθηκαν περίπου 200 μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος. Δεν ανακοινώνουν όμως πόσοι άμαχοι εκτελέστηκαν χωρίς καμία αιτία .

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισχυρίζονται ότι, μαζί με τους μαχητές και σκοτώνονται  τουλάχιστον υπερδιπλάσιοι άμαχοι , κυρίως γυναίκες και  παιδιά.  Ο αριθμός των θυμάτων, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, έχει ήδη υπερβεί 1500 άτομα.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών οι  συγκρούσεις με τους Κούρδους,  και η διεξαγωγή επιδρομών έχουν οδηγήσει στον «θάνατο»  200 αστυνομικούς και στρατιώτες.

Οποιαδήποτε άλλη χώρα στην θέση της Τουρκίας θα είχε δεχθεί τα «ραπίσματα» της διεθνούς κοινότητας. Στην προκειμένη περίπτωση «μούγγα στην στρούγκα», από τον ΟΗΕ, την ΕΕ, και την δύση γενικότερα.

Ο διαμελισμός της χώρας αυτής έχει ξεκινήσει , και ο πόλεμος είτε με Ρωσία , είτε με Ιράν είτε και με την ίδια την δύση θα της δώσει το τελειωτικό κτύπημα.

Σε άρθρο με τίτλο: ΕΚΤΑΚΤΟ! Άμεση παρέμβαση της Ρωσίας στο εσωτερικό της Τουρκίας ενώ οι Κούρδοι ζητούν αυτονομία!, από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, αναφέραμε ότι οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων σε  περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους, οι νεκροί και οι εκατοντάδες  τραυματίες, οδήγησαν το Κρεμλίνο σε «παρέμβαση» στο εσωτερικό της Τουρκίας για πρώτη φορά. Εκτιμάται ότι έπεται και συνέχεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ