Αρχείο

Ετοιμάζουν Κουρδικό κράτος με εδάφη από το Ιράκ , την Τουρκία και την Συρία!

Ισραηλινή  υπουργός Δικαιοσύνης: «Πρέπει να δημιουργηθεί κουρδικό κράτος»!!

Πολλά δημοσιογραφικά πρακτορεία ειδήσεων και αρκετοί αναλυτές «βιάστηκαν» πάρα πολύ μιλώντας για επαναπροσέγγιση των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ.

Καθώς διαφαίνεται υπάρχουν τελείως διαφορετικά σχέδια από τις δύο πλευρές και φυσικά συμφέροντα. Το Ισραήλ αναζητεί εναγωνίως μια χώρα που θα«φιλοξενεί» όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για να μεταφέρει τα τεράστια  κοιτάσματα  του φυσικού του αερίου. Αυτή σίγουρα δεν   είναι σε καμία περίπτωση η σημερινή Τουρκία του Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα η ίδια η ισραηλινή κυβέρνηση , μαζί με την αμερικανική «ετοιμάζονται» για την δημιουργία του Κουρδικού ανεξάρτητου κράτους το οποίο θα λύσει πολλά « προβλήματα τους» στην περιοχή αυτή.   

Σε ομιλία της  στο ινστιτούτο  Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ , η Ισραηλινή Υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet saked , δήλωσε με περίσσια ειλικρίνεια : «Κάναμε έκκληση στην  διεθνή κοινότητα για την δημιουργία  κουρδικής κυβέρνησης, και ενός νέου κουρδικού κράτους ανάμεσα σε Τουρκία και Ιράν », είπε η ίδια σύμφωνα με  το τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Η Υπουργός Ayelet saked, μίλησε καθαρά και ξάστερα για ένα «ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος που πρέπει να ιδρυθεί στην περιοχή».

Προέτρεψε μάλιστα η ίδια την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και του κουρδικού λαού. Η ίδια βλέπει αυτήν την κίνηση ως  μια ευκαιρία για την αποδυνάμωση των αντιπάλων του Ισραήλ στην περιοχή, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel.

Η  υπουργός τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να «προωθήσει  συγκεκριμένα  μέτρα για να διορθωθεί η αδικία  [ που γίνεται στους  Κούρδους] στο μεγαλύτερο έθνος χωρίς κράτος», ανέφερε και το πρακτορείο ειδήσεων BasNews. Τόνισε επίσης ότι «οι Κούρδοι είναι ένας αρχαίος λαός με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, και ένα δημοκρατικό έθνος» .

Η ίδια η Ισραηλινή αξιωματούχος ομιλεί για ένα κράτος «σφήνα»  ανάμεσα σε Τουρκία., Ιράν και Συρία που  θα μπορούσε να φιλοξενήσει όλο το κουρδικό έθνος .

«Ο κουρδικός λαός είναι ένας εταίρος για τον ισραηλινό λαό», συνέχισε, η Ayelet Shaked   πρόσθεσε δε  ότι ο ισλαμικός εξτρεμισμός στην περιοχή είναι κάτι που και  οι Κούρδοι και οι Ισραηλινοί μπορούν να τον αντιμετωπίσουν από κοινού με όλα τα μέσα . « Κούρδοι και  Εβραίοι έχουν μια μακρά ιστορία. Έχουμε κοινά συμφέροντα στην προσπάθεια να σταματήσουμε το ισλαμικό κράτος , και οι Κούρδοι αγωνίζονται κατά του SIS με όλες τις δυνάμεις τους. »

Συνεχίζοντας πάνω στο ίδιο θέμα που αφορά την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν στο ινστιτούτο INSS,  διευθυντής του και πρώην κυβερνητικός σύμβουλος  Amos Yadlin, τόνισε  ότι  «20 εκατομμύρια Κούρδοι   είναι οι μοναδική σοβαρή δύναμη που μπορεί να  νικήσει ολοκληρωτικά τον  ISIS. "[Οι] Κούρδοι είναι οι μόνοι που αγωνίζονται εναντίον  των τζιχαντιστών τους οποίους θεωρούν  ως ύψιστη προτεραιότητα τους.»

Αν και υπήρχε πάντα έμμεση υποστήριξη από τους Ισραηλινούς σε ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κουρδικό κράτος, προς το παρόν  δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει  στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της ημι-αυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ.

Το 2014, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποστήριξε επίσης την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό δεν πρόκειται για μια «τυχαία» δήλωση μιας Υπουργού του Ισραήλ αλλά για την επίσημη κυβερνητική γραμμή του Τελ Αβιβ.

Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr,με τίτλο (Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική βάση στο συριακό Κουρδιστάν, προετοιμάζοντας την ανεξαρτησία των Κούρδων !!), αναφέραμε ότι η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση  που έχει τον έλεγχο των  επιχειρήσεων κατά του ισλαμικού στρατού στην Συρία, αποφάσισε να δημιουργήσει μια  στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία. Σκοπό της η μελλοντική δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους στην περιοχή αυτή.

Έχουν γραφθεί πολλά και έχουν δηλωθεί άλλα τόσα , για το ζήτημα αυτό εδώ και μερικά χρόνια. Από ότι διαφαίνεται όμως ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών θα «γεννήσει » ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν με βάση το Ιρακινό Κουρδιστάν, στο οποίο θα προστίθενται κατά περιόδους  πιθανόν τα υπόλοιπα «κομμάτια».

Άγνωστος παραμένει ο ρόλος της Άγκυρας στα σχέδια αυτά , με δεδομένη την «απόλυτη σιωπή της Δύσης» στα εγκλήματα του τουρκικού στρατού.

Υπάρχει μια «διαίσθηση» όμως ότι το νέο Κουρδιστάν θα δημιουργηθεί με εδάφη  της Τουρκίας , του Ιράκ και της Συρίας .

Το σίγουρο είναι για ένα τέτοιο θεμελιώδες ζήτημα ,  υπάρχει συμφωνία Ανατολής και Δύσης ,  ειδικά ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσιγκτον. Όσο για την  Άγκυρα , αυτή αναμένεται να αντιδράσει βιαίως , τουλάχιστον προς Αιγαίο μεριά . Όπως και να έχει οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι  τουλάχιστον καταιγιστικές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...