Εκκλησία

Επανάληψη του ελληνικού «συμφώνου συμβίωσης» πιθανόν και στην Ρουμανία. Η νέα τάξη σκεπάζει τα πάντα;

Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας: «Γάμος υπάρχει  μόνο μεταξύ άνδρα και γυναίκας» !!

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας ανακοίνωσε την  πρωτοβουλία της  να βοηθήσει στην αλλαγή του  συντάγματος της Ρουμανίας , διευκρίνισε όμως  ότι επίσημος  γάμος υπάρχει μόνο  μεταξύ άνδρα και  γυναίκας.

Προφανώς η εκκλησία της Ρουμανίας έγινε δέκτης των γεγονότων  στην Πατρίδα μας με τον νέο νόμο  περί "συμφώνου συμβίωσης" , που επιτρέπει σε άτομα του ιδίου φύλλου να « προχωρούν»  σε αναγνωρισμένη από κράτος σχέση .

Σύμφωνα με πληροφορίες και στην ομόδοξη Ρουμανία , υπάρχουν κάποιοι « σκοτεινοί εγκέφαλοι» οι οποίοι ετοιμάζουν να πράξουν το ίδιο ακριβώς όπως και στην Ελλάδα , κάτι  το οποίο ψηφίστηκε , δυστυχώς από την ελληνική Βουλή.

Ωστόσο η ορθόδοξη εκκλησία της Ρουμανίας ξεκαθάρισε από νωρίς την θέση της απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω ανησυχιών από μερικούς Ιερωμένους ότι και στην χώρα αυτή «προετοιμάζεται» μια τρόπον τινά «ευθυγράμμιση»  με άλλες χώρες της ΕΕ , που θα επιτρέπει τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρουμανία προς το παρόν δεν αναγνωρίζει επίσημα  τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αναφέρει δυτικό ΜΜΕ.

Η ορθόδοξη εκκλησία, την οποία ασπάζονται περισσότερο από το 85 τοις εκατό των Ρουμάνων ανακοίνωσε ότι ναι μεν  υποστηρίζει την  πρόσφατη πρόταση που έγινε από τον κυβερνητικό Συνασπισμό για την  τροποποίηση   άρθρου του συντάγματος που αναφέρεται στο γάμο, αλλά ξεκαθάρισε την θέση της για τα άτομα του ιδίου φύλλου.

Οργάνωση η οποία υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ρουμανία , κατηγόρησε την εκκλησία της χώρας για παρέμβαση σε κοσμικά θέματα.

Το σύνταγμα της Ρουμανίας  αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2003, και αναφέρει προς ο παρόν ότι νοείται  γάμος  μεταξύ  «εταίρων», χωρίς όμως να διευκρινίζει το φύλο. Η ομοφυλοφιλία έχει αποποινικοποιηθεί το 2001.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο («Πάγωσαν» οι Ορθόδοξοι Ρώσοι, από το ψήφισμα της ελληνικής βουλής για το «σύμφωνο συμβίωσης» των ομοφυλοφίλων ( ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥΤΙΝ), είχαμε τονίσει εκτός όλων των άλλων ότι με μεγάλη θλίψη ο ρωσικός τύπος αναφέρει την «παρεκτροπή» της ορθόδοξης Ελλάδος να αποδεχθεί μέσω του κοινοβουλίου της, την «δημιουργία» μια άνομης μορφής της οικογένειας, αλλάζοντας ηθικούς νόμους χιλιάδων ετών  και μαρτυρίου 10.000 Αγίων.

Το ίδιο επιχειρείται από τα ίδια κέντρα  και στην ομόδοξη Ρουμανία, με σκοπό να «αλωθεί» η κοινωνία της χώρας, τα χρηστά ήδη, και να «διαβρωθεί» η ορθοδοξία. Στόχος της νέας τάξης αποτελούν ειδικά τα Βαλκάνια , (Σερβία, Ελλάδα , Βουλγαρία και ΠΓΔΜ).

Η ορθοδοξία ειδικά τους στέκεται τόσο μεγάλο  εμπόδιο στα σχέδια τους, για αυτό και την πολεμούν σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ