Κόσμος

ΑΙΣΧΟΣ! Ύπατη Αρμοστεία και Ζ.Γιουνκέρ αντιτίθενται στο σχέδιο επαναπροώθησης των μεταναστών στην Τουρκία!

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε  ότι δεν θα συμμετέχει λόγω διαφωνίας του στο σχέδιο της  επαναπροώθησης των μεταναστών  στην Τουρκία με την κωδική ονομασία  «Σχέδιο Σαμψών», αναφέρει ο τουρκικός τύπος .

Το σχέδιο αυτό είναι  «παράνομο» κατά τον ίδιο, αφού επισύρει  πολλές  αρνητικές αντιδράσεις, τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από ομάδες δικηγόρων .

«Εγώ δεν θα είμαι συμβαλλόμενο μέρος στην επαναπροώθηση των μεταναστών  πίσω στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλώνει στην  εφημερίδα Financieele Dagblad , ο Γιούνκερ .

Ο πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Karel De Gucht χαρακτήρισε το σχέδιο για την αποστολή των μεταναστών  πίσω στην Τουρκία ως « σχέδιο μακριά από την πραγματικότητα», σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα .

Η Ολλανδία εργάζεται μαζί  με κάποια μέλη της ΕΕ σχετικά με  σχέδιο το οποίο προβλέπει την επαναπροώθηση των μεταναστών  στην Τουρκία, με  αντάλλαγμα την παροχή ασύλου σε περίπου 250.000 που  ήδη φιλοξενούνται από την Τουρκία, σύμφωνα με Ολλανδό Βουλευτή , δημιουργώντας επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και από τις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων  .

Όλοι οι μετανάστες που φθάνουν μέσω των Ελληνικών νησιών θα πρέπει να αποστέλλονται  πίσω στην Τουρκία, τόνισε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων  Agence France-Presse , ο Diederik Samsom, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του συνασπισμού του Εργατικού Κόμματος (PvdA).

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ, δήλωσαν την υπέμετρη  αύξηση του αριθμού  των μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη, και οι οποίοι  δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την χορήγηση ασύλου .

Το σχέδιο που φέρονται  να επεξεργάζονται αξιωματούχοι από την Ολλανδία  προτείνει ,  την  φιλοξενία των προσφύγων που είναι επιλέξιμοι για την αίτηση ασύλου και οι οποίοι φιλοξενούνται ήδη στην Τουρκία.

«Πράγματι, έχουμε δει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν στην Ευρώπη και δεν πληροί  τις προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου να  έχει  αυξηθεί ελαφρώς», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότεροι από 54.500 άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει στην Ευρώπη από την θάλασσα, αυτό το έτος, συμπεριλαμβανομένων  50.668 από την Ελλάδα,( αναφέρει  τουρκική εφημερίδα,  αγνοώντας ότι όλοι αυτοί ξεκινούν από τουρκικό έδαφος)  σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Μεγάλο μέρος της συζήτησης της ΕΕ, έχει επικεντρωθεί για το πώς θα χειριστεί την εισροή , επιλέγοντας τους ανθρώπους που  εγκαταλείπουν τον πόλεμο, και ως εκ τούτου δικαιούνται διεθνή προστασία, από τους  «οικονομικούς μετανάστες» που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Η Διεθνής Αμνηστία όμως  κατήγγειλε την ιδέα αυτή ως «διαβλητή» , τονίζοντας  ότι η ίδια  θα αρνηθεί το σχέδιο αυτό ως αντικανονικό .

Το σχέδιο της ΕΕ θα κηρυχτεί παράνομο από την Ύπατη Αρμοστεία με την δικαιολογία της  παραβίαση του νόμου και της παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεών της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, τονίζουν ειδικοί αναλυτές.

Πρόκειται για μια «ύπουλη» είδηση η οποία προδικάζει εξελίξεις για την χώρα μας και την ελληνική κυβέρνηση, το επόμενο διάστημα άμεσα.

Στην ουσία κάποιοι  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ,  σχεδιάζουν  να καταστήσουν την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων , «χαϊδεύοντας» για μία ακόμη φορά τους νέο-οθωμανούς Τούρκους.  Δηλαδή με  νομιμοφανείς προφάσεις   όλοι αυτοί επιθυμούν να καταστεί η  Ελλάδα  «Λιβύη».

Πρόκειται για τα ίδια άτομα  που συμβούλευαν τους «μετανάστες» στα ελληνικά νησιά να υλοποιούν μηνύσεις στις ελληνικές αρχές  για κακομεταχείριση.

Η Τουρκία σύμφωνα με αναλυτές πραγματοποίησε το τελευταίο μεγάλο «παιχνίδι της» με την αποδοχή των εκατομμυρίων μεταναστών από την Συρία αλλά και από αλλού.

Διότι αφού τους πήρε τα λεφτά για την διακίνηση  τους εντός τουρκικού εδάφους τώρα τους  «χρησιμοποιεί» ως πολεμικό όπλο κατά της Ευρώπης και ειδικά κατά της Ελλάδος.

Το άσχημο  σε όλο αυτό το σχέδιο δεν είναι η στάση της Άγκυρας, η οποία ήταν  αναμενόμενη, αλλά η στάση της ΕΕ. Οι Βρυξέλες σύμφωνα με έγκυρα γεωπολιτικά ινστιτούτα,  στην πρώτη μεγάλη κρίση που αντιμετώπισαν απέτυχαν και οδηγούν την ένωση στην ολοκληρωτική «διάλυση» και το χάος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...