Λεφτά...υπάρχουν πάντα, όταν πρόκειται για επικοινωνιακή προβολή. Σε περιπτώσεις μάλιστα όπως η διαφήμιση ενός υπουργικού έργου, τα λεφτά που υπάρχουν είναι πολλά. Όπως του υπουργείου Μεταφορών-Υποδομών. Το οποίο, σύμφωνα με την«Διαύγεια», διαθέτει το ποσόν των 3,7 εκατ. ευρώ για «να διαφημίσει και προβάλλει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Ενίσχυση της προσπελασιμότητας’».Να πληροφορήσει δηλαδή το κοινό για τα έργα που θα γίνουν ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των περιοχών της χώρας και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα-παραγωγικότητα στο σύστημα των μεταφορών.
Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα και σε ένα συγκινητικό κλίμα, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, παρουσία Κλήρου, Λαού και Αρχόντων εγκαινιάστηκε ένα ακόμη Φιλανθρωπικό κατάστημα στην Μητρόπολή Μαντινείας και Κυνουρίας, το οποίο είναι συνέχεια του πετυχημένου Προγράμματος της Μητροπόλεως με την ονομασία «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ».
Το νέο αυτό Φιλανθρωπικό κατάστημα «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ» εγκαινιάστηκε στην Αρχιερατική Περιφέρεια του Άστρους Κυνουρίας στην Ενορία του αγίου Νικολάου. Ο φιλόξενος χώρος που παραχωρήθηκε ευγενώς από ενορίτη της Ενορίας Αγίου Νικολάου ΄Αστρους Κυνουρίας, θα είναι αυτός που θα φιλοξενεί το περίσσευμα της αγάπης των κατοίκων της Κυνουρίας και το σημείο που πλέον η Εκκλησία θα προσφέρει κάθε είδους βοήθεια προς τους δοκιμαζομένους από την οικονομική κρίση αδελφούς μας.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αφού επαίνεσε και ευχαρίστησε τους κοπιάσαντες, Κληρικούς και Λαϊκούς, για την επίτευξη του Θεάρεστου έργου τούτου, τόνισε ότι η Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι πλησίον στους συνανθρώπους μας οι οποίοι δοκιμάζονται από την πολυποίκιλη κρίση που έχει ξεσπάσει στην Πατρίδα μας. Αναφέρθηκε στην Παλαιά Διαθήκη και της δοκιμασίες που πέρασε ο Ισραηλιτικός Λαός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και η Πατρίδα μας ζει παρόμοιες ημέρες με αυτές των ισχνών αγελάδων όπως ακριβώς αναφέρει η Γραφή.
Κλείνοντας δεν παρέλειψε να θυμίσει στους παρισταμένους ότι όπως όλοι δοκιμάζονται σήμερα, έτσι δοκιμάζετε και η Εκκλησία μας, μίας και πριν πολλά χρόνια το κράτος αφαίρεσε τεράστιο μέρος της περιουσία της, με αποτέλεσμα σήμερα αυτή η περιουσία να έχει χαθεί και η Εκκλησία μας να μην μπορεί να επιτελέσει σε σημείο που θέλει, το Φιλανθρωπικό της έργο.
Ευχήθηκε καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό Πάσχα σε όλους και διεμήνυσε για μια ακόμη φορά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στην Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας δεν πρέπει να πεινάσει κανείς άνθρωπος ούτε τώρα ούτε στο μέλον.
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Τα μέτρα αυστηρής λιτότητας, οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και η ολοένα και αυξανόμενη ανεργία στην Ευρώπη έχουν καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων ενώ πλέον πολλοί αναλυτές μιλούν για την ‘επιστροφή της παιδικής εργασίας στην γηραιά ήπειρο’.
Τα αποτελέσματα των αντι-κοινωνικών πολιτικών στην Ευρώπη φαίνονται ξεκάθαρα μέσα από το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde η οποία δίνει σαφή στοιχεία για την επιστροφή της παιδικής εργασίας στην ήπειρο.
Υπό τον υπότιτλο “Η παιδική εργασία επανεμφανίζεται στην Νάπολι’’, το άρθρο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο χιλιάδες παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο και να βρουν δουλειά με σκοπό να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειές τους. Μέσα στο άρθρο παραπέμπεται μία επίσημη αναφορά της τοπικής κυβέρνησης για το 2011, η οποία και υπογραμμίζει ότι 54.000 παιδιά εγκατέλειψαν το εκπαιδευτικό σύστημα στην περιοχή της Campania μεταξύ του 2005 και του 2009. Περίπου το 38% από αυτά τα παιδιά ήταν ηλικίας κάτω των 13 ετών.
Tο άρθρο δίνει μία λεπτομερή εικόνα για την ζωή της περιοχής – και η παιδική εργασία αποτελεί αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της - με μικρά παιδιά να ασχολούνται με μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων.
Ο αντιδήμαρχος της Νάπολι αναφέρεται να λέει: ‘Ασφαλώς και ήμασταν η φτωχότερη περιοχή στην Ιταλία. Αλλά δεν έχουμε βιώσει μία τέτοια κατάσταση από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου… Στην ηλικία των 10 ετών, αυτά τα παιδιά δουλεύουν ήδη 12 ώρες την ημέρα, το οποίο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση στο δικαίωμα προσωπικής τους ανάπτυξης…’.
Το άρθρο της Le Monde δείχνει ότι η απελπισία των παιδιών και της νεολαίας στην περιοχή της Νάπολι είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας και των οικονομικών ‘μεταρρυθμίσεων’ οι οποίες εφαρμόσθηκαν από συνεχόμενες κυβερνήσεις στην Ιταλία. Αυτές οι πολιτικές μείωσαν κατά πολύ ή κατήργησαν τη πρόσβαση στα ομοσπονδιακά προνοιακά επιδόματα για τους άνεργους και τους φτωχούς.
Η κύρια υποστήριξη για τους νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους παρέχεται από τα τοπικά σωματεία και ενώσεις, τα οποία συνεχώς υποχρηματοδοτούνται. Το άρθρο αναφέρει ότι 20.000 εργαζόμενοι σε τέτοια προγράμματα στην ευρύτερη περιοχή της Καμπάνια δεν έχουν πληρωθεί τα τελευταία δύο χρόνια.
Η επανεμφάνιση της παιδικής εργασίας δεν αποτελεί μόνο ένα Ιταλικό πρόβλημα αλλά ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη.
Είναι ένα καταστροφικό αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής πολιτικής πραγματικότητας μέσω συναινέσεων που περιλαμβάνουν ακόμη και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς, οι οποίοι υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της…
pentapostagma.gr
Η φωτιά του πολέμου φαίνεται πως δεν θα αποφευχθεί και ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα...
Κάποιοι γνωρίζουν, ότι
το φιτίλι του πολέμου σύντομα θα ανάψει με ανεξέλεγκτες εξελίξεις και για τα ελληνικά θέματα και για την Κύπρο.
Που θα επιτεθεί πρώτα η Τουρκία; Στην Κύπρο, ή στην Ελλάδα;
Προσωπική εκτίμηση, από τα ελάχιστα που γνωρίζω: Ο Μάιος θα φέρει πολύ μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις.
πηγή
Κάποιοι γνωρίζουν, ότι
το φιτίλι του πολέμου σύντομα θα ανάψει με ανεξέλεγκτες εξελίξεις και για τα ελληνικά θέματα και για την Κύπρο.
Που θα επιτεθεί πρώτα η Τουρκία; Στην Κύπρο, ή στην Ελλάδα;
Προσωπική εκτίμηση, από τα ελάχιστα που γνωρίζω: Ο Μάιος θα φέρει πολύ μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις.
πηγή
Επιμένουν κάποιοι ότι αν οι μισθοί των Ελλήνων εργαζομένων εξομοιωθούν με τους αντίστοιχους μισθούς της Βουλγαρίας, τότε θα μας προκύψει η πολυπόθητη ανάκαμψη.
Να με συγχωρούν, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε ή με βλάκες ή με απατεώνες. Μόνο ένας βλάκας λέει κάτι τέτοιο και δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιόν λόγο η Βουλγαρία που έχει μισθούς Βουλγαρίας δεν έχει γίνει Ελβετία. Κι επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με βλάκες..
Ήταν μόνο ένα φτέρνισμα ικανό ωστόσο να καταστρέψει ένα μνημείο 500 ετών!
Όλα άρχισαν όταν ο 42χρονος οδηγός ταξί Mati Levy οδηγούσε στο Somerset της βορειοδυτικής Βρετανίας με 40 χιλιόμετρα την ώρα.
Τότε ένιωσε να τον γαργαλάει η μύτη του και πως το φτέρνισμα ήταν κατά πόδας. Και όντως έτσι έγινε. Φτερνίστηκε τόσο δυνατά που έχασε για λίγο τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα ιστορικό μνημείο της πόλης...
Ο ίδιος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε αλλά ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε το μνημείο να έχει σπάσει σε χίλια κομμάτια.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη Dailymail, ο άνδρας σήμερα ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους κατοίκους της πόλης για την καταστροφή που προξένησε άθελά του.
«Ήμουν συντετριμμένος. Όταν πήγα σπίτι ξέσπασα σε λυγμούς», είπε.
Το μνημείο χρονολογείται από τον 150 αιώνα.
Συμφωνήθηκε η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου μεταξύ του δημοσίου και της εταιρείας Energean που εκμεταλλεύεται τώρα το κοίτασμα του Πρίνου.
Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, γιατί...
είναι η πρώτη φορά από την δεκαετία του 1970 που δίνεται τέτοια άδεια σε μία περιοχή όπου του 1987 η Τουρκία είχε επιχειρήσει "να βάλει πόδι" και τελικά κατάφερε να υπάρξει ένα Μνημόνιο στο οποίο συμφωνήθηκε ότι και η Ελλάδα, εκτός από την Τουρκία δεν θα προχωρούσε σε επέκταση των αδειών γεωτρήσεων.
Για το θέμα είναι ενημερωμένες και οι ΗΠΑ, οι οποίες συνηγορούν στην άμεση επέκταση των ερευνών, αφού υπάρχει βεβαιότητα για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων. .
Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό για ποιες περιοχές πρόκειται, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά το κοίτασμα «Εψιλον» ενώ κύριος στόχος πάντα παραμάνει το κοίτασμα του Μπάμπουρα, αντικείμενο της κρίσης του 1987 το οποίο δίχνει να είναι εφάμιλλο των κοιτασμάτων νότια της Κρήτης.
Σε σχέση με την ποιότητα των πετρελαίων του Αιγαίου, κομβικό σημείο για την αποδοτικότητα της εκμετάλλευσής τους θεωρούνται τα 67 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών το ανεκμετάλλευτο κοίτασμα «Εψιλον» περιέχει αποθέματα περίπου 18 εκατ. βαρελιών ενώ υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι μπορεί να είναι και διπλάσιο
Πάντως το μεγάλο παιχνίδι για τα πετρέλαια του Αιγαίου διαδραματίζεται ανατολικότερα του Πρίνου, στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους που περικλείεται από τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και την Ιμβρο και όπου, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβονται τεράστια αποθέματα ανάλογα με αυτά της Α.Μεσογείου. Και μόνο από το γεγονός ότι τα τρία πρώτα νησιά είναι ελληνικά ενώ το τέταρτο ανήκει στην Τουρκία καταδεικνύει τη δυσκολία της εκμετάλλευσης των πλούσιων κοιτασμάτων για τα οποία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον η Shell. Ο χάρτης που δημιεύουμε προέρχεται από τα στοιχεία της Shell σε ότι αφορά την πιθανολογούμενη περιοχή των κοιτασμάτων.
Με την επιπλέον επένδυση των 100 εκατ. ευρώ στο κοίτασμα του «Πεδίου Ε», ο αγοραστής μπορεί να αποσπάσει επιπλέον παραγωγή 1.500 βαρελιών ημερησίως από το 2009, προσθέτοντας στον ετήσιο τζίρο άλλα 100 εκατ. δολάρια.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα πλούσια κοιτάσματα του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται στην «ευαίσθητη» περιοχή ανάμεσα στα τέσσερα νησιά που περιγράψαμε ενώ τα αποθέματα του Πρίνου μάλλον εξαντλούνται. Οποιος όμως «βάλει πόδι» στον Πρίνο εγγράφει μια πολύ σοβαρή υποθήκη για το μέλλον. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την αντίδραση της Τουρκίας, στο όλο θέμα…
Επίσης δημιουργείται από την εταιρεία Energean που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου από κοινού με την Ιταλική Edison φυσική υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου σε εξαντλημένο κοίτασμα του Πρίνου δημιουργείται στην περιοχή της Θάσου. Είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα ένα τέτοιο project, το οποίο έτσι ή αλλιώς είναι πρωτοποριακό.
Η υποθαλάσσια αποθήκη θα γεμίσει με φυσικό αέριο που θα μεταφερθεί με πλοία υγροποιημένου αερίου. Είναι κάτι σαν "εθνική ρεζέρβα", ειδικά για τις περιπτώσεις που οι ανάγκες για φυσικό αέριο είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχουν συμφωνηθεί με τα κράτη-παρόχους. Ταυτοχρόνως όμως δημιουργεί και προβλήματα ασφάλειας διαφόρων κατηγοριών: Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα αποτελούσε στόχο εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης, αφού εντάσσεται στις κρίσιμες υποδομές.
defencenet.gr
Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, γιατί...
είναι η πρώτη φορά από την δεκαετία του 1970 που δίνεται τέτοια άδεια σε μία περιοχή όπου του 1987 η Τουρκία είχε επιχειρήσει "να βάλει πόδι" και τελικά κατάφερε να υπάρξει ένα Μνημόνιο στο οποίο συμφωνήθηκε ότι και η Ελλάδα, εκτός από την Τουρκία δεν θα προχωρούσε σε επέκταση των αδειών γεωτρήσεων.
Για το θέμα είναι ενημερωμένες και οι ΗΠΑ, οι οποίες συνηγορούν στην άμεση επέκταση των ερευνών, αφού υπάρχει βεβαιότητα για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων. .
Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό για ποιες περιοχές πρόκειται, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά το κοίτασμα «Εψιλον» ενώ κύριος στόχος πάντα παραμάνει το κοίτασμα του Μπάμπουρα, αντικείμενο της κρίσης του 1987 το οποίο δίχνει να είναι εφάμιλλο των κοιτασμάτων νότια της Κρήτης.
Σε σχέση με την ποιότητα των πετρελαίων του Αιγαίου, κομβικό σημείο για την αποδοτικότητα της εκμετάλλευσής τους θεωρούνται τα 67 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών το ανεκμετάλλευτο κοίτασμα «Εψιλον» περιέχει αποθέματα περίπου 18 εκατ. βαρελιών ενώ υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι μπορεί να είναι και διπλάσιο
Πάντως το μεγάλο παιχνίδι για τα πετρέλαια του Αιγαίου διαδραματίζεται ανατολικότερα του Πρίνου, στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους που περικλείεται από τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και την Ιμβρο και όπου, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβονται τεράστια αποθέματα ανάλογα με αυτά της Α.Μεσογείου. Και μόνο από το γεγονός ότι τα τρία πρώτα νησιά είναι ελληνικά ενώ το τέταρτο ανήκει στην Τουρκία καταδεικνύει τη δυσκολία της εκμετάλλευσης των πλούσιων κοιτασμάτων για τα οποία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον η Shell. Ο χάρτης που δημιεύουμε προέρχεται από τα στοιχεία της Shell σε ότι αφορά την πιθανολογούμενη περιοχή των κοιτασμάτων.
Με την επιπλέον επένδυση των 100 εκατ. ευρώ στο κοίτασμα του «Πεδίου Ε», ο αγοραστής μπορεί να αποσπάσει επιπλέον παραγωγή 1.500 βαρελιών ημερησίως από το 2009, προσθέτοντας στον ετήσιο τζίρο άλλα 100 εκατ. δολάρια.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα πλούσια κοιτάσματα του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται στην «ευαίσθητη» περιοχή ανάμεσα στα τέσσερα νησιά που περιγράψαμε ενώ τα αποθέματα του Πρίνου μάλλον εξαντλούνται. Οποιος όμως «βάλει πόδι» στον Πρίνο εγγράφει μια πολύ σοβαρή υποθήκη για το μέλλον. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την αντίδραση της Τουρκίας, στο όλο θέμα…
Επίσης δημιουργείται από την εταιρεία Energean που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου από κοινού με την Ιταλική Edison φυσική υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου σε εξαντλημένο κοίτασμα του Πρίνου δημιουργείται στην περιοχή της Θάσου. Είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα ένα τέτοιο project, το οποίο έτσι ή αλλιώς είναι πρωτοποριακό.
Η υποθαλάσσια αποθήκη θα γεμίσει με φυσικό αέριο που θα μεταφερθεί με πλοία υγροποιημένου αερίου. Είναι κάτι σαν "εθνική ρεζέρβα", ειδικά για τις περιπτώσεις που οι ανάγκες για φυσικό αέριο είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχουν συμφωνηθεί με τα κράτη-παρόχους. Ταυτοχρόνως όμως δημιουργεί και προβλήματα ασφάλειας διαφόρων κατηγοριών: Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα αποτελούσε στόχο εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης, αφού εντάσσεται στις κρίσιμες υποδομές.
defencenet.gr
Συχνά, ακούω ανθρώπους να υποστηρίζουν, οτι ένας καλός φίλος δεν μπορεί παρά να πιστεύει και να ακολουθεί τα πιστεύω μου, για να μοιράζεται την πορεία μου στη ζωή. Και αυτό δεν είναι απόλυτα λάθος. Είναι αλήθεια, πως δεν μπορώ να μοιραστώ την ψυχή μου με έναν άνθρωπο, που δεν μπορεί να σεβαστεί, να νοιώσει
Μπαίνοντας στο κτίριο του Συμβουλίου Επικρατείας, το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς, είναι η προτομή του ιδρυτή του ανωτέρω δικαστηρίου, ο οποίος είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο πλάι και δεξιά της προτομής, βγάλαμε αυτήν την φωτογραφία!! Εμείς αυτή την φορά δεν θα ρωτήσουμε απλώς, τι δουλειά έχουν τέτοια σύμβολα μέσα στο ίδιο το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, αλλά απαιτούμε , να ξηλωθούν. Τι δουλειά έχουν μασονικά σύμβολα, μέσα στο συμβούλιο της επικρατείας; ΕΕΕ;;;
Tου Ησαΐα Κωνσταντινίδη,
διδάκτορα φιλοσοφίας
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξέσπασε στην πολύπαθη περιοχή μας το νεώτερο "μακεδονικό" ζήτημα, αυτή τη φορά με την εμπλοκή των Σκοπίων. Τι ακριβώς συνέβη; Μια άλλοτε σερβική επικράτεια (η νότια Σερβία, όπως κάποτε την αποκαλούσαν) με βουλγαρόφωνο πληθυσμό - που μιλούσε, δηλαδή, μια βουλγαρική διάλεκτο - ανακήρυξε την ανεξαρτησία της στις 8 Σεπτεμβρίου του 1991 και απαίτησε να αναγνωριστεί διεθνώς ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
διδάκτορα φιλοσοφίας
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξέσπασε στην πολύπαθη περιοχή μας το νεώτερο "μακεδονικό" ζήτημα, αυτή τη φορά με την εμπλοκή των Σκοπίων. Τι ακριβώς συνέβη; Μια άλλοτε σερβική επικράτεια (η νότια Σερβία, όπως κάποτε την αποκαλούσαν) με βουλγαρόφωνο πληθυσμό - που μιλούσε, δηλαδή, μια βουλγαρική διάλεκτο - ανακήρυξε την ανεξαρτησία της στις 8 Σεπτεμβρίου του 1991 και απαίτησε να αναγνωριστεί διεθνώς ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Βρυξέλλες και Γερμανία έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να «επιβάλλουν» την τήρηση όλων των συμφωνηθέντων του δεύτερου προγράμματος, ενώ την ίδια στιγμή επιμένουν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα νέα, ίσως ακόμη πιο επώδυνα μέτρα, κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα δε θα φτάσει σε αυτό που όλοι απεύχονται...
Είναι πλέον κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι τα μέτρα που.....
Άρχισαν πλέον να παραδέχονται και οι “κηπουροί” του ΓΑΠ, ότι το 2009 δεν γνωρίζαν τί έκαναν, κυβερνούσαν τον τόπο χωρίς κυβερνητικό πρόγραμμα, χωρίς "μπούσουλα", χωρίς να γνωρίζουν τί γινόταν....“δεν ήξερε το ΠΑΣΟΚ τί έκανε ...” δηλώνει δημόσια με πολιτική ομολογία “ΣΟΚ”, ο κ. Σηφουνάκης στο βίντεο.
Έβαλαν το “χαράτσι” στον Ελληνικό λαό, και κατόπιν το μοίρασαν στίς ασθενέστερες τάξεις του, τον Δεκέμβριο του 2009, κατά τα λεχθέντα του κ. Σηφουνάκη, και αυτό, το θεωρεί πολιτική, πολύ περισσότερο σοσιαλιστική σύλληψη και εφαρμογή, και επιχειρηματολογεί μετά μανίας επ`αυτού.
Έβαλαν το “χαράτσι” στον Ελληνικό λαό, και κατόπιν το μοίρασαν στίς ασθενέστερες τάξεις του, τον Δεκέμβριο του 2009, κατά τα λεχθέντα του κ. Σηφουνάκη, και αυτό, το θεωρεί πολιτική, πολύ περισσότερο σοσιαλιστική σύλληψη και εφαρμογή, και επιχειρηματολογεί μετά μανίας επ`αυτού.
Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αντιμετωπίζει με αποτροπιασμό την προσπάθεια πολιτικών σχεδιασμών να παραπλανήσουν για άλλη μια φορά τον Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό ώστε με δόλιο τρόπο να αποσπάσουν την ψήφο του, μη σεβόμενοι ούτε αυτή την κρίσιμη ώρα τίποτε και κανένα.
Στο αποτρόπαιο πολιτικό τους παιχνίδι μεταχειρίζονται ακόμη και τα ιερά και τα όσια του Γένους μας, παρουσιαζόμενοι στον Ελληνικό λαό με επίπλαστη θρησκευτικότητα, επικαλούμενοι υποκριτικά άλλοτε το 'Oνομα του Θεού και άλλοτε της Παναγίας μας, ενώ στην πράξη τα πολιτικά τους προγράμματα και, κυρίως, οι πολιτικές πράξεις τους καταδιώκουν συστηματικά την Εκκλησία του Χριστού μας και κάθε πνευματική προσπάθεια στον τόπο μας.
Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», προκειμένου να προστατεύσει τον λαό μας από κάθε πολιτικό καιροσκόπο
καλεί και προκαλεί
κάθε Πολιτικό Αρχηγό, που παρουσιάζεται στους ψηφοφόρους του ως συνειδητό μέλος της Εκκλησίας
να δηλώσει εγγράφως
ότι αποκηρύσσει την Μασωνία και κάθε μορφής Αποκρυφισμό και να υποχρεώσει και όλα τα στελέχη του να δηλώσουν το ίδιο, εφ’ όσον –κατά την Εκκλησία μας– η Μασωνία είναι θρησκεία με Ειδωλολατρικό τελετουργικό και όχι απλή φιλανθρωπική οργάνωση, υποσκάπτει δε συστηματικά την υπόσταση αλλά και την εδαφική και την πνευματική ακεραιότητα της Πατρίδος μας !
Η Παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει θέσει στο Καταστατικό της ως απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής κάποιου και ως απλού μέλους της την ανωτέρω Δήλωση.
Ὀσα Κόμματα αρνηθούν να αποκηρύξουν γραπτώς την Μασωνία και κάθε μορφής Αποκρυφισμό, με την άρνησή τους αυτή ή με την κωφεύουσα σιωπή τουςαυτοαποκαλύπτονται ως ψεύτες, υποκριτές και ιερόσυλοι, λαοπλάνοι και εν τέλει εχθροί του λαού και του Ορθοδόξου Έθνους μας!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΗΛΙΑΔΗΣ
ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συντάκτης: Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος,medlabnews.gr
Αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό η φράουλα ανήκει στηνοικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών. Κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της είναι από τη Χιλή. Ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή φράουλα που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις και δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Ο καρπός της άγριας αυτής φράουλας είναι μικρός ,εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος.Οι σύγχρονες καλλιέργειες οδήγησαν στο να δημιουργηθεί μία ποικιλία με μεγάλους καρπούς γνωστή με την ονομασίαΦράουλα Ανανάσα.
Χάριτι Θεού και ψήφοις των αδελφών της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, σήμερα Σάββατο 7 Απριλίου 2012, μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, εξελέγη νέος Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, άχρι τούδε Γραμματεύς αυτής, εις διαδοχήν του προ 9 ημερών κοιμηθέντος Ηγουμένου, Γέροντος Κυρίλλου Γεραντώνη.
Στη πρωινή Θεία Λειτουργία, κατά την οποία μνημονεύθηκε ιδιαιτέρως ο μακαριστός Γέροντας Κύριλλος, λόγω της συμπληρώσεως εννέα ημερών από την μακαρία κοίμησή του, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκρινόμενος στο ομόφωνο αίτημα απάντων των πατέρων της Ιεράς Μονής για να παρίσταται ανάμεσά τους κατ’ αυτή την ημέρα, ενώ λειτούργησαν οι ιερομόναχοι της Ιεράς Μονής, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου.
Αμέσως μετά, διεξήχθησαν από την Αδελφότητα οι εκλογές, σε άριστο κλίμα, με όλους τους πατέρες της Μονής να διαπνέονται από αισθήματα εκκλησιαστικής ενότητας και αγάπης, κατά τις οποίες εξελέγη Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης και οι Ιερομόναχος Άνθιμος Παπαθανασόπουλος και Μοναχός Νικόδημος Τσιλίκος, ως Ηγουμενοσύμβουλοι.
Τα σχετικά πρακτικά των εκλογών, υπεβλήθησαν προς έγκρισιν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος θα διενεργήσει αρμοδίως τον διορισμό των εκλεγέντων, ενώ θα ανακοινώσει προσεχώς και την ημερομηνία πραγματοποιήσεως της Ενθρονίσεως του νέου Ηγουμένου.
Ο νέος Ηγούμενος π. Γαβριήλ (κατά κόσμον Γεώργιος Εμμανουηλίδης) εγεννήθη από ευσεβείς γονείς στην Βέροια το 1959, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Εισήχθη, κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων στο Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1978 και το 1981 από το Νομικό Τμήμα της αυτής Σχολής, ενώ το 2008 από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άσκησε ενεργό Δικηγορία στην Αθήνα, στη δεκαετία του 1980, υπηρέτησε μάλιστα και ως νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα Πίστεως. Στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ προσήλθε στις 15 Ιουλίου 1990, εγκαταλείψας την δικηγορία και έλαβε την ευχή της ρασοφορίας στις 23 Απριλίου 1991 από τον τότε Ηγούμενο, μακαριστό όσιο Γέροντα Ιάκωβο (Τσαλίκη), λαβών το όνομα Γαβριήλ. Το σχήμα του μοναχού έλαβε στις 24 Μαρτίου 1993 από τον μακαριστό Γέροντα Κύριλλο Γεραντώνη. Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Νοεμβρίου 2006 και Πρεσβύτερος στις 6 Αυγούστου 2007, ενώ έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου την 1 Νοεμβρίου 2008, υπό των σεπτών χειρών του Σεβασμωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Ευχόμεθα, ο νέος Ηγούμενος π. Γαβριήλ, μαθητεύσας πλησίον των μακαριστών Γερόντων Ιακώβου Τσαλίκη και Κυρίλλου Γεραντώνη, τον οποίον, μάλιστα, με πνεύμα αληθούς αυτοθυσίας και γνήσιας υιικής αγάπης υπηρέτησε ιδιαιτέρως στο διάστημα της ασθενείας του, σε συνεργασία με τους εκελεγέντας Ηγουμενοσυμβούλους π. Άνθιμο και π. Νικόδημο αλλά και όλους τους πατέρες της ακμάζουσας Αδελφότητος του Οσίου Δαυΐδ, να αγωνιστεί για την καλλιέργεια του αληθούς μοναχικού ήθους και την συνέχιση της παντοειδούς προσφοράς της Ιεράς Μονής του Γέροντος στην Εκκλησία του Χριστού.
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Το κόμμα των Φιλελεύθερων στη Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται πλέον να σταματήσει το σχέδιο της κυβέρνησης να παραδώσει στις υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών νέα αυξημένη πρόσβαση στα διαδικτυακά δεδομένα.
Τα μέλη του κόμματος πρέπει να απορρίψουν την εφαρμογή των, τουλάχιστον, αμφιλεγόμενων σχεδίων της κυβέρνησης σχετικά με τα προσωπικά διαδικτυακά δεδομένα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κόμματος Tim Farron.
Τα μέλη του κόμματος πρέπει να απορρίψουν την εφαρμογή των, τουλάχιστον, αμφιλεγόμενων σχεδίων της κυβέρνησης σχετικά με τα προσωπικά διαδικτυακά δεδομένα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κόμματος Tim Farron.
Ο χριστιανός ζει έντονα τη διαφορά που υπάρχει στη ζωή των ανθρώπων. Από τη μια μεριά οι πολλοί που είναι ράθυμοι και αμαρτάνουν, και από την άλλη οι λίγοι που προσέχουν στη ζωή τους και εφαρμόζουν το κατά δύναμη το θέλημα του Θεού.
Στους πρώτους βλέπει την « εκ ραθυμίας κακία» και στους δεύτερους την « από σπουδής αρετή». Είναι φυσικό οι δύο αυτές κατηγορίες ανθρώπων άλλοτε να έρχονται σε αντιθέσεις και άλλοτε να αλληλοεπηρεάζονται. Για τον χριστιανό δεν υπάρχει ειρηνική περίοδος στη ζωή του. Η πνευματική του πάλη πρέπει να είναι ισόβια και αδιάκοπη. Αυτό φοβίζει τους πολλούς και τους αποθαρρύνει. Άλλους πάλι τους προβληματίζει το γεγονός που ο Θεός επιτρέπει να συνυπάρχουν και να συζούν αγαθοί και πονηροί άνθρωποι. Πάντως το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον και αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσει κανείς, για να πάρει τόνωση και να στηριχθεί στη φιλανθρωπία του Θεού, η οποία χρησιμοποιεί πολλούς τρόπους για να κάνει τους αγαθούς δοκιμότερους και τους πονηρούς να τους οδηγήσει στο δρόμο της επιστροφής.
Ο Πέτρος Γκουερέν ήταν σπουδαίος κλόουν. Τα χρόνια όμως πέρασαν, γέρασε και δεν έβρισκε πια δουλειά. Απελπισμένος και για να μη πεθάνει της πείνας, πήρε το δρόμο για ένα μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία. Ίσως οι καλόγεροι να τον φιλοξενούσαν για λίγο.
Ο φωτογράφος Michel Denis-Huot, που τράβηξε τις πιο κάτω υπέροχες φωτογραφίες σε σαφάρι στην Κένυα τον Οκτώβρη του περασμένου έτους, είπε ότι έμεινε έκπληκτος από αυτό που είδε:
"Τρία αδέρφια cheetahs ζούσαν μαζί, από τότε που άφησαν τη μητέρα τους, σε ηλικία περίπου 18 μηνών.Ένα πρωινό που τα είδε, φάνηκαν να μην είναι πεινασμένα, και έτρεχαν, παίζοντας μεταξύ τους.
Κάποια στιγμή, συνάντησαν ένα γκρουπ από impala, τα οποία φοβισμένα απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Αλλά ένα μικρό δεν ήταν αρκετά γρήγορο, και τα τρία αδέρφια το έπιασαν εύκολα".
Ακολούθησαν οι πιο κάτω εκπληκτικές σκηνές:
"Τρία αδέρφια cheetahs ζούσαν μαζί, από τότε που άφησαν τη μητέρα τους, σε ηλικία περίπου 18 μηνών.Ένα πρωινό που τα είδε, φάνηκαν να μην είναι πεινασμένα, και έτρεχαν, παίζοντας μεταξύ τους.
Κάποια στιγμή, συνάντησαν ένα γκρουπ από impala, τα οποία φοβισμένα απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Αλλά ένα μικρό δεν ήταν αρκετά γρήγορο, και τα τρία αδέρφια το έπιασαν εύκολα".
Ακολούθησαν οι πιο κάτω εκπληκτικές σκηνές:
Του Γιώργου ΘεοχάρηΔύο επίσκοποι στο Αγιο Όρος για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Mε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάζεται ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Μονές Βατοπαιδίου και Φιλοθέου αλλά και στη ομώνυμη σκήτη της Μονής Ξενοφώντος. Μετά την ολονύχτια ακολουθία θα ακολουθήσει Αρχιερατική θεία λειτουργία και η καθιερωμένη δοξολογία. Στη Μονή Βατοπαιδίου έχουν σπεύσει πάνω από εφτακόσιοι προσκυνητές . Αρκετοί προσκυνητές βρίσκονται και την Μονή Φιλοθέου.
Στις Ιερές ακολουθίες στο Βατοπαίδι χοροστατεί ο μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος ενώ στη Μονή Φιλοθέου ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
«Την ψυχωφελή, πληρώσαντες Τεσσαρακοστήν, και την Αγίαν Εβδομάδα τον πάθους σον, αιτούμεν κατιδείν Φιλάνθρωπε …» Με αυτά τα λόγια του στιχηρού στον εσπερινό της Παρασκευής, πριν την Κυριακή των Βαΐων, τελειώνει η Μεγάλη Σαρακοστή. Μπαίνουμε πια στην «Αγία Εβδομάδα», στην περίοδο του εορτασμού των παθών του Χριστού, του Θανάτου και της Αναστάσεως Του. Περίοδος που αρχίζει από το Σάββατο του Λαζάρου .Τα γεγονότα της διπλής γιορτής, η ανάσταση του Λαζάρου και η είσοδος του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, αναφέρονται στα λειτουργικά κείμενα σαν «προοίμιο του Σταυρού». Έτσι, για να καταλάβουμε καλύτερα αυτά τα γεγονότα, θα πρέπει να τα δούμε μέσα στα πλαίσια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Έτοιμα σχέδια που «περιλαμβάνουν τη Γεωργία» έχουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση ισραηλινής και αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο ημιεπίσημο πρακτορείο Interfax. Το γενικό επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «εκτιμά» πως η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και καθώς το Ισραήλ δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να καταστρέψει την υποδομή του Ιράν το ρωσικό επιτελείο θεωρεί την αμερικανική εμπλοκή ως αναπόφευκτη.
Προσπάθεια κουκουλώματος νέου σκανδάλου υποκλοπών;
Μπορεί οι (ν)τροπολογίες να κατατίθενται σωρό σε μία Βουλή που δείχνει πως καταρρέει και δείχνει να έχει γίνει άντρο εξυπηρετήσεων, μπορεί η κυβέρνηση να τυρβάζει περί άλλων και να σχεδιάζει πότε, πως και αν θα προχωρήσει στις διαβόητες εκλογές, όμως τουλάχιστον ένας βουλευτής συνεχίζει να ασχολείται με θέματα ουσίας για την χώρα και τους πολίτες, αλλά και ελέγχου του κυβερνητικού έργου.


.jpg)




























