ΤΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

Δημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2012, 12:49 μμ

Συνεδρίασε λοιπόν το Eurogroup την περασμένη Δευτέρα και μετά από πολύωρες συνομηλίες του ΔΝΤ και της ΕΕ, συμφώνησαν ότι….. διαφωνούν.
Αυτή η διαφωνία, καλύφθηκε εντέχνως για να μην υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις στις “αγορές”.
“Συμφώνησαν” λοιπόν ότι ΘΑ…. δώσουν την δόση έως τις 13 Δεκεμβρίου…… ΑΝ και ΕΦΟΣΩΝ η Ελλάδα κάνει την επαναγορά ομολόγων στο 30 έως 35% της αξίας τους, για να υπάρξει “κούρεμα” του χρέους περίπου 20 δις ευρώ από την επαναγορά.
Επιχειρήται λοιπόν ένα νέο “κούρεμα” μόνο που δεν το ονόμασαν έτσι αλλά επαναγορά ομολόγων.
Αυτή η νέα “ελεγχόμενη χρεοκοπία” δεν είναι της τάξης του 50% που ήταν η προηγούμενη, αλλά του 65 έως 70%, διότι η Ελλάδα πληρώνει μόνο 30 έως 35 cents στο ευρώ.
Πρόκειται λοιπόν για “κούρεμα” και χρεοκοπία και το λέω με πολύ απλά λόγια για να το καταλάβει και ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, διότι προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο πανηγυρίζει και θριαμβολογεί τόσο αυτός όσο και τα μέλη της κυβέρνησης. (κάτι υποθέτω)
Το παράδοξο και το ανείκουστο αυτής της κωμωδίας είναι το εξής. Το κούρεμα που επεδίωκε το ΔΝΤ και δεν δεχόταν με τίποτα το γερμανικό lobby έγινε……. αλλά μόνο στα χαρτιά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έγινε……….. ερρήμην και εν αγνοία των κατόχων των ομολόγων, οι οποίοι θα πρέπει να δεχτούν να πληρωθούν 30 sents ανά ευρώ για τα ομόλογα που κατέχουν.
Όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί το νέο “κούρεμα”, ανέλαβε την υποχρέωση να τις διεκπαιρεώσει η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να γνωρίζει ακόμα, αν και πόσοι κάτοχοι ομολόγων δέχονται να “κουρευτούν” κατά 70%.
Σημειοτέον ότι για να επιτευχθεί το κούρεμα πρέπει να το δεχτούν οικιοθελώς περί του 60% των κατόχων.
Αυτό λοιπόν ΤΕΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ στην Ελλάδα για να εκταμειευθεί η δόση. Ανέλαβε λοιπόν την υποχρέωση να το διεκπαιρεώσει η Ελλάδα, ώστε αν αποτύχει το κούρεμα να φταίει η Ελλάδα που δεν θα εκταμιευθεί η δόση. Και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν μέσα σε 10 μέρες για να εκταμιευθεί η δόση στις 13 Δεκεμβρίου.
Για ποιό λόγο λοιπόν πανηγυρίζουν και θριαμβολογούν ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης όταν κατά 99% δεν πρόκειται να πάρουμε τη δόση; Τουλάχιστον όχι μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, διότι είναι αδύνατον σε 10 μέρες να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο κούρεμα χωρίς τη συγκατάθεση του ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ lobby που κρατάει τα περισσότερα ομόλογα.
Τα ενδεχόμενα λοιπόν είναι δύο.
Ή το γερμανικό lobby υποχώρησε στις πιέσεις του ΔΝΤ για “κούρεμα” του χρέους, αλλά δεν το λένε ευθέως για να μην ταπεινωθούν,(αυτό όμως αργά ή γρήγορα θα γινόταν γνωστό και θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση τη Μέρκελ) ή αποφάσισαν να “διαλύσουν το γάμο” Ελλάδας-δανειοδότησης και ΔΝΤ-ΕΕ, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πανικοβληθούν οι “αγορές”.
Αν είχε συμβεί το πρώτο, δηλαδή είχε υποχωρήσει η Γερμανία στις πιέσεις του ΔΝΤ για το “κούρεμα”, θα είχε επιτευχθεί η λεγόμενη ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Κανένα όμως ειδησιογραφικό πρακτορείο και καμία εφημερίδα δεν χρησιμοποίησε τον όρο “επετεύχθη συμφωνία”. (διότι στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι διαφωνούν)
Οπότε εκτιμώ ότι αποφάσισαν να “διαλύσουν το γάμο”, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην “γκρεμιστούν” τα χρηματιστήρια ούτε να “βουλιάξουν” οι τράπεζες. Δηλαδή να μην δημιουργήσουν πανικό στους καταθέτες των τραπεζών και στους “παίκτες” του χρηματιστηρίου που ακόμα και σήμερα άκουγαν τα “παπαγαλάκια” να διαδίδουν ότι “έρχεται μαγάλη άνοδος”
Οι πανηγυρισμοί λοιπόν του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης εκτιμώ ότι δεν έχουν αποδέκτες τους άνεργους της χώρας, ούτε τους άστεγους, ούτε του δημόσιους υπάλληλους, ούτε τους μισθωτούς, ούτε τους συνταξιούχους, ούτε του υπό πτώχευση και πτωχευμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Όλες αυτές οι θριαμβολογίες και οι πανηγυρισμοί εκτιμώ ότι στόχο έχουν να μη μεταδώσουν πανικό στις “αγορές”, διότι αν πανικοβληθούν οι πολίτες και ζητήσουν τις οικονομίες τους, τότε θα πρέπει να εξηγήσουν οι τράπεζες στους πελάτες τους πού βρίσκονται οι οικονομίες τους αφού ως γνωστόν από τα 160 δις ευρώ, που ανέρχονται οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχουν σε μετρητά ούτε το 1/5;;;
Αυτό όμως σημαίνει ότι στους πέντε καταθέτες ό ένας πληρώνεται. Νομίζω ότι αυτό προσπαθεί να κρύψει ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης, γι’ αυτό πανηγυρίζουν και θριαμβολογούν.
Διότι γι’ αυτούς πάνω απ’ όλα δεν είναι οι Έλληνες πολίτες, αλλά οι χρηματιστές, οι τραπεζίτες και οι “αγορές”.
Να γνωρίζουν όμως κάτι. Τα μικρά ψέματα μπορούν να κρυφτούν για πολύ καιρό, τα μεγάλα όμως, λίγο.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Υ.Γ.
Σαν συντάκτης του άρθρου θα ήθελα να επιβεβαιωθώ στις εκτιμήσεις μου. Σαν Έλληνας όμως όχι. Θα ήθελα να λέει αλήθεια ο πρωθυπουργός, να πάρουμε τη δόση στις 13 Δεκεμβρίου και να υπάρξει ανάκαμψη στη χώρα για να μπορέσω να βρω κι εγώ μια δουλειά.


Τελευταία άρθρα

Το ελληνικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream-Ποιος αγωγός ;

5:54 μμ


"Τα μαζεύει" ο Αμερικανός ΥΠΑΜ: «Δεν θα βγούμε εκτός ελέγχου με την Συρία ερχόμενοι σε πόλεμο με τη Ρωσία»

5:54 μμ


"Gazprom": H Ελλάδα αύξησε τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία κατά 20,6% " - Στα σκαριά είναι ξανά ο αγωγός South Stream

5:54 μμ


62
Χιλιάδες Κινέζοι Ουιγούροι στην Συρία ελέω Ερντογάν εγείρουν το Πεκίνο που ετοιμάζεται για δράση – Δυναμιτίζονται οι σχέσεις Κίνας-Τουρκίας (βίντεο)

5:54 μμ


Ο Κυβερνήτης της Κριμαίας ζήτησε η Ρωσία να έχει Ορθόδοξη μοναρχία: "Έχουμε το δικό μας παραδοσιακό ρωσικό σύστημα διακυβέρνησης αυτό των ορθόδοξων πνευματικών αξιών"

5:54 μμ


Η Μάχη των Οχυρών ήταν η πρώτη μάχη της Γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα-«Τα οχυρά δεν παραδίνονται αλλά καταλαμβάνονται»

5:54 μμ


1
Ιρανικός τύπος : Η Τουρκία θα εποικίσει και θα προσαρτήσει την βόρεια Συρία όπως έχει κάνει με την «Βόρεια Κύπρο»

5:54 μμ


180
Nέες πολεμικές δηλώσεις Ερντογάν για Κύπρο, Αιγαίο και Συρία: «Η κατάκτηση είναι επικείμενη με την βοήθεια του Αλλάχ»

5:54 μμ


1
N.Τραμπ: «Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι παμπόνηρος»

5:54 μμ


2
Χριστοδουλάκης: «Η κυβέρνηση μπορούσε να είχε αποφύγει την πώληση μονάδων της ΔΕΗ»

5:54 μμ


Δημοφιλή άρθρα

323
Τα άκρως απόρρητα αρχεία του Μακαριστού Πατριάρχη της Σερβίας, Παύλου: Τι αναφέρει για την τελική αναμέτρηση και την κατανομή των εδαφών - Ο Βαλκανικός πόλεμος και ο ερχομός του "Μόσκοβου"

Πολλοί κληρικοί και μοναχοί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την ζωή του μακαριστού  Σέρβου Πατριάρχη Παύλου. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι


303
Yποβρύχιες μάχες Ρωσίας-Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα: Θρίλερ με το ρωσικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου που βύθισαν οι Τούρκοι... Δεν είναι αιτία της σύγκρουσης η ομίχλη λένε οι Ρώσοι - Τι μετέφερε και τι είχε καταγράψει

«Δουλειά» έπιασαν με διπλοβάρδιες οι Τούρκοι της ΜΙΤ στο ρωσικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου που φέρεται να έπεσε «θύμα» "απροσεξίας" του


391
Σφοδρές συγκρούσεις σε Σερβία και Σκόπια: Μαίνεται ανελέητος πόλεμος MI6, CIA, BND, Aλβανών, Κροατών, Σέρβων και Ρώσων!

Πάντα πίσω από τέτοιες ανώμαλες και επικίνδυνες καταστάσεις, όπως οι  αλυτρωτικού χαρακτήρα κινήσεις των Αλβανών στα Βαλκάνια με την προσπάθεια


Πιο σχολιασμένα άρθρα

391
EKTAKTO: Παραστρατιωτικές δυνάμεις του περιβόητου Σέρβου «Αρκάν» μπήκαν στα Σκόπια – Απίστευτη εξέλιξη, ο φόβος και ο τρόμος των Αλβανών UCKάδων δήλωσε παρών – Περιμένουμε ενισχύσεις από Ρωσία και Ελλάδα λένε οι Σέρβοι!

Του Βασίλη Καπούλα Πάμε για πολύ σοβαρές άκρως πολεμικές εξελίξεις τις επόμενες 48 ώρες καθώς αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν  την μετακίνηση

30 Απριλίου 2017 12:05 πμ


391
Ηχούν οι σειρήνες πολέμου στη Κίνα – Εγκαταστάθηκε το THAAD και απέπλευσε το USS Michigan – Σε θέσεις μάχης η αμερικανική αρμάδα – Προειδοποιεί πρέσβης των ΗΠΑ: «Μια πυραυλική επίθεση στην Β.Κορέα θα εξαφάνιζε τα πάντα από προσώπου γης» – Δείτε βίντεο

Του Βασίλη Καπούλα Ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στην κινεζική πόλη Shenyang η οποία συνορεύει με την Βόρεια Κορέα δείχνοντας

30 Απριλίου 2017 4:19 μμ


391
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Βγήκαν σερβικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις με κατεύθυνση Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια- Έρχεται μεγάλο μακελειό – Σερβία: «Oι Αλβανοί πιστεύουν πως κάποιος φιλεύσπλαχνος άγγελος θα τους προστατεύσει»

Του Βασίλη Καπούλα Η Σερβία μεταφέρει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια

29 Απριλίου 2017 9:44 μμ