Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Σιωνισμός: Κατασκευάζοντας την Ιρανική «απειλή» και οδηγώντας προς τον Γ Παγκόσμιο (Μέρος Α’)

Posted:


Το Ιράν δεν απειλεί κανέναν. Οι Δυτικοί και οι Ισραηλινοί ηγέτες το γνωρίζουν καλά, όπως και οι παραπάνω από 100 χώρες που συμμετέχουν στο 16ο συνέδριο του Κινήματος των Αδέσμευτων Χωρών που πραγματοποιείται στη Τεχεράνη και ολοκληρώνεται σήμερα.

Η παρουσία όλων αυτών των χωρών στο συνέδριο του Κινήματος Αδέσμευτων Χωρών προφανώς και ενισχύει τη νομιμοποίηση προς τις ενέργειες του Ιράν, ενώ παράλληλα αποδεικνύει την διαφωνία απέναντι στη Δυτική εχθρότητα προσδίδοντας ιδιαίτερο κύρος στη Τεχεράνη, σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο pentapostagma.gr η Washington και το Ισραήλ στοχεύουν ακατάπαυστα κατά του Ιράν, με τα μακρόχρονα πολεμικά σχέδια τους να περιμένουν απλώς την εφαρμογή μέσω και της νομιμοποίησης και υποστήριξης των δυτικών-εβραϊκών μέσων ενημέρωσης και των δεξιών think tanks.

Το Εβραϊκό Ινστιτούτο Υποθέσεων Εθνικής Ασφάλειας (JINSA) αυτοαποκαλείται ως “η ομάδα με την μεγαλύτερη επιρροή σε ζητήματα στρατιωτικών σχέσεων Η.Π.Α. – Ισραήλ.”

Η JINSA“συνηγορεί υπέρ ενός ισχυρού στρατιωτικού σώματος των Η.Π.Α, μίας εύρωστης πολιτικής εθνικής ασφάλειας και μίας ισχυρής σχέσης συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας με τις Η.Π.Α καθώς και με έτερες δημοκρατίες παρόμοιας «κατεύθυνσης».”

Προφανώς και υποστηρίζει την κατάφωρη ανομία του Ισραήλ, τα σχέδια περιφερειακής ηγεμόνευσης, και την καταδυνάστευση κατά των Παλαιστινίων καθώς και έτερων εχθρών του Ισραήλ στην ευρύτερη περιφέρεια.

Η JINSA ιδρύθηκε το 1976, αποζητώντας τη πλήρη στήριξη της  Washington. Επιθυμεί οι χώρες του Ισραήλ και των Η.Π.Α να συμβαδίζουν αρμονικά σε θέματα πολιτικής, αλλά κυριότερα διαθέτει διασυνδέσεις με στρατιωτικούς/βιομηχανικούς αξιωματούχους και στις δύο χώρες.

Έπειτα από μεγάλες ανακατατάξεις στην διοικητική της ‘εξουσία’, η JINSA επανήλθε με τη ‘στρατολόγηση’ «εξέχοντων» προσώπων με τεράστια επιρροή.

Η ακόμη πιο νεοσυντηρητική μεταστροφή του Ινστιτούτου ήρθε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερης ανάγκης χρηματοδότησης αλλά και επιδίωξης «μεγαλύτερων στόχων».

Ο DavidSteinmann αποτελεί πλέον ένα από τα ηγετικά στελέχη της διοίκησης. Ο Steinmann διετέλεσε κατά το παρελθόν την ηγετική φιγούρα της δεξιάς Οικογενειακής Οργάνωσης William Rosenwald (William Rosenwald FamilyOrganization). Συνδέεται στενά με το Εβραϊκό λόμπι άμυνας καθώς και έτερων εταιρικών διαπλοκών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Jinsa David Justman είναι διευθυντής της JP Morgan και σύμβουλος διαχείρισης πλούτου στη πλέον διεφθαρμένη εταιρία «οικονομικών δολοφόνων»..

Το Συμβούλιο Διοίκησης περιλαμβάνει μία πλειάδα απόστρατων στρατηγών και ναυάρχων. Αποτελείται επίσης από μία πλειονότητα Σιωνιστών ιδεολόγων.. Συνολικά, η αντιπροσώπευση αλλά και η δυνατότητα επιβολής των εβραϊκών συμφερόντων μέσω του Ινστιτούτου είναι τεράστια..

Η Jinsaκαι οργανώσεις και ομαδώσεις με παρόμοιους σκοπούς ήταν αυτές που πίεσαν τη Γουάσιγκτον για επέκτασε των στρατιωτικών αντιποίνων ύστερα από την 9/11.. Πίεσε για τον πόλεμο στο Ιράκ.. Και πλέον επιζητεί «διακαώς» πόλεμο και με το Ιράν.

Στις 16 Ιουλίου διακήρυττε ότι οι ‘Κυρώσεις προς το Ιράν είναι Επικίνδυνα Αναποτελεσματικές’ αναφέροντας ότι:

Οι Ιρανοί ηγέτες πιστεύουν ότι μπορούν να αποκλείσουν τις κυρώσεις και να επιδιώξουν να επαναπωληθεί το πετρέλαιο της χώρας από τη στιγμή που η υπόσταση του Ιράν ως πυρηνική δύναμη διασφαλιστεί.

Το Ιράν συνεχίζει να έχει σημαντικά εισοδήματα από το πετρέλαιο. Τα νομισματικά αποθέματα και τα αποθέματα χρυσού είναι μεγάλα. Τίποτα δεν διαφαίνεται να αλλάζει το πολιτικό σκηνικό. Οι κυρώσεις αποτελούν μία βραχυχρόνια τακτική που είναι καταδικασμένη σε αποτυχία στο κοντινό μέλλον.

‘’Οι κυβερνοεπιθέσεις, η προπαγάνδα, η δολοφονία πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν, και άλλες δράσεις επιβραδύνουν την κατάσταση αλλά δεν επιλύουν τίποτα. Εν τω μεταξύ, το Ιράν κερδίζει χρόνο για να εμπλουτίσειακόμη περισσότεροουράνιο’’…

Υπό τη πρόφαση, λοιπόν, του πυρηνικού αφοπλισμού του Ιράν η Jinsa – ένα ξεκάθαρο δείγμα του πανίσχυρου εβραϊκού-σιωνιστικού λόμπι – προετοιμάζει το έδαφος της στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν που θα μας οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο:

Ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε στρατιωτική ισχύ στον βέλτιστο δυνατό χρόνο ανεξαρτήτως περιόδου εκλογών ή άλλων πολιτικών συμφερόντων ή σκέψεων, αναγνωρίζοντας ότι η αξιόπιστη απειλή βίας αποτελεί την ισχυρότερη δικλείδα ασφαλείας ότι τα μέτρα πολέμου θα έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας’’.

pentapostagma.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε κλικ εδώ

 • Anonymous

  Β. ΔΡΙΤΣΑΣ / 1.9.2012
  ¨Εχω μελετήσει αρκετά καλά το θέμα και επιτρέψτε μου να κάνω φοβερές και αληθείς αποκαλύψεις : 1) Οι ίδιοι σιωνιστές περιμένουν τον ”Μεσσία τους” μετά τον καταστρεπτικό πόλεμο Αρμαγεδώνα (Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο), 2) Στελέχη των περιβόητων ”Ιλουμινάτι”, δήλωσαν ότι αν δεν πετύχουν την παγκόσμια κυβέρνησή τους με τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, θα την πετύχουν με τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 3) Μετά τον καταστρεπτικό αυτό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, η απάνθρωπη Νέα Παγκόσμια Τάξη θα προκαλέσει τεχνητό, παγκόσμιο οικονομικό κραχ, και οι λαοί με τις κυβερνήσεις τους θα είναι σε τέτοια αναστάτωση και οικονομική απόγνωση, ώστε θα υποκύψουν και θα δεχτούν την παγκόσμια κυβέρνηση ως μοναδική λύση. Σ’ εκείνο το σημείο θ΄αρχίσει να εμφανίζεται ο Αντίχριστος σαν ο μοναδικός σωτήρας. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Δεν χρειάζεται να τα αναφέρω.

 • Anonymous

  ΔΡΙΤΣΑΣ…Διαφωνω θα μεσολαβήσουν 3-4 δεκαετιες 2050+ο εσχατος Αντίχριστος… Θα μεσολαβήσει ΧΛΙΔΗ-ΠΤΩΣΗ όπως συμβαίνει τωρα._

 • Anonymous

  Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ /2.9.2012
  Ειλικρινά εσείς οι δύο μ΄έχετε κάνει έξω φρενών με τις απαντήσεις σας. Απαντώ στον πρώτο : Δεν υπάρχουν δύο αντίχριστοι. Ενας και μετά ένας άλλος, δηλαδή ο έσχατος.΄Ενας και μοναδικός θα είναι, όπως είναι ο Χριστός. Φυσικά, αν παρουσιαστεί σε 30, 40 ή περισσότερα χρόνια, δεν το γνωρίζουμε. Τονίζω το εξής, ιδιαίτερα στον κ. Αμμοχωστιανό που υποθέτω ότι είναι κύπριος : 1) Πρώτον γράφε ελληνικά γιατί προσβάλλεις την ελληνική γλώσσα. Λατίνος είσαι ; 2) Οι πιστοί ορθόδοξοι στους οποίους ανήκω κι εγώ πιστεύουμε στα εσχατολογικά γεγονότα όπως αναφέρονται στην Αγία Γραφή και τα ερμηνεύουν τόσοι πατέρες και άγιοι της εκκλησίας μας. Αλλά όχι μόνο. Τα συγκρίνουμε σύμφωνα με τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις και σύμφωνα με τις ομολογίες των στελεχών της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Τι αηδίες είναι αυτές που γράφεις ”περιμένουμε την εξ ουρανών σωτηρία” και ότι ”μηχανευόμαστε σενάρια συνομωσίας !” Μήπως ανήκεις κι εσύ σε καμμιά παγκόσμια κρυφή οργάνωση ή είσαι τσιράκι της Ν.Π.Τ. Γιατί μόνο αυτοί που ανήκουν δεν παραδέχονται τα εσχατολογικά γεγονότα σύμφωνα με την Αγία Γραφή και μας χαρακτηρίζετε συνομωσιολόγους. ΄Ετσι θα γίνουν όπως τα ανέφερα. Και συνεχίζω χωρίς να με προσβάλλεις με θεωρίες συνομωσίας : ¨Οταν ο κόσμος φτάσει σε έσχατο σημείο στην παγκόσμια οικονομική αναστάτωση (κατάρευση), τότε ο σατανικός αντίχριστος θα εμφανιστεί στο παγκόσμιο προσκήνιο και επί 3,5 χρόνια θα πλανά τους κυβερνώντες και τους λαούς της γης, ενεργώντας με τέτοιο τρόπο ώστε να του προτείνουν παγκόσμια εξουσία. Τα πρώτα αυτά 3,5 χρόνια θα συγκρουστεί με τους 2 προφήτες του Θεού Ηλία και Ενώχ οι οποίοι θα αποδείξουν ότι είναι μέγας πλάνος. Στο τέλος των πρώτων 3,5 ετών αφού κτίσει για τρίτη φορά το Ναό του Σολομώντα και ενθρονιστεί σ΄αυτόν, θα φονεύσει τους 2 προφήτες. Αμέσως μετά θα αναλάβει παγκόσμια πολιτική και θρησκευτική εξουσία για 3,5 χρόνια, δίνοντας το χάραγμα (666)σε όλους τους ανθρώπους όπως αναφέρει η ιερά Αποκάλυψη, και διώκοντας ανηλεώς όλους τους αντιπάλους του. Στο τέλος των δεύτερων αυτών 3,5 ετών θα γίνει η δεύτερη παρουσία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, η ανάσταση των νεκρών και η θεία δίκη όλων των ανθρώπων. ΄Οσοι αξίζουν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού, αιωνίως. Οι υπόλοιποι θα κληρονομήσουν την αιώνια βασιλεία του διαβόλου. Όσον αφορά το φιλοσοφικό σου ερώτημα ”να επιλέξουμε που ανήκουμε εμείς και που οι εβραίοι”, επίτηδες τα ανέφερα όλα αυτά, για να σου αποδείξω και να σου δώσω την πιο κατάλληλη απάντηση : ”Και εμείς και οι εβραίοι πρέπει να ανήκουμε στη βασιλεία του Θεού. Κοντά σ’ αυτόν που μας έπλασε. Στο Δημιουργό μας Θεό μαζί με τους αγγέλους. Σ΄Αυτόν που είναι άχρονος, ακατάληπτος, απρόσιτος, πολυέλαιος και συγχωρεί, δίνοντάς μας επιπλέον ευκαιρίες. Ας μετανοήσουμε ακόμη και τώρα, για να εξασφαλίσουμε τη Βασιλεία του !

 • Anonymous

  Alexandros Ammoxostianos edw pros Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ /2.9.2012
  efxaristo gai to endiaferosou gia to pos grafw alla tha se parakalousa na vlepeis TI grafw kai oxi POS to grafw…
  Ellinas eimai kai eimai perifanos kai malista den ntrepome na lew afta pou lew kai malista EPONIMA kai oxi ANONIMA opos to kanis esei file… kalitera anikse ena logariiasmo face book kai min ntrepese na dixneis prosopo… opos episis file den ntrepome pos eimai amerikanospoudagmenos me parapola apo ta xronia mou stin Ameriki ke megalomenos se Kipro kai Athina kai me diefkolinei to Greeklish gia na ekfrazome. Parepiptontos einai ntropi ta Greeklish gia ta Ellinika alla mine sto TI grafo kalitera kai oxi sto POS to grafo.
  Oso gia afta pou grafis tha se proetrepa na dievazes ola afta pou egrapsa EPONIMA kai oxi ANONIMA kai na min pianese apo to monadiko simio sto opoio tha mporouses na aradiasis tin klasiki meseoniki tritokosmiki kai engeni agrammati esxatologiki ARLOUMPA pou taizete eseis oi adais tou ethnous edw kai 1830 xronia se olous tous trisathlious Ellines opos tous katentise i nootropia sas…
  kai eksigoume: an anatreksis kai ston Efsevio kai stin “eklisiastiki istoria” (Vivlio iero tis pistis mas) alla kai se pio sovara epistimonika istorika sigramata tha deis pos ola afta pou les file ta exoun ksanapei omioi me esana apo to 180 mX. Prwti katagrameni omadiki aftoxtonia giati pistevan pos irthe to telos tou kosmou katagrafete tin periodo 180 me 220 mX… Apo tote to exete kanei pipila kai to pipilate kathe 8 me 10 xronia na vgazete kai mia deftera parousia… Mas exete flomosi me kamia 200ria SIGOURES defteres parousies apo tote…
  Mono ta teleftea 30 xronia exoume katagrapsei SIGOURES defteres parousies to 1982, 1989, 1999, 2000, 2001 kai twra to 2012… Mia kathe 5 xronia file NISAFI me tin Vlakia pou maladernei merikous diladi…
  Den thelw na sou pw poso grafikoi exete katantisei alla distixos sto lew pos EISTE GRAFIKOI!!!
  Kai an to doume kai telios dogmatika tote file se enimerono pos vasiki arxi gia tous analites tis pistis mas se themata esxatologika einai pos SAN KLEFTIS THA ERTHEI kai den tha to perimenei kanis otan erthei i sintelia tou kosmou…
  den nomizw pos esei kai oi omioi sou eiste panw apo tis grafes kai gnorizete pote tha ginei kai exete kai kathorisei imerologiaka tin elefsi tou antixristou… Poli filika sto lew einai to ligotero ERETIKO afto pou kanete na nomizete pos exete kseklidosei ta mistika tis apokalipsis kai ta mistika se themata esxatologias kai na rezilevete tin orthodoksia kai ton Xristianismo me tis istories gia Ag(R)ious….
  Tora apo tin Alli file anonime pou les pos eisai o Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ extimo tin kolotoumpa pou kanis kai IPEKFEVGIS na paris thesi, alla stin EPONIMI anartisi mou kanw ksekatharo pos einai NTROPI GIA TO ETHNOS MAS emeis pou eimastan kapote PROTOPOROI se ola, kai vrikame tin Filosofia, ta Mathimatika, tis Texnes kai tin epistimi na exoume empedosi mia nootropia (opos fenete eisai kai prezveftis tis) pou exei kanei simea tin opisthodromisi ton meseonismo kai tin ipoanaptiksi.
  Sevastite agapitemou ta 9000 xronai endoksis ELLINIKIS ISTORIAS kai lipithite ton ELLINISMO…
  Den antexi allo marasmo afto to ethnos!!! den mporite na kanete kolotumpa kai na mou lete pos i Ellada tha prepei na einai me ton theo (pou afto enoite) kai na agnoite olokliri tin eponimi anartisi kai tin thesi twn petixemenwn kai aksiosevastwn ethnwn se antidiastoli me ta ethnoi pou exoun kseftilisti logo tis DOULIKIS kai tourkovizantino-proskinimenis nootropias pou feroun perikoi tiflomenoi thriskolagnoi…

 • Anonymous

  Ammoxwstianos edw pros Β. ΔΡΙΤΣΑΣ / 1.9.2012
  Enimerotika file epidi anaferthikes se themata Illuminati kai sionismou, tha ithela na se pliroforisw pos i organosi twn illuminati itan ena sinothilevma atomwn oxi panw apo 18 ta opoia ekanan sti germania tin organosi tin periodo tou 1860 me 1890 kai i germaniki dioikisi tis tote epoxis me perisi Xristianiki agapi tous katharise OLOUS plin enos, tou Elifas Levi…
  apo tote den ifistate organosi Illuminati…
  oso gia ton Elifas Levi (Anaferetai san Megas Magistros) periplanithike se diafores mistikistikes organosis tis epoxis kai katelikse ligo prin ton thanato tou na einai melos tou tritou raix kai filos tou Xitler…
  Ola ta alla pou Sizitounte einai senaria sinomosias kai fantasiomanies thriskolagnwn agramatwn imimathwn …
  na mou eleges gia tin omada Biltemperk nai file tha simfonousa…alla Ilouminati den ifistante pia..
  oso gia tin defteri anartisi sou (sou kanw copy – paste): “Μήπως ανήκεις κι εσύ σε καμμιά παγκόσμια κρυφή οργάνωση ή είσαι τσιράκι της Ν.Π.Τ. Γιατί μόνο αυτοί που ανήκουν δεν παραδέχονται τα εσχατολογικά γεγονότα σύμφωνα με την Αγία Γραφή και μας χαρακτηρίζετε συνομωσιολόγους” pragmatika eisai enas apo tous pollous pou molis vrei kapion pou ekferei diaforetiki apopsi apo esas (tous thriskolagnous) amesos ton tapelonete san masono, iexova, planemeno klp…
  An eimoun melos tis omadas bildemberk i melos kapias pantodinamis organosis (an einai dinaton!!!) sigura tha sas eixa GRAMENOUS… sta paleotera twn ipodimatwn mou agapite mou kai den tha spatalousa ton politimo xronomou me esas!!!
  Oso gia to pioi paradexonte ta esxatologika pou les kai pioi den ta paradexonte, file tha ithela na se pliroforisw pos apo ta 6,500,000,000 kosmou ston planiti emeis oi ellines eimsate mono 17,000,000 me ti diaspora kai oloi oi orthodoksoi ligotero apo 350,000,000… ara file ksekolla me tin idea pos oloi skeftonte opos esena … an ekseresoume tous orthodoksous ta ipolipa 6,150,000,000 den tous apasxolei kai den tous endiaferei ta esxatologika pou les pos oloi sifonoun mazisou (des tin anartisi sou se copy – paste)”Γιατί μόνο αυτοί που ανήκουν δεν παραδέχονται τα εσχατολογικά γεγονότα σύμφωνα με την Αγία Γραφή και μας χαρακτηρίζετε συνομωσιολόγους”
  ara file NAI eisai sinomosiologos kai fantasioplixtos o opoios akrovatis anamesa ston tiflo imimathi fanatismo sou kai ton eretismo ton opoio exete ftasi kai kseperasi!!!

 • Anonymous

  A kala, esu amoxostiane prepei na exeis egkefaliko problima…
  eilikrina!

 • Anonymous

  Edw Ammoxtianos PROS Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2012 2:19 π.μ.
  Poli evgenika kiria mou pou eiste kai anonimi, to mono pou mporw na sas pw einai “ai mori apodo!!!”
  An exeis kati kiriamou pesto, an diafonis pali pesto…
  an eisai kai esei kiria mou akoma mia agramati pou aplos tros ksismata mpogias apo oikones opote eiste arosti kai perimenete na teliosi i oikonomiki krisi me tin eksouranon voithia min mou apantisete…varieme na milw me tin kathe stravi kai agramati tou epipedousas…
  Pantos kali i anartisi sou kiria ANONIMH xe xe xe

 • Anonymous

  Ας μη τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, άλλο Εβραίος άλλο σιωνιστής.
  Το κακό δεν είναι που κάποιοι προσπαθούν για την ευημερία τους, το κακό είναι όταν το κάνουν εις βάρος άλλων και αυτό δεν είναι ζήλεια.

  Εμείς δε φτάσαμε στα χάλια μας επειδή πιστεύουμε αλλά επειδή ακριβώς αφήσαμε την πίστη και στραφήκαμε στις ηδονές και πάντα όπου υπάρχει η ηθική παρακμή έρχονται και τα άλλα δεινά. Δε φτάνει όμως αυτό αλλά κατηγορούμε και τους πιστούς για τα χάλια μας.

  Σε όσους κατηγορούν τους αγίους και τις προφητείες η μόνη απάντηση που μπορεί να τους δοθεί είναι το σχόλιο 5:01 στο

  http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_6554.html

  και ακόμα και αν διαφωνούν μαζί μας, αν ξέρουν τι εστί να κάνεις μετάνοιες με 40άρια για τη μετάνοια των αμετανόητων, θα σέβονταν λίγο παραπάνω.
  Προτείνω να διαβάσετε την παραπομπή.

 • Anonymous

  B. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 3.9.2012
  Αγαπητέ κ. Αμμοχωστιανέ.Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί έχεις τέτοια αντιπάθεια κατά των ορθοδόξων, ιδιαίτερα όταν αυτοί αναφέρονται σε εσχατολογικά θέματα. Σήμερα (3.9.2012), θα προσπαθήσω να σου δώσω διευκρινίσεις σε τρία από τα πέντε σημεία της πρώτης σου απάντησης (ώρα 1.24 π.μ.). 1)Χαίρομαι που αισθάνεσαι περήφανος έλληνας. ΄Οσον αφορά την παρατήρησή σου ότι κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία μου, δεν ευσταθεί. Μπορεί να γράφει επάνω ανώνυμος, αλλά το όνομά μου πράγματι είναι ΒΑΣ.ΝΤΡΙΤΣΑΣ. Απλώς κατά την ώρα αποστολής, το στέλνω σαν ‘ανώνυμος’. Αν μάθω άλλο τρόπο θα το στέλνω διαφορετικά. Όσο για το ‘face book’ δεν μου αρέσει και δεν έχω καμμιά διάθεση να ασχοληθώ με αυτό. 2) Δεν αραδειάζω καμμιά κλασσική, μεσαιωνική, τρικοκοσμική, ούτε καμμιά αγράμματη εσχατολογική αρλούμπα, όπως αναφέρεις. Ισχυρίζεσαι και μάλιστα αυθαίρετα ότι, όμοιοι σαν εμένα το έχουμε κάνει πιπίλα, κάθε 8-10 χρόνια ορίζουμε μία Δευτέρα Παρουσία και σας έχουμε φλομώσει με καμμιά 200 Δευτέρες Παρουσίες. Νομίζω πως κάνεις μεγάλο λάθος, διότι η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία μας ποτέ δεν έχει ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Αντίθετα, πολλές προτεσταντικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένου των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι αυτοί που δίνουν χρόνο, μήνα ή ημέρα της Ημέρας αυτής και κάθε φορά γελοιοποιούνται. Πως είναι δυνατόν αγαπητέ, εγώ σαν ορθόδοξος χριστιανός να καθορίζω έτος ή ημερομηνία της Δευτέρας Παρουσίας, όταν ίδιος ο Χριστός είπε ”Την ημέρα εκείνη δεν την γνωρίζει κανείς παρά μόνο ο Πατήρ μου”. Υπάρχει όμως ένα άλλο σημαντικό γεγονός και αυτό είναι η έλευση του Αντιχρίστου για το οποίο η Αποκάλυψη του Ιωάννη,Πατέρες και Αγιοι της Εκκλησίας μας αναφέρουν ότι : Η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει επτά χρόνια μετά την έλευση του Αντιχρίστου. Υπάρχει κάτι το παράδοξο ή παράλογο πάνω σ’ αυτό ; Γιατί αν δεν τα πιστεύεις αυτά έτσι όπως τα αναφέρει η Αγία Γραφή, οι Πατέρες και οι ΄Αγιοι της ορθόδοξης εκλησίας μας, τότε δεν είσαι γνήσιος ορθόδοξος χριστιανός ή είσαι χριστιανός άλλου δόγματος. 3) Μας χαρακτηρίζεις γραφικούς και λίγο παρακάτω ισχυρίζεσαι το εξής : ”βασική αρχή για τους ερευνητές της πίστης σε θέματα εσχατολογικά είναι πως σαν κλέφτης θα έρθει και δεν θα το περιμένει κανείς όταν έρθει η συντέλεια του κόσμου”. Εδώ έχεις δίκαιο. Πρόσεξε όμως να καταλάβεις καλύτερα και περισσότερα : Η Αγία Γραφή διευκρινίζει πως την ημέρα εκείνη, δηλαδή την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας ο Χριστός θα έρθει εντελώς ξαφνικά (σαν κλέπτης χωρίς να τον περιμένει κανείς). Πριν όμως την Ημέρα εκείνη, ο ίδιος ο Χριστός όταν οι μαθητές του τον ρώτησαν : ”Κύριε, πότε θα ξανάρθεις”, δηλαδή εννούσαν την Δευτέρα παρουσία Του, ο Κύριος τους απάντησε ως εξής : ”Ας μη σας εξαπατήσει κανείς κατά κανένα τρόπο. Διότι δεν θα έλθει η Ημέρα εκείνη, εάν δεν έλθει πρώτα η αποστασία και φανερωθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απώλειας, ο οποίος επαναστατεί και σηκώνει κεφάλι εναντίον κάθε όντος που λέγεται Θεός ή λατρεύεται, ώστε να καθήσει σαν Θεός εις το Ναό του Θεού, με την αξίωση ότι είναι αυτός Θεός’’ (Β΄ Θεσσαλονικείς, Κεφ. β΄ 3-4). Δηλαδή : δεν θα έλθει η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, εάν προηγουμένως δεν φανερωθεί ο Αντίχριστος (τον χαρακτηρίζει άνθρωπο της αμαρτίας, υιό της απώλειας), ο οποίος θα καθήσει σαν Θεός εις το Ναό του Θεού (δηλ. εις το Ναό του Σολομώντα)…Και φυσικά, τότε που έγραφε αυτά ο Απόστολος Παύλος είχε μπροστά του το Ναό του Σολομώντα. Αφού όμως σήμερα ο Ναός δεν υπάρχει, αναμένεται να ξανακτιστεί για να γίνει η ενθρόνιση του Αντιχρίστου. Ο Χρυσόστομος αναφέρει περί αυτού ”Αρπάζων ο Αντίχριστος τον μη ανήκοντα εις αυτόν Ναό του Θεού θα εγκαταστήσει εν αυτώ το θρόνο του και θα καθήσει επ΄αυτού ως επί πάντων Θεός’’ Χρυσοστόμου PG 59,236,62,482).
  Η συνέχεια των τελευταίων δύο σημείων, της πρώτης σου απάντησης, μετά από λίγες ημέρες.

 • Anonymous

  B. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 3.9.2012 edw Alexandros…
  sevasta kai kastanoita osa mou aneferes file B. ΝΤΡΙΤΣΑΣ kai epidi doulepsa kai gia organismous tou Patriarxiou mas, epidi exa kanei Vivliki meleti kai kseskonisma olwn sxedwn twn vasikwn ierwn vivliwn tis pistis mas, se sinxerw giati gnorizis kai milas…
  apologume an se tsouvaliasa me tous ipolipous pou anigun to stomatous kai afthereta petane imerominies kai lene pragmata pou den gnorizoun kai gia emena einai eretikanzes!!!…
  exw episkeftei polli pio prin ginei moda to Agion Oros kai otan itan en zwi o Pater Paisios kai pragmatika ginome eksw frenon otan vlepw to kathe tipotenio na pernei sto stomatou ton Pater Paisio i trisxirotera na kerdizi xrima kapilevomenos tin mnimi tou…
  poli ligoi einai aftoi pou eixan tin timi kai tn aksiosi na ton gnorisoun kai na milisoun mazitou… enas apo aftous einai ke meloi tis oikogenias mou … ton episkeftika kai egw otan eimoun sto agio oros to 1990 an den apatome kai osa eipe se merikous den anigoun to stomatous na ta len kai ta kratane gia aftous…
  giafto file B. ΝΤΡΙΤΣΑΣ me vlepis na antidrw me ton tropo pou antidrw…
  den eisai enas apo aftous tous aftheretous agramatus pou proanefera, aplos su eksigo giati antidrw kai pio einai to istorikomou (pou den sinithizw na to lew efkola).
  exeis dikeo se osa les kai kala kanis pou den fakelonese me to FB…
  opos episis exeis dikeo me ta grafomena stin Agia Grafi alla kai se alla sigramata tis pistis mas…
  Sto thema pou tha simfonisoume diafonontas einai sto thema twn 220 defterwn parousiasewn. Exeis dikeo pos episima i eklisiamas sxedon pote DEN milise imerologiaka gia kati tetio kai oi allothriskoi ginonte Rompa me tis vlakies pou len, alla distixos olo to oikodomima tis eklisias mas me protoporous tus ieromenous kai tus theologus mas edw kai 1830 len tis idies vlakies ksana kai ksana… ara simfonoume alla taftoxrona i paradosi tis eklisias mas exei polla paradigmata edw kai 1830 xronia gia na to apovali apo tin plati tis… kai gnorizis ti enow me tin leksi paradosi stin pisti mas…
  Stin “eklisiastiki istoria” tou Agiou Efseviou ginonte anafores gia omadikes aftoxtonies kai simia twn kern apo to 180 me 220 mX…
  me liga logia isos na vlepoume to idio pragma apo alli optiki gonia kai na to ekfrazoume diaforetika.
  oso gia to ethnos mas , se efxaristo gia ta logia su, alla ntreome na mu kseftilizoun to ethnos mou me afto ton tropo kai an den efthinete i nootropoia twn neoellinw pou ta fortonoun stin eksouranon sotiria tote apologume, alla afti tin entiposi exw diamorfosi kai ston eksoteriko gia tus Ellines kai stin Ellada pou menw kai stin kipro… mporei na eimai lathos den gnorizw… alla den exw endiksis gia tou enantion…
  Otan eimuna stin Nea Yorki kai xriastike to 1998 na antiprosopefso tin rosiki omospodia sta Inomena ethni san melos tis omadas newn, ntrapika otan i omothriski mou rosida apo tin prezvia tis Rosias mou zitise na milo san Rossos kai oxi san proskinimenos Ellinas pou panta skivi kefali… mou eipe kata leksi “emeis mporei na eimaste orthodoksoi opos kai esei oi Ellines, alla emeis exoume ksexorisi tin ethniki mas perifania kai tin diplomatia mas , apo tin pisti mas, an tha antiprosopefsis tin Rosiki omospondia tote na kseris pos emeis eimaste perifanoi gia to ethnos mas kai pos emeis tha ksanastathoume sta podia mas… des tus ellines pos miloun kai pos pragmatevonte kai pare paradigmata na min to kanis!!!” mou eipe kialla alla asto kalitera!
  Distixos i nootropia mas san ellines na eimaste me to kefali kato kai aplos na kanoume fasara xoris noima den einai kati pou mou eipe apla i kiria afti, einai kati pou diapistosa kai egw otan antiprosopefsa tin omospondia sta UN… ntrapika gia tin douloprepia twn Ellinwn kai ithela na aniksei i gis na me katapiei…
  pragmatika doulevan me arpakoles kai sinergazontan me nootropies doulou…
  afta file B. ΝΤΡΙΤΣΑΣ kai twra mpori na se mperdepsa alla nase kala kai perimeno me anipomonisia to epomeno post sou…
  kalo vradi na exeis

 • Anonymous

  ΒΑΣ. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 4.9.2012
  Αγαπητέ κε Αμμοχωστιανέ Αλέξανδρε. Πως γίνεται από τις βαριές και απαράδεκτες εκφράσεις που χρησιμοποίησες την πρώτη φορά, τη δεύτερη να μου απαντάς με τόσο ήπιο τρόπο, δεν μπορώ να καταλάβω. Πάντως εκτιμώ την αλλαγή του ύφους. Θα καταλάβεις ότι, μαζί μ΄εσένα έχω σκοπό να ενημερώσω και άλλους που ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα. Και το κάνω με βαρύ αίσθημα ευθύνης, γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αποστασία. Τώρα επίτρεψέ μου να συνεχίσω με το τέταρτο σημείο της πρώτης σου απάντησης. Σηκώνει πολύ ανάλυση και δεν θα μπορέσω να ασχοληθώ με το πέμπτο. Με το πέμπτο θ΄ασχοληθώ την επόμενη φορά Σημείο 4) Αναφέρεις ότι είμαστε πάνω από τις γραφές και καθορίζουμε ημερολογιακά την έλευση του Αντιχρίστου. Αυτό που λες είναι εντελώς ανακριβές. Δεν μπορούμε σε καμμία περίπτωση να ορίσουμε ημερολογιακά την έλευση του ανόμου. Θα υπάρξουν όμως διάφορα φανερά σημάδια στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Δύο από αυτά θα είναι ο καταστρεπτικός πόλεμος στην Μέση Ανατολή και αμέσως μετά το τεχνητό παγκόσμιο οικονομικό κραχ το οποίο θα προκαλέσει η απάνθρωπη ελίτ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Συγνώμη που σε απασχολώ πάλι με τα ίδια θέματα, αλλά αυτά τα δύο έχουν άμεση σχέση με τον ερχομό του Αντιχρίστου. Αυτά και αρκετές άλλες ενέργειες της απάνθρωπης Ν.Π.Τ. (όπως π.χ. η υπερχρέωση των κρατών, η προώθηση του εμφυτευμένου βιοκυκλώματος το οποίο πιθανόν να είναι το χάραγμα του αντιχρίστου, η σκόπιμη προώθηση των λαθρομεταναστών, η τάση για αχρήματη κοινωνία δηλαδή χωρίς μετρητά, η απαξίωση του χριστιανισμού και άλλα), είναι σχεδιασμένα για να μπορέσουν να πετύχουν την παγκόσμια κυβέρνηση τους. Πιστεύω να γνωρίζεις ότι η επίτευξη παγκόσμιας εξουσίας με παγκόσμια κυβέρνηση, είναι προαιώνιο σχέδιο και έντονος πόθος των σιωνιστών. Προσοχή ! όχι των απλών εβραίων, αλλά των σιωνιστών. Δεν τα έχω με τους απλούς εβραίους. Οι απλοί εβραίοι δεν φταίνε. Αυτό που αναφέρεις για το ξεκλείδωμα των μυστικών της Αποκάλυψης είναι πολύ βαρύ και σε παρακαλώ να είσαι προσεκτικός. Η αποκάλυψη του Ιωάννη είναι δυσνόητη, αλληγορική και ούτε οι ίδιοι οι θεολόγοι δεν μπορούν να την κατανοήσουν. Εκτός από λίγα σημεία. Ούτε έχουμε σκοπό να ρεζιλέψουμε την ορθοδοξία και το χριστιανισμό, όπως αναφέρεις, γιατί και αυτό ακούγεται πολύ βαρύ. Επιτρεψέ μου να σου αναφέρω κάτι, χωρίς να θέλω να το καυχηθώ για μένα : σκοπός των φωτισμένων και προβληματισμένων ανθρώπων είναι να ενημερώνουν σωστά και να τονώσουν την πίστη των άλλων. Κάθε φορά που το κάνουν αυτό, αισθάνονται ηθική ικανοποίηση.

 • Anonymous

  B. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / 4.9.2012
  Αγαπητέ κ. Αμοχωστιανέ. Συνεχίζω την κριτική μου, πάνω στο 5 και τελευταίο σημείο της πρώτης σου απάντησης. Σημείο 5 : Εδώ αρχίζει να σε πιάνει το πάθος με το έθνος μας και αγανακτησμένος κατακρίνεις την κατάντια μας, σαν κράτος σαν λαός. ΄Εχεις δίκαιο. Δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο αλλά μείναμε με το δαυλό στο χέρι, και δυστυχώς γίναμε χειρότεροι από τους άλλους λαούς. Αυτή είναι η λεγόμενη ηθική παρακμή ενός έθνους. Δεν πρέπει όμως να μπερδεύεις τα πράγματα και να ισχυρίζεσαι ότι εγώ και άλλοι έχουμε κάνει σημαία την οπισθοδρόμιση, τον μεσαιωνισμό και την υποανάπτυξη. Πάνω σ’ αυτό θα είχες δίκαιο, μόνο αν το έκρινες με την έννοια ότι ασχολούμαστε τόσο πολύ με τη θρησκεία ώστε δεν ασχολούμαστε αρκετά με την πολιτική δηλαδή με τα κοινά μας προβλήματα. Γιατί αυτό και για μένα είναι μεγάλο λάθος. Να ασχολείσαι υπερβολικά με τη θρησκεία και πολύ λίγο ή καθόλου με τα διάφορα πολιτικά προβλήματα. Κατά τη γνώμη μου, ο πιο σωστός άνθρωπος είναι αυτός που ασχολείται και με τη θρησκεία αλλά είναι και ενεργός πολίτης. Συνδικαλίζεται. Αγωνίζεται για όλα τα είδη δικαιωμάτων που έχει ο άνθρωπος. Διαμαρτύρεται για την αδικία, στέλνει επιστολές και συναντιέται με πολιτικά πρόσωπα, με σκοπό την καλυτέρευση της ζωής μας. Το δεν αντέχει άλλο μαρασμό το έθνος μας έχεις απόλυτο δίκαιο. Αυτό όμως εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που για να σου το αναλύσω θα χρειαζόταν πολλές σελίδες. Το τελευταίο όμως που γράφεις : ‘δεν μπορούμε να κάνουμε κολοτούμπες και να λέμε πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι με το Θεό’ τι εννοείς ακριβώς ; Mήπως ότι, δεν μπορούμε από τη μια μεριά να είμαστε σκάρτοι σαν λαός και από την άλλη να υποκρινόμαστε ότι πρέπει να είμαστε με το Θεό. Πάνω σ’ αυτό περιμένω την ανάλυσή σου και κλείνω με την πρώτη σου απάντηση. Αργότερα θα ακολουθήσει η κριτική μου ανάλυση επί της δεύτερης απάντησής σου.

 • http://www.blogger.com/profile/14878247211397263069 Paschalis G

  Ayto poy exw na pw einai oti: oi poranomoyntes kai adikoyntes ton plhsion tous einai ektos troxias politismoy kai epishs oloi aytoi doulevoun gia kapoious pou den fainontai. Einai kai zoune thn apanurwpia eneka twn symferontwn tous. Otan omws kapoia mera poy o Kyrios exei orisei thn defterh kai teleftaia toy eleysh gia na krinei ayton ton kosmo kaneis mas tote den 8a mporesei na metanohsei dioti 8a einai pleon arga. Kai gia osous an8rvpous pou 8a rif8oun eis thn geenan tou pyros 8a htane kalytera gi aftous na mhn eixan gennh8ei pote! Aloimono mas poy asxhminame toso poly san an8rwpoi kai mishsame ton idio ton 8eo kai thn agaph tou kai thn 8ysia Tou panv eis ton stayro gia na mas deiksei thn a[eanth agaph Tou kai thn svthria tou an8rwpou olwn genikvs, Emeis omws apostrafhkame ola ayta tou Kyrioy me thn axaristeia kai ton egwismo mas kai to apotelesma einai na synexizoume na trogwmaste metaksy mas gia ena apolytws tipota.

 • http://www.blogger.com/profile/10200731379285697904 Kostas Giannas

  Και ολα αυτα γιατι;;;διοτι αυτα τα παιδια αρνηθηκαν (ετσι διαβασα πριν λιγες μερες),να βαλουν ψευτικη γενιαδα για να μιασουν στον προφητη μωαμεθ(αν αυτο αληθευει βεβαια).Οπως και να εχει,οτι κι αν εχει γινει,ειναι απαραδεκτο.Μη ξεχναμε,πως ολοι οι χριστιανοι “μαρτηρουν”για να λαβουν τον στεφανο του Κυριου μας.

 • http://www.blogger.com/profile/05625357488056598556 Γιώργος

  ειναι τρομερό αυτοί ζουν ακόμη στον Μεσαιωνα

 • Pingback: Σιωνισμός: Κατασκευάζοντας την Ιρανική «απειλή» και οδηγώντας στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Μέρος Β’ |()