Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΤΗ Τ.V

Posted:


ΜΑΘΕ γιατί είναι τώρα η Ρωσία στην Μεσόγειο;
ΜΑΘΕ τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο;
ΜΑΘΕ γιατί & ποιοι μας οδήγησαν στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσοφ.

Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από της ακτές.

Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).

Σύμφωνα με το δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η αρκτική της ανήκει.

Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα η Ρωσία έχει την δυνατότητα
να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπέγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ.

Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε θέμα αιτίας πολέμου την εφαρμογή του στο αιγαίο. Επομένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.

Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο οδηγήθηκε στο ευρώ με την προοπτική να δεσμευθεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) άλλα για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεοκοπήσει.

Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν
τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δικαίου έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την αρκτική.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και η Κίνα άλλα τόσα. για να μην χάσει την αρκτική.

Για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα τής αρκτικής.

Όμως ένα μικρο κράτος όπως είναι η Κύπρος στην προσπάθεια της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχεδία και έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ που όμως βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Για τον λόγο αυτό κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην μεσόγειο τον Νοέμβριο.

Όμως αυτή την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνές δίκαιο που με αυτό κερδίζει η Ρωσία την αρκτική και αυτό δεν το θέλουν καθόλου. Η Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι…μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. έτσι τώρα η Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτή άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί που οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη.Όμως αν συμβεί αυτό τέρμα η υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα η αρκτική για τούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Για τον λόγο αυτό δεν μας δίνουν την έκτη δόση και προσπαθούν να μας κατεβάσουν το κεφάλι κάτω και μιλούν για εκχώρηση κυριαρχίας (το ακούσατε πιστεύω).

Με αυτό τον τρόπο θα μας αποδυναμώσουν ηθικά και στρατιωτικά για να είναι ποιο βέβαιο το αποτέλεσμα.

Δυο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:

1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου….
και η απάντηση τους ήταν ναι.

2. Στις 25 Ιουλίου του 2011 το ΥΠΕΞ της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως……….(δεν το λέω).
Ερώτηση 1η: θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους κύπριους με την ανοχή της Αμερικής μετά από ερέθισμα των ισραηλινών;
Ερώτηση 2η: θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία διότι τους “χαλάει την δουλειά;;;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟΑΡΒΥΛΑ
πηγή

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε κλικ εδώ

 • Anonymous

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΙΤΤΕΨΕΙ Η ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΛΙΣΙΑΣ ΜΑΣ .ΠΧ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΣ ΕΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ .. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΥΣ….

 • Anonymous

  … και βέβαια θα γίνουν!!! Ο καθένας από εμάς τι κάνει όμως? Εχει παραδοθεί ή προσπαθεί για κάτι καλύτερο? Εστω να διατηρήσει τα στοιχεία της Ελλάδας, όπως τη θρησκεία, τη παράδοση, την Ελληνική ΓΛΩΣΣΑ!!! Στη θρησκεία πέφτουμε σε καθημερινά σφάλματα, την Ελληνική παράδοση την ξεχνάμε… Ας διατηρήσουμε τουλάχιστον αυτό που καθημερινά χρησιμοποιούμε… ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ… ΕΛΕΟΣ… ΛΙΓΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.

 • Anonymous

  !!!! τα σχόλια περνάνε από έγκριση… δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου και της διαφορετικής άποψης. Αν είναι έτσι, επιτέλους μη δημοσιεύετε σχόλια που “σκοτώνουν” καθετι ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 • Anonymous

  Εξαίρεση!
  Χθες αργά το βράδυ ακούσθηκαν αυτά στην εκπομπή Τerra Incognita (Kontra channel), από τον καθηγ. Γεωπολιτικής Παν/ου Αθηνών Μάζη. Από τα πολύ λιγοστά
  καλά που απέμειναν στην TV. Εφη Θεοτ.

 • Anonymous

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.

 • Anonymous

  Γτπ καβαλα

 • Anonymous

  ΚΑΚΩΣ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ,ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

 • Anonymous

  Ευγε ανωνυμε 7.48πμ.

  Το απαραιτητο στοιχειο ειναι η αρετη και οχι η γνωση. Ασφαλως και τα δυο μαζι ειναι το καλυτερο και προβιβαζουν τον ανθρωπο σε δυσθεωρητα υψη. Η γνωση ομως απο μονη της δε μπορει να “σταθει”. Η αρετη ομως, ναι!
  Η γνωση δεν πλαθει ουτε ηθος ουτε χαρακτηρα.