Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Προφητεία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: Στην Αυλώνα θα γίνει χαλασμός!

Posted:

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ – ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΚΟ (ΤΟΥ 3’ου παγκοσμίου πολέμου) ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΊΤΙΑ ΤΗ ΔΑΛΜΑΤΊΑ – “ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΘΑ ΓΊΝΕΙ Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ..-ΨΗΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ..- Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ »ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ» (ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ) ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΥΣΩΝΙΜΟ ΑΡΙΘΜΟ «666» ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΆ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ” 442011Ο μεγάλος Άγιος της ορθοδοξίας,Εθνεγέρτης Κοσμάς ο Αιτωλός-που εκτελέστηκε από τους Τούρκους κατόπιν προδοσίας των Εβραίων-εχει προσδιορίσει ότι εντός του 2014 θα γίνει η μεγάλη ανατροπή των πάντων.Και μάλιστα, όπως λέγει, τούτο θα συμβεί,αρχής γενομένης από την Β.Ήπειρο,όταν θα συμπέσουν δύο πασχαλιές μαζί και θα έχουν συμπληρωθεί τρεις γενιές από την έναρξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου (Κάθε γενιά αριθμεί περίπου 25 έτη).Υπό τις προϊποθέσεις αυτές και καθώς δυο πασχαλιές συμπίπτουν το 2014, λέγει ο Άγιος μας αυτός,θα συγκρουστούμε με τους Τούρκους στην Βόρειο Ήπειρο,οπου θα σπευσουν και οι Μεγάλες Δυνάμεις Ειδικότερα ,στο λιμάνι του Αυλώνα όπου απολήγουν οι,ευρασιατικών συμφερόντων,πετρελαιαγωγοί,θα επέλθει η μεγάλη σύγκρουση.Έχει ακόμη προφητεύσει πως τότε θα έχει εμφανισθεί και ο Αντίχριστος και θα έχει επιβληθεί στους Ανθρώπους το περιβόητο «σφράγισμα» με το δυσώνιμο «666»!..

ΚΑΝΤΕ ΔΙΠΛΟ ΚΛΙΚ ΑΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.


elladapoyantisteketai.blogspot.com

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε κλικ εδώ

 • Anonymous

  Τιμή και δόξα σε όλους τους πεσόντες υπέρ πίστεως και πατρίδος αστυνομικούς,τιμή και δόξα σε όλους τους Ελληνες αστυνομικούς,τιμή και δόξα στον Ελληνικό Στρατό,τιμή και δόξα σε όσους αγωνίζονται με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτόν τον βράχο που λέγεται ΕΛΛΑΣ για τις αιώνιες και πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού και τον αψευδή και αιώνιο λόγο του Κυρίου ημων Ιησού Χριστού,του ιδρυτού της μιάς και μόνης αληθινής και καθολικής εκκλησίας της Ανατολικής και Ορθοδόξου.Συγχαρητήρια Παναγιώτα και σε σένα για το μεστό λόγου άρθρο σου.Βασίλειος.

 • Anonymous

  Αγαπητό ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ νομίζω με το φτωχό μου το μυαλό ότι είναι λάθος ο τρόπος που αναλύεται η προφητεία αυτή, όπως και να δίνεται ημερομηνία (2014).

  Η συγκέντρωση στρατευμάτων στον Αυλώνα αναφέρεται στο ΝΑΤΟικό στρατό που θα πηγαίνει για την Κωνσταντινούπολη που θα κρατάνε οι Ρώσοι για 6 μήνες και θα πηγαίνει μέσω Εγνατίας για εκεί.

  Δεν θα γίνει καμία σύγκρουση στην Ήπειρο! Οι ΝΑΤΟικοί μόνο θα βασανίζουν τους Έλληνες γιατί η χώρα μας θα είναι σχεδόν άθικτη ενώ οι χώρες τους θα είναι παράγκες, για αυτό προτρέπει ο Άγιος να φύγει ο κόσμος στα βουνά να γλυτώσει.

  Όλα αυτά θα είναι το πρώτο ημίχρονο του Τρίτου Παγκοσμίου πολέμου, στο οποίο, οι Ρώσοι θα δώσουν την Πόλη στους Έλληνες μετά από τριήμερη φονική μάχη με τους Νατοικούς.

  Νομίζω ότι το άρθρο τα κάνει λίγο χωριάτικη, με φέτα και ελίτσες.

  Τον Αγ. Κοσμά τον επιβεβαιώνουν και οι προφητείες του Ανωνύμου (στον Τάφο του Μ. Κωνσταντίνου), ο Γερ. Παΐσιος και ο Γερ. Ιωσήφ ο Βατοπεδινός.

  Τίτλοι σαν αυτόν, προκαλούν μόνο τον πανικό.

 • Anonymous

  symfwno apoluta me ton prolalisanta!aparadekti analusi kai terastio lathos mia efimeridas tou velinekous tis..

 • Anonymous

  Μιλάμε για αυτον τον Τουρκοαλβανο τον Κοσμα τον αιτωλο που γύριζε ολη την Ελλάδα και προσπαθούσε να σταματήσει την επανάσταση?
  Γιαυτον μιλάμε?

 • Anonymous

  Όχι.
  Μιλάμε για τον μοναχό που γύριζε την Ελλάδα για να αφυπνίσει τους Έλληνες να μορφωθούν και το πλήρωσε με την ζωή του, για να μπορείς ως Νεοέλλην να βλέπεις προπαγάνδα από τα κανάλια και να υποστηρίζεις άνετα από την καρεκλίτσα σου ό,τι πιστεύεις.
  Συφωνώ με 1.

 • Anonymous

  Συμφωνώ με τον ανώνυμο 8.04μμ. Η ανάλυση της προφητείας είναι παντελώς λανθασμένη. Οσο για τον 4.41πμ, τι να πει κανείς? Υπάρχει σοβαρό πνευματικό ή ιατρικό πρόβλημα. Πώς ξεστομίζει τέτοια λόγια για τον Ιεραπόστολο του Κυρίου που έδωσε την ζωή του για να σωθεί ο Ελληνισμός στην περίοδο της Τουρκοκρατίας? Που έδινε κουράγιο στους σκλαβωμένους Ελληνες να μην ολιγοπιστήσουν και να κρατήσουν τις παραδόσεις τους και την ελληνική γλώσσσα. Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού.

 • Anonymous

  Συμφωνώ εν μέρει με τον πρώτο σχολιαστή.
  Διαφωνώ στα εξής:

  «η χώρα μας θα είναι σχεδόν άθικτη ενώ οι χώρες τους θα είναι παράγκες»

  Ούτε το γεγονός ότι οι χώρες τους θα είναι παράγκες έχει λεχθεί από τον Άγιο, ούτε ότι η χώρα μας θα είναι άθικτη. Χαρακτηριστικό είναι το ότι μας περιμένουν μεγάλες πείνες μέχρι να γίνουν όλα αυτά.

  «Όλα αυτά θα είναι το πρώτο ημίχρονο…»

  Ούτε αυτό το ξέρουμε. Μπορεί να στο πρώτο, μπορεί να είναι και στο δεύτερο, κατά την επιστροφή των ΝΑΤΟϊκών. Ή ακόμη, μπορεί να μην οφείλονται στους ΝΑΤΟϊκούς αλλά σε κάποιον άλλο στρατό (διότι γίνεται συχνά αναφορά σε κάποιο ρέμπελο).

  «Η συγκέντρωση στρατευμάτων στον Αυλώνα αναφέρεται στο ΝΑΤΟικό στρατό που θα πηγαίνει για την Κωνσταντινούπολη»

  Ενδέχεται αυτός ο στρατός να είναι που θα κάνει τις θηριωδίες στον Αυλώνα. Όχι ότι αυτός θα είναι ο Αρμαγεδώνας -με αυτό συμφωνώ με τον σχολιαστή- αλλά ότι θα κάνουν μάλλον πολλά και άσχημα φαίνεται και σε άλλες προφητείες του Αγίου. Συγκεκριμένα, στις εξής:

  *Η Δρόπολις θά πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός.

  *Θά χαθή η σοδιά τής χρονιάς από τήν εύφορη Δρόπολι καί – μάνα μου ! – αίμα πολύ πού έχει νά χυθή

  *Είς τά χωριά Πέπελη σείς άδικα θά φοβάσθε• τίποτε δέν θά πάθετε. Μόνον τά παιδιά σας πού θά είναι στούς δρόμους τά κλαίτε

  Όσον αφορά τώρα την Βόρειο Ήπειρο, όντως θα συμβεί κάτι κι εκεί. Επ” αυτού παραθέτω τα εξής:

  Στήν Αυλώνα θά γίνη χαλασμός. Θά έλθουν στρατεύματα νά ελευθερώσουν τόν τόπο (Αγ. Κοσμά)

  *Η Ελλάς θ΄αποκτήσει πάλι ό,τι απώλεσε: Βόρειο Ήπειρο[…] (π. Παϊσίου)

  Βέβαια, όλα αυτά τα αναφέρω έχοντας αρκετές αμφιβολίες, αφού το μόνο που κάνω είναι να εξηγώ τις προφητείες με το μυαλό μου. Δεν ισχυρίζομαι ότι τις ερμηνεύω, απλώς στηρίζομαι σε ερμηνείες άλλων.

 • Anonymous

  ο κοσμας ο αιτωλος μαρτυρησε απο χερια εβραιων και οχι τουρκων.ο αλη πασας μολις πληροφορηθηκε το θανατο του πατροκοσμα εξαπεστηλε στρατιωτες να βρουν και να συλαβουν τους δολοφονους οπου τους τιμωρησε με τον ιδιο τροπο ,μεσα σε 6 μερες τον ανακυρηξε αγιο σε ολη την επικρατεια του .εξαιτιας του πατροκοσμα μιλαγε ο κοσμος ελληνικα ελευθερα εκανε το σταυρο του πηγαινε εκκλησία ανοιξαν τα σχολεία του ειχε εκτιμηση ο πασας και σεβασμο στον παπουλη γιατι του ειχε πει οτι θα παει στην πολη. οσον αφορα την προφητεια λαθος ερμηνεια αδελφοι μου

 • Anonymous

  Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις αγιοποίησης από την εκκλησία, τώρα αν η αίγλη κάποιων αγίων όπως π.χ. και του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη έφτανε σε αλλόθρησκους δεν μας ενδιαφέρει.
  Επίσης τον τακτικό τουρκικό στρατό ακολουθούσαν βασανιστές έτσι ώστε αυτοί που ασχολούνταν με μάχες να μην καθυστερούν σε βασανιστήρια. Η αμοιβή ήταν λεηλασίες. Γι΄αυτό πολλοί νεομάρτυρες σκοτώθηκαν από εβραίους.

 • Anonymous

  ο πατερας παισιος λεει οτι αφου γινει η τουρκικη επιθεση στην ελλαδα θα επεμβη η ρωσια και στην συνεχεια οι δυτικοι που θα θελησουν να παρουν μερη..προφανως των τουρκων..αυτο δενει με τις τωρινες εξελιξεις που βλεπουμε την τουρκια να αυτονομειται και να ακολουθει δικη της εξωτερικη πολιτικη κοντρα στην δυση..αφου γινουν τα παραπανω οι δυτικοι με τους ρωσους λεει ο παισιος θα συμφωνισουν να παρουμε εμεις την πολη..μετα ομως η ρωσια θα κατεβει στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ και τοτε θα ξεσπασει η συγκρουση ρωσιας- δυσης στην οποια εμεις θα ειμαστε ουδετεροι..παντως η αναλυση της εφημεριδας μπορει να ειναι λαθος στις ημερομηνιες αλλα στρατηγικα στεκει..παντα κοιτας να χτυπισεις το αδυνατο σημειο του αντιπαλου και εμεις εκει που εχουμε τις λιγοτερες δυναμεις ειναι στην ηπειρο αφου δεν θεωρουμε πια απειλη την αλβανια..επομενως γιατι οι τουρκοι να μην μεταφερουν δυο-τρεις μεραρχιες κρυφα στην αλβανια να μπουν στην ηπειρο και μετα για ανταλλαγμα στην αποχωριση τους να ζητησουν κατι στην θρακη και στο αιγαιο? η δε κερκυρα ειναι τελειως αφυλακτη και αποτελει ελκυστικο στοχο για το τουρκικο ναυτικο που απο περσι ελυμενιζεται στους αγ.σαραντα..

 • Anonymous

  και γιατι το 2014 συμπίμπτουν?
  το 2014 το Ορθόδοξο Πάσχα είναι στις 20 Απριλίου…

 • Anonymous

  1:51 ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΛΕΤΕ; ΣΤΙΣ 20
  ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.
  ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ!

 • Anonymous

  Επιτρεψτε μου κι εμένα να διαφωνήσω. ΠΑΓΙΑ τακτική της εκκλησίας είναι να μην προτέχει αλλά να ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την προφητεία ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ.

 • Anonymous

  Κάποιοι στην πάλαι ποτέ υπερήφανη Ελλάδα των φιλοσόφων, των ποιητών και των επιστημόνων κατάντησαν να θεωρoύν περιφερόμενο μοναχό ως τον «μεγαλύτερο των Ελλήνων» και διδάσκαλο του Γένους, που δίδασκε: «Άκουσε, παιδί μου, να σου ειπώ. Η τελεία αγάπη είναι να πουλήσης όλα σου τα πράγματα, να τα δώσης ελεημοσύνη και να πηγαίνης και εσύ να εύρης κανένα αυθέντη να πουληθής σκλάβος. Και όσα πάρης, να τα δώσης όλα. Να μην κρατήσης ένα άσπρο (νόμισμα). Ημπορείς να το κάμης αυτό, να γίνης τέλειος;».

 • Anonymous

  «Και εγώ αδελφοί μου, όπου αξιώθηκα και εστάθηκα εις αυτόν τον άγιον τόπον τον αποστολικόν, δια την ευσπλαχνίαν του Χριστού μας, εξέταξα πρώτον δια λόγου σας και έμαθα πώς με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού, δεν είσθενε Έλληνες, δεν είσθενε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είσθενε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί…».

  «Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν· και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε (το Βυζάντιο) δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον· διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα (χρήματα) άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις. Και δια να μη κολασθώμεν, το έδωσε του Τούρκου, και τον έχει ο Θεός τον Τούρκον ωσάν σκύλον να μας φυλάει».
  Αποσπάσματα από ομιλίες του Κοσμά του Αιτωλού.

 • Anonymous

  Οι Τούρκοι χρησιμοποιήθηκαν παιδαγωγικά για τους Έλληνες, δείτε την κατάσταση που επικρατούσε την Κωνσταντινούπολη πριν την άλωση. Και αυτό που λέει ότι αν δώσεις χρήματα στον Τούρκο εννοούσε πως οι Τούρκοι δεν μπορούν να μας αλλοιώσουν πνευματικά, όπως αποδείχτηκε ότι έκαναν οι δυτικοί και έχουμε καταντήσει αμερικανάκια στον τρόπο ζωής.
  Όσο για το Έλλην είχε την έννοια του ειδωλολάτρη, όχι την εθνική. Θα γνωρίζετε π.χ. ότι η έννοια του εθνικού κράτους δημιουργήθκε τον 18ο αιώνα.
  Όταν είναι να μας πείσετε μην χρησιμοποιείτε αποσπάσματα που κατά τη γνώμη σας σας δικαιώνουν γιατί αυτά τα πράγματα είναι γνωστά σε μας, μόνο που τα αντιλαμβάνεστε διαφορετικά απ΄ ό,τι έχουν και κάνετε κίολας σαν να ανακαλύψατε την Αμερική.

 • Anonymous

  Ακολουθούν μερικές…»επιστημονικές» γνώσεις του Κοσμά σε θέματα, που δεν χρειαζόταν να κάνει προφητείες:

  • »Ο ήλιος και το φεγγάρι και τ’ άστρα είναι κολλημένα εις τον ουρανόν και ο ουρανός γυρίζει μαζί με τον ήλιον… Όπου πηγαίνει ο ήλιος εκεί γίνεται ημέρα» (Χειρόγραφο 12 Λευκοπηγής, σελ. 31).
  Σκοτάδι γίνεται εκεί, που διδάσκονται τέτοιες ανοησίες. Εδώ ο Κοσμάς καταρρίπτει… το ηλιοκεντρικό
  σύστημα του Αρίσταρχου του Σάμιου!

  •Διαβάστε τώρα σεβασμό προς την γυναίκα. » Όταν ο γάμος γίνεται όχι όπως θέλει ο Θεός αλλά ο Διάβολος, τότε πεθαίνει κάποιος από τους συζύγους, » και παιδιά κάμνουν και εκείνα όλα κορίτσια, στραβά, κουτσά, λωλά, αναποδιασμένα». (Έκδοση Αποστολιά, σελ. 74.)
  Τα κορίτσια εξομοιώνονται με τα παιδιά με αναπηρίες.

  • »Και από τον καιρό οπού έκαμεν ο πανάγαθος Θεός τον κόσμον είναι επτά χιλιάδες και διακόσιοι ογδοήντα οκτώ χρόνοι» (Διδαχή Α2 , 19, Ι. Μενούνου).
  Δηλαδή ο Θεός κατασκεύασε τον κόσμο περί την 6η χιλιετία π.Χ.. Τα ίδια πάντως υποστηρίζει κι η επίσημη Εκκλησία σήμερα.

  • »Να μην τρώγωμεν οψάρια τες Τετράδες και τες Παρασκευές, ότι είναι μεγάλη αμαρτία, και όποιος τρώγει να ηξεύρη, ότι σταυρώνει τον Χριστόν» (Διδαχή Α2 , 930, Ι. Μενούνου).

  • »Πάλιν εσύ, γυναίκα, έχεις περισσότερον χρέος από τον άνδρα να ανατρέφεις τα παιδιά σου και να τα νουθετάς εις τα καλά έργα. Όταν το παιδί σου σηκώνεται το ταχύ από τον ύπνον και ευθύς σου γυρεύει ψωμί, εσύ μη του δώσεις, αλλά επάρε το και πήγαινέ το εις την εικόνα του Χριστού και ειπέ του: Εγώ παιδί μου ψωμί δεν έχω, ο Χριστός μας έχει. Έλα κάμε το σταυρόν σου να τον προσκηνύσωμεν και να τον παρακαλέσωμεν να μας δώσει. Και έτσι συνηθίζει το παιδί από μικρόν εις το καλόν» (Διδαχή Α2 , 935, Ι. Μενούνου). Αυτό είναι σύστημα διαπαιδαγώγησης!
  Χρειάζονται και άλλα δείγματα για να αποδειχθεί
  η…πνευματικότητα του Κοσμά του Αιτωλού;

 • Anonymous

  Η ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΕΔΩ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΩ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΩΣΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ.ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΥΠΟΔΟΥΛΟΜΕΝΑ ΕΙΧΑΝ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΛΙΓΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΦΩ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΙΝΑΝ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ //Π.Χ Ο ΕΠΑΝΩ//ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΜΠΟΥΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΛΗ ΦΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΜΕ ΠΙΣΜΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΙΓΓΛΑΝΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣΕ ΡΕΖΙΛΗ ΜΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΗΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΑΠΟΒΛΑΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΕΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?ΜΗΔΕΝ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ.Η ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ.ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕΔΕΣ//ΕΥΤΗΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ//ΠΟΥ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΕΙ ΘΑ ΣΚΟΥΝΤΟΥΦΛΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΕΙΡΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ.ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. Χ

 • Anonymous

  Ανωνυμε 7΄25
  Οι περισσοτεροι σημερα προσπαθουν να φτιαξουν μια θρησκεια και εναν κοσμο κομενο ραμενο στα μετρα τους,και εκει ειναι που ερχεται Ο ΧΡΙΣΤΟΣ και τους χαλαει τα σχεδια…Βλεπεις, δεν τους αρεσει να ελεγχονται, ετσι και ο Αγιος Κοσμας ο αιτωλος ενοχλουσε πολλους για πολυ καιρο αυτο το αγιο γεροντακι και γνωριζουμε την συνεχεια,και απο οτι βλεπω ενοχλει ακομη περρισοτερο καποιους σημερινους(ας τους πουμε ελληνες)…
  Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ

 • Anonymous

  Στο 1ο μου φαίνεται ότι εξηγεί το ηλιακό σύστημα με τρόπο που να το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι της εποχής, το κολλημένα δίνει την έννοια του συστήματος και γι΄ αυτό λέει μαζί με τον ήλιο. Τώρα το όπου υπάρχει ήλιος υπάρχει και ημέρα θέλει πολλή εξήγηση;
  2ο τα κορίτσια εξομοιώνονται με τα ανάπηρα παιδιά γιατί τότε τα αγόρια δούλευαν και τα κορίτσια για να παντρευτούν ήθελαν προίκα και με δυσκολία παντρεύονταν, χωρίς να φταίει η εκκλησία γι΄ αυτό (δες τους λόγους του Χρυσοστόμου για τι λέει στους ανθρώπους με ποια κριτήρια να ψάχνουν σύντροφο) οπότε οι λόγοι ήταν οικονομικοί και ο άγιος πάλι τους μιλάει για την παιδαγωγία του Θεού που εφαρμόζεται ανάλογα με το τι «πιάνει» στους ανθρώπους της εκάστοτε εποχής. Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει παλιές αγροτικές οικογένειες, πόσο ήθελαν αγόρια για εργατικά χέρια, τα χρόνια της φτώχιας ήταν θέμα επιβίωσης. Να προσθέσω όμως ότι εσύ από την μεριά σου έχεις απαξίωση για τα άτομα με αναπηρία. Είμαι τέτοιο άτομο. Δοξάζω το Θεό γιατί δεν με αφήνει, τι να σου λέω …
  4ο η νηστεία της Τετάρτης, Παρασκευής είναι αυστηρή (αλάδωτη, με εξαιρέσεις λόγους υγείας). Ημέρες προδοσίας και σταύρωσης του Χριστού. Η επιστήμη που κολλά;
  5ο όταν θα έρθει η πείνα στη χώρα μας (όπως σε όλες τις χώρες που πέρασε το ΔΝΤ) τότε θα καταλάβεις πώς ο Χριστός θα προνοεί για τους ανθρώπους, μην κοροϊδέψεις ακόμα περίμενε και κράτα την ευχή να θυμάσε να την λες.
  Όχι δεν χρειάζονται άλλα παραδείγματα, μη μου γράψεις τα άπαντα γιατί θα ξημερώσω.

 • Anonymous

  Στον 8΄19
  Θαυμασιο το σχολιο σου,νασαι καλα!!!

  Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ

 • Anonymous

  ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ,
  ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
  ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ Ο ΑΓΙΟΣ.
  Ο ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΛΑΜΠΕΙ. ΜΥΡΤΩ

 • Anonymous

  Το 3ο κατά λάθος το διέγραψα. Η επίσημη εκκλησία (και όχι κάποιοι ιεράρχες δεν εκφράζει άποψη για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος, δεν είναι δογματικό και μας αφορά μόνο ότι ήταν θέλημα του Θεού να δημιουργηθεί. Από κάποιους επιστήμονες εκφράστηκε πως ο τρόπος περιγραφής της δημιουργίας στη Γραφή είναι ένας απλός τρόπος περιγραφής για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, έχουν περάσει χρόνια δε θυμάμαι ποιος το είπε. Αλλά και το θέμα του χρόνου παίζει διαφορετικά στην εκκλησία, συμβολικά.

 • Anonymous

  ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ.Ο ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ.ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΑΝ ΛΑΜΠΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ. ΚΥΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΗ. Χ

 • Anonymous

  ΟΙ ΦΑΡΑΩ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ
  ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ
  ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΣ
  ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ
  ΕΜΑΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΑ
  ΠΑΝΤΑ
  Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΑΚΟΜΑ

 • Anonymous

  Ο Κοσμάς χρησιμοποίησε πολύ το κήρυγμα, διδαχή. Ο λόγος του, δεν διέθετε μεγάλη ποικιλία. Δεν έγραφε, ούτε αποστήθιζε τις ομιλίες του, αλλά κρατούσε ένα »σκελετό» και τροποποιούσε την ομιλία ανάλογα με τις περιστάσεις. Συνήθως επαναλάμβανε 3-4 τύπους διδαχών, τους ίδιους πάντα. Άς εξετάσουμε ενδεικτικά μερικές διδαχές του:

  »Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην και πάντα τα εν αυτοίς, λέγει ο προφήτης Μωυσής πεφωτισμένος εκ πνεύματος αγίου εις την αγίαν και ιεράν γραφήν. Τον παλαιόν (καιρόν), χριστιανοί μου, εγίνοντο καλοί οι άνθρωποι».
  Μιλάει για τον Αβραάμ και τον Ισαάκ, που εξέδιδαν τις γυναίκες τους, τον Λωτ, που συνευρέθη με τις θυγατέρες του, τη Θάμαρ, που συνευρέθη με τον πεθερό της για ένα δακτυλίδι κ.λ.π..
  »Ερευνάτε τας γραφάς, ότι εν αυταίς ευρήσετε ζωήν αιώνιον».
  Το »ερευνάτε τας γραφάς» το αντέγραψε από τον Ιησού. Αναφερόμενοι κι οι δύο στις γραφές εννοούσαν την Παλαιά Διαθήκη, γιατί η Καινή δεν είχε γραφεί ακόμη. Κανένας τους δεν είπε ερευνάτε τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Δημόκριτο, τον Ηράκλειτο κ.τ.λ., το οποίο θα έλεγαν, εάν κήρυτταν κάτι, που να είχε σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

  »Καλύτερα, αδελφέ μου, να θανατώσης εκατό ανθρώπους βαπτισμένους, παρά να αφήσης ένα παιδίον αβάπτιστον να αποθάνη» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια).

  Ο Κοσμάς εναντιωνόταν στους παραδοσιακούς χορούς και στα τραγούδια και δίδασκε: »Ψάλτες να παίρνετε στους γάμους» (Παπά-Θεόδωρου Ζήση, ΙΓ Πάτρια).

  »Είναι μεγάλη ευλογία να κάμετε το παιδί σας καλόγηρο» (ως ανωτέρω).
  Αρκεί να μην πάρει όπλο και πολεμήσει τους Τούρκους.

  Στα κηρύγματά του περιλάμβανε αρκετή μεταφυσική τρομοκρατία: »Ω, τι φόβον και τρόμον ηθέλαμεν έχει δια τον Άδην, αν ήτο ν’ ακούαμεν τες ελεεινές φωνές των εκεί κολαζομένων. Ανάμεσα εκεί εις τες φλόγες του Άδη, αναστενάζουσιν οι άθλιοι αμαρτωλοί, κλαίουσι, βρυχώνται χειρότερα από τα ζώα… Τα δάκρυα οπού χύνουσι, τους αυξάνουσι περισσότερον τες φλόγες του Άδη. Και τι ζωή θέλει είσθαι εκείνη του αμαρτωλού να κατακαίεται πάντοτε εις ένα τέτοιον πυρ, όπου σύγκρισιν με άλλο δεν έχει;» (»Πατρικαί νουθεσίαι αγ. Κοσμά Αιτωλού», Άγιον Όρος, κεφ. στ.).

  Πολυδιαφημισμένη από τους ελληνορθόδοξους είναι η διδαχή: »Είναι προτιμώτερο να έχει κανείς σχολείο στον τόπο του, παρά βρύσες και ποτάμια».
  Κανείς τους όμως δεν διαβάζει και τη συνέχεια: »Σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος».
  Όλα τα σκοτεινά βυζαντινά χρόνια το πατριαρχείο, το οποίο έλεγχε πλήρως την παιδεία των Ελλήνων, επέτρεπε να διδάσκονται μόνο το Ψαλτήρι κι η Οκτώηχος. Για τέτοια σχολεία μιλούσε κι ο Κοσμάς. Ούτε καν σκεφτόταν σχολεία, που θα δίδασκαν επιστήμες, αρχαίους συγγραφείς ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Αυτά κυνηγιώνταν κι έκλειναν -όχι από τους Τούρκους, αλλά- από το πατριαρχείο. (Βλ. »Η ιερά εξέταση του Γρηγορίου Ε΄».) Ο Κοσμάς ήταν σαφής: »Το σχολείο ανοίγει τες εκκλησίες, το σχολείο ανοίγει τα μοναστήρια» (Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, »Κοσμάς ο Αιτωλός», εκδόσεις Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας »Ο Σταυρός», σελ. 142 και 209.

 • Anonymous

  Ρε παιδιά το ξαναλέμε, μη γράφετε όπως τα νομίζετε, εκτίθεστε. Και το έχετε και σαν κατηγορία να επαναλαμβάνει ο άγιος αυτό που λέει ο Χριστός (όποιος ερευνά τι έλεγε η Παλαιά Διαθήκη βλέπει ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας).
  Η ζωή μας σ΄ αυτή τη γη είτε είναι για λίγα χρόνια είτε για περισσότερα τελειώνει κάποια στιγμή, υπό το πρίσμα της αιωνιότητας είναι σημαντικό να μαθαίνουμε τα πράγματα που αφορούν την πίστη και έτσι γίνεται κατανοητός και ο μοναχισμός και το βάπτισμα. Αφού δεν πιστεύετε στον Θεό πώς θέλετε να καταλάβετε μερικά πράγματα;
  Λες με λίγα λόγια ότι οι Τούρκοι είχαν τόση αγάπη για τους αρχαίους Έλληνες και θέλανε να μας διδάξουνε και η εκκλησία τους εμπόδισε. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (παλιότερα) ο Ευγένιος Βούλγαρης (επί Τουρκοκρατίας) και τόσοι άλλοι εκκλησιαστικοί και άγιοι δλδ που είχαν και «κοσμική» παιδεία πώς εξηγείται; Ο άγιος Κοσμάς όμως ήθελε κυρίως να αφυπνίσει σε θέματα πίστης.
  Ύστερα κρίνετε και τον Αβραάμ και τους προπάτορες που έζησαν πριν την ενανθρώπιση του Χριστού με τα μέτρα αρετής μετά την έλευση του Χριστού, δεν τους βλέπετε σε σχέση με την εποχή τους και πως ήταν οι υπόλοιποι. Και επιτέλους δε σωζόμαστε επειδή δεν κάνουμε αμαρτίες αλλά παρόλο που κάνουμε, με την ειλικρινή μετάνοια, ο Θεός κρίνει.
  Σκοτεινά βυζαντινά χρόνια. Χμ, ωραία η προπαγάνδα των δυτικών, ξέρετε αυτών που μας ονόμασαν γραικούς και πάμε και λέμε με υπερηφάνεια I (με μεγάλο το ΕΓΩ) am Greek. Παραδεχόμαστε ότι είμαστε κλέφτες δλδ και θεωρούμε πως οι πεφωτισμένοι ξένοι μας ξαναέδωσαν τα φώτα.
  Και στο επωνομαζόμενο Βυζάντιο πώς είχαμε τέτοια οικοδομήματα και τόσα διαμάντια αρχιτεκτονικής χωρίς να έχουμε μαθηματικά; Η πώς αναπτύχθηκε η ναυσιπλοΐα; Απλά οι Βυζανινοί περιορίστηκαν στην πρακτική εφαρμογή προσηλωμένοι στα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων τα οποία αντέγραφαν συστηματικά. Έτσι δεν προχώρησαν περισσότερο από τους αρχαίους στη ιατρική, έχτισαν όμως νοσοκομεία.
  Και τέχνη υπήρξε μοναδική στην ιστορία, όπως η μουσική (και ακόμα και σήμερα κάποιοι από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές είχαν περάσει από το αναλόγιο), η αγιογραφία και η λογοτεχνία μόνο που εκφράζανε το θρησκευτικό αίσθημα. Μήπως να αλλάξουμε και τα γούστα μας επειδή σας χαλάνε;

 • Anonymous

  Ανωνυμε 5΄58
  Εξαιρετικο σχολιο!!! Νασαι καλα..

  Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ

 • Anonymous

  Καλύτερη η αγραμματοσύνη η κοσμική, παρά η αγραμματοσύνη η πνευματική κυρία Μυρτώ την οποία έχετε. Τέτοιους αγράμματους θέλω να κάνω παρέα παρά γραμματισμένους σαν εσάς.

  Δηλαδή αν είναι δυνατόν να αμφισβητούν την αγιότητα του ισαπόστολου Αγ. Κοσμά!!
  Μαλλόν πρέπει να κάνουν γαργάρες με ακουαφόρτε προτού πουν το όνομά του.

  Όλοι αυτοί είναι μάλλον οπαδοί του Ju-Ju και του Sri-Sri (από άλλη δημοσίευση) ή του Δία (της γνωστής 12αδας) που τόσο ενοχλούνται από τον Χριστό που σχολιάζουν σε ορθόδοξα site.

  Έλεος πια, δεν μας ενδιαφέρουν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις σας. Εδώ σε μας μιλάει η ΚΑΡΔΙΑ!!!

 • Anonymous

  13 Απριλίου 2011 11:22 μ.μ.
  Πολύ καλά τα είπες. Άντε γιατί έχουμε γεμίσει άθεους που προσπαθούν να το παίξουν έξυπνοι. Ας κοιτάξουν να σώσουν την ψυχή τους πριν είναι αργά και ας αφήσουν τα χαζά. Ο Χριστός και η Παναγιά είναι μαζί μας αρκεί να πιστεύουμε και να προσευχόμαστε.

 • Anonymous

  Πολλοι μιλουν, λιγοι γνωριζουν…το αρθρο δεν ειναι σωστο…αλλο ο 3ΠΠ και αλλο ο Αρμαγεδδων…οσο για τον τον Αγιο…δεν ειχε σωστη ορθογραφια…ε και; Μηπως ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος δεν πειρε αγραμματους για μαθητες; Η μηπως δεν υπηρχαν και γραμματεις…και τοτε..Λοιπον…Γνωριζει ποιους και πως να ανα-γνωρισει…επι της ουσιας..3ΠΠ ειναι προ των θυρων..με πυρηνικα…ας προετοιμαζεται ο καθε Ελλην..και ας μην ξεχναμε…προσευχεσθε ΑΔΙΑΛΗΠΤΩΣ…και συν Αθηνα και χειρα …

  Εν Αρχη Ην ο Λογος

 • http://www.blogger.com/profile/16465830839677640768 HEKTOR

  ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΠΑΤΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ .
  ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΛΑΘΟΣ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ
  ΚΑΝΕΝΟΣ .
  ΤΟ ΛΑΘΟΣ,ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ .

  ( ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΔΑΙΜΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ.
  …ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΠΟΥ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΛΕΓΕΤΑΙ
  ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ .) .

  ΤΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ?
  ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
  ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΕΦ. 16 , ΠΑΡ. 14-16 .
  ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ , ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ
  ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.
  ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ , ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ» ΠΟΥ
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ . ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ . ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓ-
  ΓΕΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ .

  ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΗ-
  ΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ .

  ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΧΤΗΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ , ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ .

  ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ
  ΠΕΔΙΑΔΑ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΒΟΡΡΕΙΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ,ΣΤΟΥΣ
  ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕΓΙΔΔΩ , (ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ).

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

 • Anonymous

  ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ
  ΚΑΙ
  ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ
  ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑς

  (ΕΙΤΕ ΑΙΦΝΙΔίΩς ΘΑΝΟΝΤΩΝ
  -ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ Η ΜΗ…
  ΕΙΤΕ ΟΧΙ)

  ΑΜΗΝ